Masz masser rację trochę mnie poniosło.Tak to jest jak sie darmozjadów nie banuje.Tych 3 delikwentów z n.t powinno mieć utrudnione wg wpisywanie na naszym forum i bany non stop.Dali by sobie spokój i nie przychodzili by tam gdzie nikt ich nie chce.
-
-
PRZED SEZONEM 2007/08 - wpisy nie na temat będą kasowane!!!
Potter bany są za łamanie zasad a nie za miejsce zamieszkania. ( Nie dotyczy NT gdzie jestem persona non grata gdyż 33 lata temu popełniłem zbrodnie rodząc się w Krakowie. )
Dj cat -zapytam goście z n.targu nie łamią zasad non stop szydząc i prowokując?.Ile procent ich wypocin jest normalna rzeczową dyskusją?.Jeśli ktoś nagminnie przychodzi w celu bluzgania,szydzenia i napinki to powinien być banowany.Dobrze wiesz co oni ze sobą przynoszą-zero merytorycznej dyskusji tylko napinka krytykowanie,obrażanie Cracovii ,Rohaczka Zięby i profesora.Zapytam jeszcze jak długo taki stan rzeczy będziecie tolerować.
Jeśli nie będziecie ingerować będą się sypały na nich inwektywy .
Nie chcę mówić kto tu nagminnie bluzga na bliźniego swego chociaż z Nowego Targu.
Nie musisz mówić DJ Cat bluzgam i będę bluzgał o ile pozwolicie by te pajace nas obrażały.
To nasze forum i wpisy obrażające Cracovię jej działaczy,trenera ,profesora powinny być usuwane. Dodatkowo poprzez adres ip z własnego komputera nie powinni mieć możliwości wpisu na forum.Panowie moderatorzy tylko na tym forum toleruje się NAGMINNE obrażanie gospodarza czyli całej społeczności Cracovii.
Daruj sobie zwroty typu bluzganie na ,,bliźniego swego''chociaż z n.targu.
To tak jak byś napisał że pies wiślacki będzie ,,moim bliźnim''.
w kwestii obrazania Filipiaka czy szerzej Zarzadu:
byłes chyba potter na spotkaniu rok temu, kiedy Prof. prosił publicznie, zeby NIE USUWAĆ
Byłem na spotkaniu .Rozumiem konstruktywną krytykę .Ale te imbecyle przychodzą w gości i szukają tylko napinki.Co innego krytyka Filipiaka czy ludzi z zarządu za określone decyzje przez kibiców Cracovii ,a co innego obrażanie społeczności Cracovii przez grupę gejów z n.targu.
To zasadnicza różnica.Prostak z nowego targu powinien dostać jasny i czytelny przekaz -nie chcemy cię tu i ban za banem z uniemożliwieniem wysłania na nasze forum ,,wiadomości''ze swojego komputera.
Dlatego nie szukajcie idiotycznego ,,alibi''tylko w końcu pokażcie im gdzie jest ich miejsce.Jak zablokujecie im wysyłkę tych,,wiadomości''z ich własnego komputera poprzez ip to nie będzie sie im chciało wg pisać wiedząc ze i tak od razu ban ich czeka.
Potter wydaje mi sie ze Twoj sposob walki z niektorymi oszolomami z NT do niczego dobrego nie prowadzi - tylko ich bardziej nakrecasz! Poza tym w swoich postach nie obrazasz tylko tych oszolomow tylko ogolnie mieszasz z blotem cale podhale, nowy targ... widac Tobie tez sprawia to radosc! Zadne banowanie w niczym nie pomoze - wiekszosc, albo nawet wszyscy to "dzieci neostrady", zmienia emaila i na nowa sa o tutaj.
...zaraz bede zmieszany z blotem, nie za wypowiedz, a za to ze jestem z NT :)
Troszke nie w temacie wiec sorki... pozdrawiam
Doskonale wiesz o kogo mi chodzi .Nie mam nic do normalnych kibiców Podhala.Chodzi mi wyłącznie o te jak nazwałeś ,,dzieci neostrady'',a szczególnie ,,miasto hokeja ''.Ostatnio trafiali do nas niemal sami napinacze i te bluzgi były skierowane wyłącznie do nich.
potter piszesz o napince i obrazaniu..a wiec pokaz chociaz jeden post w ktorym obrazalem twoj klub lub napinalem sie....czy pisanie faktow uwazasz za obrazanie ???
Dobrze wiesz że delikatnie mówiąc nie potrafiłeś sie zachować będąc naszym gościem.Przypomnij sobie żenujące sagi ala zapała czy inne brednie .Wielokrotnie wyśmiewałeś
Ziębę,Rohaczka czy nawet Profesora.Czy ja wchodzę do was na forum by wyśmiewać szewca,zawodników ,trenera ,działaczy waszego klubu?.
Kto jak nie tacy jak ty wymyślali takie brednie że kupujemy sędziów itp.Mimo że doskonale zdajesz sobie sprawę że gdyby tak było to ostatni mecz nie mieli byście prawa wygrać.Dla sędziego (kupionego) bułka z masłem jest wysyłać na urojone faule by non stop była gra w przewadze.Nawet po wygraniu play of płakaliście jaka ta Cracovia jest zła.
Nienawiść rodzi nienawiść i przez takich jak ty jest tak jak jest,poprawne w miarę układy na linii klub -klub czy kibice -kibice to zamierzchła przeszłość.Moje bluzgi w stosunku do ciebie i tego drugiego napinacza z n.targu biorą się z waszych postaw wobec Cracovii.
NT,generalnie szanuje waszych hokeistow oprocz paru hamow ktorzy u was graja i chyba
wiesz o kogo chodzi natomiast bardzo wiele twoich wpisow jest prowokacyjnych,nie jestem
za nieudostepnianiem tego forum kibicow innych klubow,ba wielokrotnie sam ostro
krytykowalem wladze klubu oraz trenera ale pamietaj ze jestes u nas gosciem i to
do czegos zobowiazuje a z tymi faktami ktore rzekomo przedstawiasz to roznie bywa
,bardzo roznie.....
Potter reaguje nieco nieadekwatnie ale to nasz prawdziwy i oddany kibic sam dobrze
wiesz ze byc kibicem takiego klubu jak Cracovia to cos wiecej niz kibicowac Podhalu
bez obrazy ale mysle ze sie z tym zgadzasz .
Bycie prawdziwym kibicem Pasow to jest wrecz pewien sposob zycia,dlatego takie sa
jego reakcje kiedy uznaje ze ktos szkaluje jego klub!!!
ostatnie posty chyba nie na temat :) do kasacji, rowniez z moim ;)
Popieram quentina... Nie tan wątek.
A w ogóle to zlewam NT...
Leesior
Wczoraj sprawę po myśli MMKS-u rozstrzygnął Wydział Gier i Dyscypliny PZHL. - Jesteśmy z całą sympatią dla Cracovii, ale ten klub naruszył przepisy - podkreśla prezes związku Zenon Hajduga. - Cracovia nie miała prawa podpisywać umowy z Malasińskim bez wcześniejszego zawarcia porozumienia z MMKS-em. Ten zawodnik jest jeszcze pod ochroną, prawo Bosmana go nie dotyczy! Dlatego Malasiński nie może być zawieszony i zawieszony nie będzie. Ten hokeista należy do MMKS-u.
jest to cytat z pewnej gazety.a zarazem chyba koniec spekulacji na temat Tomka Malasinskiego
Pożyjemy zobaczymy.Nie jest to gracz nie wiadomo jaki.Nikt tu w Krakowie nie będzie za nim płakał.Na jego miejsce ściągniemy innego pewnie nie gorszego gracza.A studiowanie w Krakowie raczej mu odradzam.
Mozemy miec innych mlodych zawodnikow za ktorymi Malasinski to sprzet moglby
nosic ....
Hokeista Tomasz Malasiński (MMKS Podhale Nowy Targ) podpisał kontrakt z ComArchem/Cracovią, ale już po tygodniu wnioskował o rozwiązanie umowy. "Pasy" się nie zgodziły i wystąpiły do PZHL-u o zawieszenie Malasińskiego w prawach zawodnika.
Czy polski hokej traci przedwcześnie kolejny talent? Na to się zanosi. Malasiński nie podjął treningów ani z Cracovią, ani z Wojasem/Podhalem. Jeszcze w marcu z "Szarotkami" zdobył mistrzostwo Polski. Choć ma dopiero 21 lat, był podstawowym napastnikiem drużyny. Nic dziwnego, że został dostrzeżony przez selekcjonera reprezentacji Rudolfa Rohaczka. Dostał powołanie do kadry na ostatnie zgrupowanie przed MŚ I Dywizji w Chinach. Z ekipy wypadł w ostatniej chwili i nie brakowało głosów, że Rohaczek popełnił błąd, zostawiając go w kraju.
Rohaczek, także trener "Pasów", nie przekreślił jednak "Malasia". Szefostwu klubu polecił ściągnięcie tego napastnika pod Wawel. Prezesi zadziałali szybko. 12 maja "Pasy" ogłosiły, że Malasiński podpisał kontrakt. - Ogromnie się cieszę, że znalazłem się w Cracovii - mówił wtedy Tomasz Malasiński serwisowi cracovia.pl. Hokeista podkreślał też, że o przeprowadzce zdecydowały nie tylko finanse. - Przede wszystkim chciałbym rozpocząć studia na AWF-ie w Krakowie - uzasadniał.
W momencie podpisania kontraktu skończyła się idylla młodego napastnika, a i Cracovia nie zdążyła się nim nacieszyć - nie podjął z nią nawet treningów. Zamiast tego Malasiński nadesłał prośbę o rozwiązanie ledwie zawartej umowy. Powód? Malasiński nie chce o tym opowiadać publicznie. Znajomym się żalił, że czuje się oszukany przez Cracovię, bo ta nie chce się wywiązać z ustnych obietnic.
- Na pewno tego kontraktu nie rozwiążemy. Wysłaliśmy już wniosek do PZHL-u o zawieszenie Malasińskiego w prawach zawodnika - powiedział nam wiceprezes MKS Cracovia SSA Jakub Tabisz, który negocjował z hokeistą.
Wiceprezes Tabisz uważa, że zamieszanie powstało z tego powodu, iż Malasińskiego kuszą do pozostania w Nowym Targu. - Wydaje mi się, że pan Wojas [właściciel spółki Wojas/Podhale] przekonał Tomka do pozostania i dlatego chce się z nami rozstać - dodaje Tabisz.
W Nowym Targu aż huczy od plotek, że Cracovia wycofała się z obietnic pokrycia kosztów wynajęcia mieszkania młodemu napastnikowi. - To nieprawda - powtarza dwukrotnie wiceprezes Tabisz. - Umówiliśmy się z Malasińskim, że w kontrakcie będzie zapisana kwota, jaką mu dopłacamy do mieszkania jako wynagrodzenie, i teraz nagle sobie wymyślił, że nie o to mu szło. Prawda jest taka, że po podpisaniu z nami umowy pojechał na rozmowy do Podhala i przestał odbierać od nas telefony.
Sprawa ma jeszcze jeden aspekt: Malasiński nie ukończył 23 lat, a co za tym idzie, nie obowiązuje go prawo Bosmana, jest więc w rękach Miejskiego Młodzieżowego Klubu Sportowego Podhale Nowy Targ. To zupełnie inna organizacja niż Wojas/Podhale, gdzie był tylko wypożyczony. - Jeśli Cracovia miała zamiar go pozyskać, powinna najpierw zwrócić się do nas, ewentualnie przelać ekwiwalent, a nie negocjować z hokeistą. W tej sytuacji Malasiński, jeśli coś rzeczywiście podpisał, to jedynie prywatnie, a nie jako nasz hokeista - stwierdza wiceprezes MMKS-u Józef Batkiewicz..
Wczoraj sprawę po myśli MMKS-u rozstrzygnął Wydział Gier i Dyscypliny PZHL. - Jesteśmy z całą sympatią dla Cracovii, ale ten klub naruszył przepisy - podkreśla prezes związku Zenon Hajduga. - Cracovia nie miała prawa podpisywać umowy z Malasińskim bez wcześniejszego zawarcia porozumienia z MMKS-em. Ten zawodnik jest jeszcze pod ochroną, prawo Bosmana go nie dotyczy! Dlatego Malasiński nie może być zawieszony i zawieszony nie będzie. Ten hokeista należy do MMKS-u.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków - Michał Białoński
miesiąc bez afery miesiącem straconym :(
e to akurat żadna afera.
no ale bez jaj żeby niewiedzieć jak podpisać kontrakt z zawodnikiem .
zdaje się że do końca sierpnia trzeba zgłosić zawodników z 3 drużyn młodzieżowych.(wymogi PZHL)
a my nawet 2 niemamy.
mega zajebiście mnie interesuje jak tabisz rozwiąże TEN problem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)