Siedząc ostanio na uczelni (UJ) i oczekując na seminarium wpadła mi do rąk akademicka gazeta PLUS RATIO - pismo bratniej pomocy akademickiej im. św. Jana . Jest ono rozdawane na wszystkich wydziałach Uniwersytetu Jagielońskiego i nie tylko . Zacząłem przeglądać zawartość, jak to w takich gazetach - o uczelni , studentach itp. itd. Znajduje się w tym numerze poradnik dla pierwszoroczniaków przyjezdnych spoza Krakowa, gdzie zjeść na mieście, gdzie się zabawić... Całość jest opatrzona rysunkiem przedstawiającym trzech kolesi pilnujących innego kopiącego sobie grób . I tu jest cały smaczek . Ten rysunek odnosi się do pierwszej rady jaka zostaje udzielona studentom pierwszego roku . Cytuje " Lekcja 1:Nigdy nie mów kibicom CRACOVII, że kibicujesz wiśle . " Koniec cytatu . Dobre nie . Przynajmniej niech się uczą od początku kto tu rządzi .
-
-
Dobre rady zawsze w cenie .
Nie dobre.
DOBRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak już mają o nas pisać w takiej gazecie , a i tak z góry wiadomo że napiszą żle , to niech przynajmniej coś zyskamy . Cóz ja ci na to poradzę .
Ale mądre. Lepper by się uśmiał. Inteligentni redaktorzy redagowali ten numer.. Nie ma co.
no co wy. przesadzacie! ta porada jest stara jak swiat i bardzo cenna :). to pochodzi co najmniej z lat 80.
a moze wy wolelibyscie, aby brzmiala odwrotnie?
Bardzo dobre. Życiowe. Zwłaszcza zważywszy na dzisiejszą datę.
Widać jednak, że wielu osobom zależy, aby tak było...
Bardzo dobra rada i prawdziwa .
To chyba tylko odzwierciedla za jakich "kibiców" jesteście uważani w Polsce a nawet w samym Krakowie :))))
Kocham Pogoń szczecińską,
Dla niej oddałbym wszystko,
Serce moje jedyne
Oddam mojej drużynie.
wy idealem kibicow na pewno nie jestescie. mecze waszej czwartoligowej Pogoni nie sa chyba u was zbyt popularne
Kibicu ze Szczecina - to nie wiesz jacy są kibice Cracovii?
Inteligentni twardziele wzbudzający respekt i szacunek - a nie płaczące dziewczyny z Pogoni_ Piotrcovii
Ot cała prawda.
Jeden tekst - fala pojazdów... :) ... przynajmniej wie komu nie kibicować...
Powinni jeszcze do tej gazetki dołączyć koszulkę z napisem CRACOVIA PRZECIW PRZEMOCY.
Taaaaaaaak..................... i powinni jeszcze informować żeby kibicom Tramwaju nie mówić , że się kibicuje Nadwiślanowi.
A i nie mogą zapomnieć poinformować beanów o tym żeby ręce i buzie myli mydłem przed zajęciami.
A i nie zapominajmy oszczotkoawnie zębów ( jeśli takowe posiadają ).
o szczotkowaniu zębów
:)))
haha zajebiste!!;-)
A język rano trzeba porządnie wyczasać po użyciu suszarki do zębów :)
do Brajt >> Nie wiem jak to było w Krakowie po spadku do 3 ligi ale ja sie nie odwracam od drużyny mimo tego że gra w 4 lidze. Na mecze przychodzi też sporo osób więc sie nie martwie o jakość kibicowania.
Kocham Pogoń szczecińską,
Dla niej oddałbym wszystko,
Serce moje jedyne
Oddam mojej drużynie.
to się nazywa szybkie rozmycie tematu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)