Tak sobie myślę,że Giza ma najbliżej do Wisły i przy Skorży jego gwiazda najbardziej by rozbłysła.Niestety niezgodność charakterów trenera i Gizy oraz odmienne spojrzenie na styl gry wyklucza Gizę z naszego klubu i jest to tylko kwestia czasu.
-
-
Giza...
salada:
[i] http://www.goool.pl/main.php?id=4974 [/i]
- Nic o tym nie wiem, a nawet jakbym wiedział i tak nic bym nie zdradził. Nie mogę, taka jest polityka klubu - mówi trener Legii Jan Urban.
- Ja także nic nie mogę powiedzieć, nic nie wiem - mówi Jacek Magiera.
Źródło: legia.net
==
[img]http://www.rzeczpospolita.pl/ms2006/img/571.jpg[/img]
2006-05-14 Wronki, mecz Polska - Wyspy Owcze
[fot. Grzegorz Hawałej]
Cholera nie wiem ale mnie się wydaje, że Gizmo nie biegał, tylko chodził po boisku .
Do całej tej sprawy mam ambiwalentne podejście,
Niech zrobi tak, aby dla niego było dobrze.
Nie ma co na Gizmę gadać i temat rozstrząsać. Widac ,że trener chciałby go sprzedać
a P.G. nie może sobie w wieku 27 lat na sezon na ławce pozwolić (inna sprawa ,ze w takiej Legii wcale nie musi placu sobie wywalczyć, tam dopiero jest presja wyniku ...w Lechu prędzej):
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/745907.html
"Czy trenera Majewskiego nie niepokoi fakt, że z zespołu może odejść Giza?
- Nie, nie niepokoi mnie to.
- Ale zostaje Pasn wtedy bez ofensywnego pomocnika.
- Trzeba zobaczyć do statystyk, w ilu meczach Piotrek grał, a w ilu nie..."
ale ten Giza jest przystojny:D
"Trzeba zobaczyć do statystyk..."
Sam go nie wystawiał, a teraz się odwołuje do statystyk....
Moje zdanie jest ciągle takie samo: "ŻADNEGO SPRZEDAWANIA PIOTRA GIZY"
Pzdr.:Leesior
Jest takie Rumuńskie przysłowie!
"Szanuj trenera swego,bo możesz mieć prostaka Majewskiego!"
Koniec przysłowia!
Dobranoc!!!
Franz Smuda:
[i]- Raz zażartowałem, że chciałbym mieć Emiliana Dolhę i okazało się, że jest w naszym klubie. Żartowałem też drugi raz ... bo Giza idealnie pasowałby do mojej koncepcji. Znalazłbym miejsce na boisku i dla niego i dla Quinterosa.[/i]
[img]http://i.wp.pl/a/f/pjpeg/9348/arabia_saud_polska_giza_duze.jpg[/img]
Rijad, stadion Króla Fahda, 28 marca 2006 r.: mecz Arabia Saudyjska - Polska 1:2 (1:1)
* Debiut Piotra Gizy w reprezentacji: Chicago, Soldier Field, 27 kwietnia 2005 r., mecz Meksyk - Polska 1:1 (0:0)
* Oferta Cracovii według PS:
- transfer definitywny - 1 mln euro
- wypożyczenie - 150 tysięcy euro
A według portalu Piotrek kosztuje 950 tysięcy.
[img]http://www.transfermarkt.de/bilder/spielerfotos/s_29729_2006_1.jpg[/img]
Idzie w górę, bo nie tak dawno, jak tam widniał w składzie Pasów był wyceniony na 900 tysiecy. ;)
Jak go jednak gdzieś sprzedadzą (wypożyczą) to będzie to delkatnie mówiąc.... irracjonalne....
Leesior
Dziś na stronie oficjalnej Legii pojawiło się kolejne dementi.
==
Urban: Nie rozmawiamy z Gizą
Spore zdziwienie w szeregach stołecznych kibiców wywołały doniesienia w sprawie transferu do Legii zawodnika Cracovii Piotra Gizy. Dwa dni temu trener "Pasów" Stefan Majewski cytowany przed jeden z portali Cracovii zapewniał, że Legia nie rozmawia z 27-letnim pomocnikiem krakowskiej drużyny. Aby definitywnie zakończyć spekulacje odnośnie transferu Gizy, zaczerpnęliśmy opinii trenera Jana Urbana.
- To bardzo dobry zawodnik. Jak tylko pojawiły się doniesienia prasowe, jakoby miał trafić na Łazienkowską, spytałem nawet naszych działaczy, czy to typowa kaczka dziennikarska. Okazało się, że tak, bo w letnim okienku transferowym w ogóle nie było zamiaru, by sprowadzać tego piłkarza do naszego klubu - zapewnia nas szkoleniowiec byłych mistrzów Polski.
Źródło: legia.com.pl - Michał Wodziński [2007-07-06 10:01:06]
Giza i Niedzielan - minimaliści?
Polscy piłkarze to minimaliści - stwierdził w trakcie rozmowy jeden z pierwszoligowych trenerów (nieważne który, bo chodzi o zjawisko, a nie nazwiska). - Chcą zarobić, byle się nie narobić. Namawiałem jednego do przyjścia do klubu. Masz 80 tys. euro kontraktu plus 40 tys. z tzw. wejściówek. Wie Pan co odpowiedział? - Trenerze, mi wystarczy 90 tys. euro, ale na rękę. Bał się zaryzykować dla 10 tys. euro.
Piotrowi Gizie w Rapidzie Bukareszt zaoferowano nie tylko kilka razy wyższy kontrakt, ale za jeden mecz dostałby tyle, ile zarabia w Cracovii przez dwa miesiące. Czego się wystraszył? Przecież w Rumunii nie byłoby trenera Majewskiego, który niechętnie go wystawia, bo piłkarz nie lubi biegać. Może wziął pod uwagę zdanie żony, która nie chciała wyjeżdżać z kraju. Czyżby bał się, że sobie nie poradzi, a może woli siedzieć spokojnie w Krakowie.
źródło: GW
Ta - bo to kurwa trener decyduje ile kasy dostanie pilkarz i to on prowadzi rozmowy finansowe. Pojebana ta gazeta.
mam nadzieję że Giza się nie zeszmaci i nie ubierze kostiumu z milicyjną rozgwiazdą na piersi.
Nie ma obaw do milicji Filipiak nikogo nie puści.Tym bardziej Gizę który grać potrafi.
Te świnie mogą o Gizie zapomnieć!!!!
Potter uwielbiam Cie!! :D
Do Gwardii Gizmo na pewno nie pójdzie. I zapewniam, że nie tylko dlatego, że Filipiak by go tam nie puścił. To nie Piotrka kierunek, więc spokojnie.
A tak w ogóle to jestem podobnie jak wielu innych za zakazem SPRZEDAWANIA PIOTRA GIZY Z CRACOVII! To byłaby niepowetowana strata!!!
Giza dzis powiedzial ze zostaje w Cracovii.
uff
Ale gdyby mu się znów odwidziało, to niech zdecyduje się na Lecha, a nie Legie czy ...
lubię chłopaka, dobrze że został...
choć nie wątpię że jak chce za granicę,
to nie ma za dużo czasu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)