Maggo proko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> eeee co to wogole jest ??
> intersuje sie ktos Rugby
Bywałem na meczach Rugby w Szkocji, to jest kurva lepsze niż piłka nożna. Chłop ma rozjebany łeb i biegnie i walczy jeszcze bardziej. To są prawdziwi mężczyźni, nie to co nasze piłkarzynki na żelu, czy te ćwierćmózgi z usa.
Aha, i największy stadion w Szkocji to Murrayfield niecałe 70 000 miejsc. TYLKO DLA RUGDBY.
Byłem tam na meczu :D
-
-
Futbol amerykański w Krakowie
>
> Aha, i największy stadion w Szkocji to
> Murrayfield niecałe 70 000 miejsc. TYLKO DLA
> RUGDBY.
>
> Byłem tam na meczu
>
>
Murrayfield nie jest stadionem tylko dla Rugby, grało tam m.in Hearts w kwalifikacjach do LM, gdyż ich stadion nie spełniał wymogów. Odbywają się tam też zawody lekkoatletyczne.
Co do six nations - sobota 16 30 Anglia - Szkocja. Klasyk :)
ja jestem zszokowany ostatnim meczem Angolow z Francuzami myslalem ze zabojady wygraja z slabo grajaca ostatnimi czasu Anglia a tu prosze... zabojady rozniesione :)
w EFC puszczaja rugby ????
Rzeczywiście Anglia w tym sezonie bez błysku a w meczu z Francuzami zaskoczyli, jednakże mając w pamięci zeszły sezon gdzie Szkoci wygrali tylko jeden mecz, właśnie z Angolami liczę na dobre widowisko.
Tak żeby totalnie zapełnić fanatykom Rugby sobotnie popołudnie 2 godziny później na Millennium Stadion w Cardiff, mecz na szczycie Walia - Irlandia.
Co do EFC, są tutaj więksi specjaliści ode mnie ale odnoszę wrażenie, że w co najmniej jednej sali na pewno będzie.
podoba mi sie teraz komentarz rugby w canal + wszytsko tlumacza bardzo ciekawie opowiadja
moze ktos z pasiastego grona oglada puchar w EFC ???? :)
100 dni później
Dziś, w niedzielę 28 czerwca o 14:00 na stadionie Juvenii
[b]pierwsze derby Krakowa w futbolu amerykańskim[/b]
Kraków Tigers - Kraków Knights
druga liga FA
http://krakowtigers.com/_galeria/plakat_meczowy.jpg
właśnie miałem pisać że miasto oklejone plakatami zajebiście, ulotki na każdym rogu, mecz jest reklamowany jako piknikowa atmosfera itp. może się skuszę :D
PS. podpowiedzcie komu kibicować? :D
no Knights to brzmi trochę jak gwardia ;)
JASZCZUR_JAW Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no Knights to brzmi trochę jak gwardia
A tygrysy mają pasy ;)
Więc chyba jasne :P
Pierwsze derby Krakowa dla Tygrysów
eMPe 28-06-2009, ostatnia aktualizacja 28-06-2009 19:00
W rozegranym w niedzielę 28 czerwca meczu Polskiej Ligi Futbolu Amerykanskiego II Sioux Kraków Tigers pokonali Kraków Knights 44:8.
Już początek meczu zapowiadał wyrównaną walkę. Oba zespoły zdobyły w pierwszej kwarcie po jednym przyłożeniu. Solidnie grający Rycerze stawiali opór popełniającym sporo błędów Tygrysom.
W kolejnych kwartach gospodarze derbów rozpędzili się nie pozostawiając cienia wątpliwości, który zespół jest najlepszy w stolicy Małopolski.
Ostatnia odsłona meczu dała szansę zmiennikom obu drużyn na pokazanie trenerom i kibicom swoich umiejętności.
To był zdecydowanie najsłabszy nasz mecz w tym sezonie - podsumował prezes Sioux Kraków Tigers Michał Truszkowski. ? Zdażyło się tak, że najsłabiej zagraliśmy właśnie w bardzo oczekiwanym meczu derbowym, ale narzekać na pewno nie mogę. Wygraliśmy nie odnosząc poważniejszych kontuzji, co dobrze rokuje przed ważnym starciem z Zagłębie Steelers Interpromex ? dodał Truszkowski.
W składzie Tigers bardzo dobry mecz zagrał zdobywca trzech przyłożeń running back Mieszko Łabuz. Kolejne dobre zawody zanotowali Artur Rozpędzik i grający w formacji obronnej i ofensywnej Łukasz Kądziołka.
Wśród pokonanych szczególnie wyróżnił się wszechstronny Damian Konrad, który łapał długie podania i efektywnie biegał z piłką.
Mecz obejrzało blisko 1000 rozemocjonowanych, świetnie bawiących się kibiców.
Po ostatnim gwizdku Tygrysy zostały uhonorowane przechodnim pucharem dla najlepszej drużyny pod Wawelem ufundowanym przez krakowski konsulat Ambasady USA w Polsce.
Swojej szansy na pierwsze zwycięstwo w sezonie Knights będą szukać 12 lipca, gdy podejmą beniaminka z Gliwic ? Lions.
Niedzielne starcie było dla Tygrysów ostatnim przed przerwą wakacyjną. Tigers zagrają ponownie 29 sierpnia. Tego dnia podejmą innego z faworytów Grupy Południowej PLFA II ? Zagłębie Steelers Interpromex.
Sioux Kraków Tigers ? Kraków Knights 44:8 (8:8, 14:0, 8:0, 14:0)
I kwarta
* 8:0 przyłożenie Artura Rozpędzika po 3-jardowej akcji biegowej (podwyższenie za dwa punkty Artur Rozpędzik)
* 8:8 przyłożenie Piotra Kozuba po 11-jardowej akcji po podaniu Wojciecha Drąga (podwyższenie za dwa punkty Krzysztof Kania)
II kwarta
* 16:8 przyłożenie Mieszko Łabuza po 30-jardowej akcji biegowej (podwyższenie za dwa punkty Łukasz Kądziołka)
* 22:8 przyłożenie Łukasza Kądziołki po 10-jardowej akcji po podaniu Filipa Mościckiego
III kwarta
* 30:8 przyłożenie Mateusza Rakoczego po 75-jardowej akcji powrotnej po wykopie Knights (podwyższenie za dwa punkty Łukasz Kądziołka)
IV kwarta
* 36:8 przyłożenie Mieszko Łabuza po 26-jardowej akcji biegowej
* 44:8 przyłożenie Mieszko Łabuza po 1-jardowej akcji biegowej (podwyższenie za dwa punkty Łukasz Kądziołka)
informacja prasowa / pzfa.pl
409 dni później
[img]http://img685.imageshack.us/img685/6150/oplakatajpg.jpg[/img]
http://www.mocnyblog.pl/2010/08/10/14-sierpnia-przyjdz-zobacz-futbol/#comment-20841
sorry za załozenie niepotrzebnego tematu
www.nfl24.pl największa polska strona o Futbolu z Ameryki.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)