A zauwazyles to > ;) na koncu zdania :)
Pozdrawiam
-
-
Transfery cd. niekończącej odyseji :) [temat zbiorczy] - temat się wysypał to jest archiwum jest nowy wątek
Filipiak ile warte są twoje słowa,,do ligi polskiej Gizy nie puszczę bo nie myślę wzmacniac konkurencji''.Kolejny raz oszukałeś kibiców Cracovii .Już 2 sezon nie wydajesz grosza na transfery ,ale na nich zarabiasz mimo obiecanek cacanek .
Jaki sens ekonomiczny miało wypożyczenie Gizy wiedza tylko Tabisz i Filipiak.
Chcieliście 150 tys euro i nawet jak tyle dostaliście to są to gówno nie pieniądze.
Poniesiemy z tego ,,transferu ''znacznie większe straty;
1.Pieniądze te nie pozwolą na żaden transfer zawodnika o choćby zbliżonej klasie sportowej.Stracimy porównywalną lub większa kasę jak drużyna zajmie miejsce gorsze o kilka miejsc(mniejsze wypłaty od C+).Giza mimo że nie grywał często to nawet jako joker potrafił wygrac nam mecz indywidualna akcją lub pięknym strzałem.Bez niego nie było by punktów w Kielcach,Poznaniu,Wodzisławiu i paru innych meczach.
Ekonomicznie opłacało sie nam Gize sprzedać na zachód za 1 mln euro i za te kasę się wzmocnić.A tak mamy gówno ani pilkarza ,ani kasy.W dodatku już na starcie zostaliśmy brutalnie pozbawieni marzeń o powtórzeniu 4 miejsca(już nie mówię o czymś więcej)
W dodatku debile zawarły opcje transferu definitywnego czyli legia dopłaca i po roku sprzedaje go z zyskiem za większą kasę.
2.Strata klubu na karnetach i biletach.Po takiej informacji wielu zrozumie juz o co gramy i da sobie spokój z zakupem wejściówek.Filipiak zaś wśród kibiców Cracovii wyrasta na osobe nie wiarygodną po raz kolejny.Co innego mówi publicznie ,a co innego robi.
3.O idiotyźmie puszczenia Gizy do Legii przekona sie wkrótce Majewski.Jak drużyna będzie miała środek tabeli wielu (w tym ja )nie omieszkaja mu powiedziec wprost na co doktorze ci to było i,, miałeś chamie złoty róg ostał ci się ino sznur''
Na koniec do areny w sprawie Krzyśka 1978.Zastanów się chłopie co ty piszesz.Pasiak
do pasiaka nie powinien takich bzdetów pisać.
potter ja jestem kibicem Cracovii , a nie kibicem pana Gizy czy innego zawodnika i śmieszą mnie takie teksty , że ktoś nie kupi karnetu bo nie ma Gizy , a Filipiak nie wydał trzech baniek na transfery.
Potter przecież pisałeś że z Gizą też mamy grać o środek tabeli - to co Stefan stracił ? :D
Nie płaczcie już - nie chciał grać w Pasach - nie pasował do koncepcji więc został wypożyczony
wiem lepiej żeby siedział cały sezon na ławie i brał kasę z Klubu za siedzenie
tak jak lepiej było zamiast Kłusa za darmo
kupić jakiegoś Dawidowskiego za 2 miliony
tak potter?
Wiesz robią tak w jednym klubie z Czarnej Wsi ale wiem że tam nie pójdziesz - tylko dlaczego chcesz żebyśmy się na tej debilnej polityce wzorowali?
Giza CHCIAŁ odejsc i tez nie wolno o tym zapominac.Od jakiegos czasu o tym wspominał.takze jedyny minus dla klubu ze slabo sie na to przygotowali!Powinni jednak kogos sciagnac w jego miejsce a w tej chwili rynek jest juz przegrzebany wiec bedzie trudniej.Liga zweryfikuje jak to wplynie na nasz zespol.bez paniki.
tylko dlaczego taki ktos ma siedziec na lawce? Ja uwazam ze Giza spokojnie moglby grac w pierwszym skladzie i byc jednym z najlepszych na boiskach ligowych...
Co do slow Filipiaka to mimo ze naprawde mam dla niego wielki szacunek to teraz troche przygral w huja... Mowic ze na bank nie pusci go do polskiego klubu a tu takie cos? to budzi lekki niesmak i podwaza szczerosc jego wszystkich wypowiedzi..
Kaszuba oficjalnie w Cracovii
Jakub Kaszuba podpisał z Cracovią kontrakt na 4 lata i w sezonie 2007/08 występował będzie w drużynie "Pasów". Cracovia porozumiała się z dotychczasowym pracodawcą napastnika, IV-ligowym Bałtykiem Gdynia.
- Ogromnie się cieszę - przyznaje 19-letni napastnik.
- Gra w Cracovii to dla mnie wielkie wyróżnienie, szansa, ale również awans sportowy. Jestem bardzo zadowolony z atmosfery w drużynie, z całej organizacji klubu. Związałem się z "Pasami" na cztery lata i liczę, że przez ten okres zdobędę nowe umiejętności, ale również pomogę drużynie w osiąganiu sukcesów - mówi Jakub Kaszuba.
Jak na razie napastnik występował będzie w Młodej Ekstraklasie. Mimo to nie zamierza rezygnować z walki o grę w pierwszej lidze.
- Na każdym treningu będą dawał z siebie wszystko i z każdym spotkaniem postaram się powoli przebijać do pierwszej drużyny Cracovii - zapewnia 19-latek.
W zeszłym sezonie Kaszuba wystąpił w barwach Bałtyku Gdynia w trzydziestu spotkaniach, w których zdobył dwadzieścia siedem bramek.
Żródło:
==
Kaszuba i Kłos - wszystko jasne
Dziś członkowie Zarządu SKS Bałtyk podpisali umowę transferu definitywnego Jakuba Kaszuby do Cracovii. Przedstawiciele ekstraklasy, nasz zawodnik i jego rodzice wiedzą, że nasz klub wykonał gest, na jaki nie potrafili zdobyć się I-ligowcy. Ten transfer to dowód, iż Bałtykowi zależy na rozwoju wychowanków.
Wszystkich, którzy doszukiwali się drugiego dna w perypetiach transferowych z Cracovią informujemy, iż przepisy stały po stronie Bałtyku, a prorokowany przez niektórych fachowców arbitraż prawdopodobnie - w oparciu o dokumenty - podniósłby sumę transferu do poziomu, o którym nikt w klubie nawet nie pomyślał. Reszta niech pozostanie milczeniem.
Źródło:
taaaa jak Stawowy z kogoś zrezygnował bo nie pasował mentalnie to była afera na maxa.....A jak Majewski pozbywa się lekką ręką naszego najlepszego zawodnika bo sie nie może z nim dogadać to ok...........Ciekawe z kogo nastepnego Majewski zrezygnuje....
po kij go wypozyczac!!! legla ma kase cza bylo ich drapnac na konkret za transfer a nie za szczygly z wypozyczenia!!!
"a że polityka karnetowo-biletowa to skandal to zastanawiam się czy nie kupowac karnetu........Po raz pierwszy od lat bodajże 10-ciu...." - bez łaski "kibicu"
Czy "rykwię" dla Gizy na TP już spłodzone, bo nie chce mi się zaglądać
ed_vard Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> taaaa jak Stawowy z kogoś zrezygnował bo nie
> pasował mentalnie to była afera na maxa.....A
> jak Majewski pozbywa się lekką ręką naszego
> najlepszego zawodnika bo sie nie może z nim
> dogadać to ok...........Ciekawe z kogo nastepnego
> Majewski zrezygnuje....
Stawiam na Bojara.
to może być prawda
Zganiacz z Korony jest do wzięcia....
kludi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ed_vard Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > taaaa jak Stawowy z kogoś zrezygnował bo
> nie
> > pasował mentalnie to była afera na
> maxa.....A
> > jak Majewski pozbywa się lekką ręką
> naszego
> > najlepszego zawodnika bo sie nie może z nim
> > dogadać to ok...........Ciekawe z kogo
> nastepnego
> > Majewski zrezygnuje....
>
> Stawiam na Bojara.
>
Bojar to walczak...idealny typ dla Majewskiego pomimo braku waryunków fizycznych . Dopóki będzie w formie fizycznej Stefan będzie na niego stawiał.
Poczekajcie jeszcze chwile i zobaczycie nowego Pasiaka w akcji...
a konkretos??
Hamer zaufaj mi na slowo...Moze byc niezle ;) Nic wiecej napisac nie moge...
p.s.Takie sa zalozenia i podchody,nie tylko od klubu zalezy co z tego bedzie
"zobaczycie nowego Pasiaka w akcji..."
mozna rozumiec roznie, np. Witkowskiego zobaczymy w akcji
pytanie brzmi czy to wlasnie autor mial na mysli czy moze chodzilo mu o to ze wogole nowego Pasiaka zobaczymy w sensie ktos nowy przyjdzie do druzyny
kkk moja druga wypowiedz powinna rozwiac Twoje watpliwosci... ;)
Pozdrawiam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)