Reve, poza tym tytol chyba do czegos zobowiazuje... wczoraj nie widzialem ani jednej skladnej akcji, a jedyne szanse na zdobycie bramki mielismy po indywidualnych szarzach, z ktorych tylko kilka (2-3) zakonczyly sie strzalem ktory mogl zagrozic bramce Javy.
-
-
CRACOVIA - Zaglebie Sosnowiec (19.01; g.18:00)
volker, ale jaka roznica czy zagramy z naprzodem czy z krynica w pierwszej fazie Play-off? :)
Tu nie chodzi już nawet o "rywalizację" o drugie miejsce i (ewentualne) uniknięcie Podhale w półfinale... Tu zaczyna chodzić o to, aby nie zakończyc rywalizacji na TRZECIM miejscu, bo Stoczniowec ma tylko 6 pkt. do nas straty, korzystniejszy bilans bezpośrednoich spotkań i ostatni mecz z nami u siebie... Z taką grą możemy więć "śmiało" o to 3 miejsce "rywalizować"...
Leesior
Lesior a ja włąśnie myśle, że jeżeli o co kolwiek idzie to idzie o uniknięcie Podhala w 2 rudziendzie.Jak dla mnie Podhale złapało wiatr w żagle, dobrzy stranieri plus lepsza gra z meczu na mecz Rajskiego!Więc niech się inni z mimi męczą!
Powiem wam Panowie, że jak byłem na pierwszym meczu w tym sezonie a był pierwszy mecz w Tychach przegrany 6:3 niejaki Pan Pinc zrobił na mnie duże wrażenie wszędzie było go pełno. Natomiast wczoraj zawiódł po całej linii Pan Cerny, który popełniał karygodne błędy. Panowie co by dużo nie mówić jesteśmy klubem chyba o najwyższym budżecie w lidze a mamy najgorszych stranieri, mam nadzieje, że odpowiedzialna za to osoba zostanie pociągnięta do odpowiedzialności!Skończmy z knedlikami wróćmy do braci z bloku wschodniego!!!
No właśnie o tym piszę... Tylko, że mamy także "szansę" na trzecie miejsce. A to oznacza rywalizację w ćwierćfinale z Toruniem lub Zagłębiem... a pierwszy mecz półfinałowy w Gdańsku.
Leesior
Pinc popwinien sie odchudzic bo za duzo wazy ,Czerny przestac popelniac karygodne błedy przeciez to obronca a jego podania przewznie ladują na kiju przeciwnika i to zazwyczaj w naszej tercji,Prokop wogole nie widoczny o Hartmanie nawet nie wspomnę.Przeciez jak Rohaczek wypoczętych stranierich wypuscił w trzeciej tercji powinni strzelic przynajmniej kazdy po jednej bramce a oni sie wozili,powinni targać jak młode lwy!!!!Czekalismy na obcokrajowców,którzy mieli byc wielkim wzmocnieniem drużyny a tu kcha , gdyby to było w Podhalu to juz by sie musieli pakować do domu bo suchej nitki by na nich nie zostalo tak by ich zwyzywali że nie wiedzieli by po meczu jak dojść do szatni.
mozna ich bylo poslac wczesniej do domu.kto by teraz gral w czwartej piatce :)
No własnie ktos by chyba odpowiedział głową za te transfery,teraz musimy miec nadzieje ze jeszcze moze cos pokażą,nie dali by rady nasi ciagnąc na trzy piatki przez cały sezon,najwazniejsze PO sie teraz zacznie. L.Laszkiewicz jest osłabony i często łapie chorobyi pozostali jak Słaboń,Kozendra,Urban,Csorich,Witowski, ciągną od początku sezonu ile mozna????
ups.ups ups.a jeszcze jakies 3 dni temu pisano tu ze gracie juz na luzie a mecze sa o pietruszke..czyzby sie cos od wtorku zmienilo??aha jeszcze jedno cos jeden nowotarski zawodnik od was niedawno wspominal ze atmosfera w druzynie nie jest za dobra...ktos cos od was o tym słyszał?pozdrawiam z tak nielubianego przez was NT :)
to ze bedzie lepiej na play-off nie mam wątpliwosci ,ale mam wątpliwosci co do naszych zagranicznych zawodnikow czy dadzą rade pociagnac razem z Radzikiem i L ,Laszkiewiczem?
bo nie ukrywam ze w przeciagu calego sezonu jakos nie widzialem w nich swietnych hokeistow a ten slogan ze zagraniczny powinien byc lepszy od Polskiego zawodnika to chyba kazdy juz zna i w innych ekipach to widac u nas niezabardzo i dla mnie to jest najwiekszym problemem
szarotek a Ty sie teraz mozesz troche pocieszyc bo w play-offie bedzie wpier,,l:P
jezeli chodzi o stranieri: Prokop - szkoda komentować, chłop nie gra nic, a w dodatku marnuje sytuacje.. Hartmann - jedyne co zapamietałem to jego beznadziejną stratę w przewadze w I tercji, po której poszła groźna kontra.. Pinc - wolny i chyba troszkę za dużo waży, ja wiem, że w Krakowie jest dobre jedzienie i wogóle kuchnia polska jest całkiem całkiem, ale może pasowałoby zrzucić kilka kilo.. najlepszy z obcokrajowców był wczoraj Czerny - co nie znaczy, że zagrał dobrze.. podobało mi sie, jak wjeżdża do tercji, jest ofensywnie usposobiony.. ale miał tez kilka głupich strat przy rozegraniu i to martwi..
generlanie - nasza drużyna porusza się jakby mieli po 50 kilo w nóżkach (cytując pewnego komentatora).. jes bardzo źle ze skutecznoscia, wogóle z wypracowywaniem akcji strzeleckich.. ewidentnie widać, że Rudi daje im porządnie w kość.. nie ma świeżości, nie ma polotu, gra jest szarpana, mało płynnych akcji.. natomiast co mnie martwi to fakt (i tutaj nie da sie powiedziec, że jest spowodowany ciezkimi treningami), że nasi po prostu nie wiedza co zrobic z krazkiem po srodkowej linii.. oprócz Leszka nie ma kogos, kto wziałby ciezar gry na sibie, zrobił jakas szybka akcje.. albo tracimy krazek, albo jest spalony, albo wrzucamy za bramke, a potem go tracimy.. i nad tym trzeba popracowac.. oby to bylo poniekąd wynikiem tego, że sa zmeczęni.. jezeli tak, to mam nadzieje, że Rohacek trafi z: formą, świeżością i optmalnym przygotowaniem na czas..
chociaż tyle, że po meczu nie dostało sie naszym.. pamietam jeszcze rok temu jak nasi byli lżeni i wyzywani.. miałem wczoraj wrażenie, że oni chcieli, ale po prostu nie dawali rady.. oby to sie zmieniło przed PO :)..
inna sprawa, że pan sędzia w newralgicznych momentach robi za co mu 'zapłacono'.. w pewnym momencie to byla lekka kpina.. naszych odsyłał na ławke za byle gówno.. a i jeszcze jedno - wkurwia mnei jak sedziowie przerywaja gre, jezeli tylko jest zamieszanie pod bramka.. co to jest ?.. niech zbacza jak sie sedziuje w NHL.. bramkarz musi chwycic krążek, ew. przykryc go.. a wczoraj dwa razy strzelilismy bramki, oczywiscie Jaworski nie wiedział wogóle gdzie jest krazek, a sedzi przerywał gre..
'Czy wygrywasz czy nie...'
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> szarotek a Ty sie teraz mozesz troche pocieszyc bo
> w play-offie bedzie wpier,,l
moze i tak ale jak to mówi powiedzenie a i ty sam cieszmy sie chwila.......a co play-off to zycie pokaze jak bedzie a od ciebie i odemnie niewiele w tej gestii zalezy.dziwne ze skoro jestesmy tak słabi to i wy i GKS tak bardzo chcecie nas uniknac w pólfinale,a na dodatek jesli myslicie ze Rajski wam w tym roku podobnie jak w tamtym ułatwiwygranie ewentualnej serii spotkan to obawiam sie ze mozecie sie srogo zawiesc.troche pokory drodzy Krakusi bo zycie moze wam splatac nielada figla tym bardziej ze jak juz wyzej napisałem atmosferke w zespole macie bardzo napieta:):):):)i jeszcze jedno powinniscie sie modlic zeby Radzik niezłapal jakiejs kontuzji bo dopiero byłoaby klapa..chlopak broni bez zmiennika caly sezon i oby sie to nieodbilo na nimw decydujacej fazie
Ty Szarotek juz nie kracz..jesli chodzi o sprawe unikniecia gry z Podhalem,to lekka przesada,wszyscy ktorzy pisza o tym,nie mysla powaznie i troszke nasmiewaja sie z tego :) wiadomo,ze predzej czy poznniej Cracovia spotka sie z Podhalem.
ja na trenerce sie nie znam,ale wszyscy wiemy o co chodzi.Podhale gra teraz dobrze,to fakt i oby gralo tak w play- offie,bedzie to z korzyscia dla wszystkich.
jest rzecza a normalna,a wykonalna aby grac przez caly sezon zasadniczy non stop,na wysokich obrotach?chyba nie.pamietasz Podhale na poczatku sezonu?
ja jestem dobrej mysli,pozostalo troszeczke jeszcze czasu:)
atmosfera w zespole? nie znam szczegolow,ale nie jest zle.a po zatym jaka ma byc,jak sie chce grac a nie idzie? zwlaszcza,przed wlasna publika?
wiec wyluzujmy :)
szarotek
Wiem że jesteś mokry.....Ale poczekaj z tym do playy offu......
Chcialem wam koledzy powiedziedzieć że nasza druzyna dzisiaj na lodowisku czekala 6 gdz. na Tabisza ktory mial dostarczyć pieniadze na wyjazd do TORUNIA i nie doczekali sie poszli do domów , pojada dopiero jutro JAK BEDA PIENIADZE .p.Tabisz nie odbiera tel. bo przeciez ma wolna sobotę a Hartmana boli kolanko i pojechał sie leczyć na Słowacje na 5 dni bo w Krakowie sa żli lekarze i pewnie by go nie wyleczyli .To panowie jest nie do pomyslenia co wyrabia Rohaczek i reszta z naszymi hokeistami dbaja tylko o obcokrajowcow ktorym wolno wszystko a nic soba nie reprezentują SKANDAL!!!!!!
a szarotek to ten sam co w zeszłym sezonie opowiadał farmazony na temat Naszym meczów itp. Jak to jego tata zna właściciela itp??? :-) Pytam bo wtedy niezły ubaw miałem/ :-)
Szarotek, akurat NT lubimy. To ONI nas nie lubią.
hokfan- jesli to co piszesz jest prawdą to jest gorzej niz myslalem
do szarotka martw sie kolego o swojego bramkarza bo jesli sie przelamie Rajskiego to wy nawet nie macie drugiego zmiennika bo Batkiewicz jest juz bardzo zaawansowany wiekiem i swoje najlepsze lata ma juz dawno za sobą juz Kachniarz jest o niebo lepszy choc napewno malo ograny.
revenator ty kpisz sobie?jak wogole mozesz porownywac Batkiewicza do kachniarza?moze i stary ale doswiadczony ale Kachniarz mu nawet do piet niedorasta.a mozesz powiedziec dlaczego wasz treneiro wogóle go niewpuszcza /bo wie ze wiazaloby sie to przy waszej słabej grze obronnej z gradem bramek bo wszyscy doskonale wiedza ze wasza sila tkwi w Bramkarzu notabene rewelacyjnym i w ataku gdzie naprawde macie porazajaca sile(nie w tym okresie akurat).ale nie daj boze przy kontuzji Dziury traci jakies 50 % swojej wartosci!uwierz to nie sa moje wyimaginowane brednie!co do atmosfery to przypomnijcie sobie co pisalem ostatnioa zawodnik który nieotrzymuje kasy bzdur nie mówia stwierdzenie ze nawet Wojas placil regularniej tez znaczy bardzo wiele oj bardzo wiele!!co co któregos z twoich kolegów to odpowiem mu z checia .NIE DROGI KOLEGO NIE JESTEM TYM CZLOWIEKIEM Z UBIEGłEGO SEZONU A I WOJASA NIE ZNAM ZA TO ZNAM DOSKONALE CALA NOWATARSKA DRUZYNE A I MNOSTWO KRAJOWYCH GRACZY W TYM GRAJACYCH U WAS.PLOTKI TO NIE MOJA SPECJALNOSC NO ALE COZ KAZDY MYSLI I MOZE INTERPRETOWAC JAK CHCE!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)