tornado Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ci testowani podobno nadaja się do cyrku-chyba
> że Rohaczek kogos zaakceptuje ale to bedzie
> wiadomo za co !!!
Niestety miałem takie samo info od byłego hokeisty ;/
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Nie widzieliscie ich jeszcze a juz narzekacie...
Nie widziałem ale słyszałem :) . Mniejsza z tym , i tak nic nie zależy od nas tylko od trenera .
wasi dizalacze dzwonili do MMKSu w sprawie Tomka Malasinskiego ale uslyszeli ze w gre wchodzi tylko wykupienie popularnego Malasia i zrezygnowaliz jego pozyskania....tak samo prowadzono rozmowy z Kazkiem Zapala ale podobno powtarzam podobno potraktowano go jak gowniarza i Kazek wybral sanok..
Po co nam Malasinskiego czy Zapałę-jak mamy Kanadyjczyków ,tylko jakos dlugo ich testuje Rudi pewnie sa tacy dobrzy,że nie wie kogo wybrac !!!
Prawdziwe testy to jak sie 8-10 testuje i co jakis czas z kogos rezygnuje i wtedy jest szansa 3 do gry wybrac tak sie dzieje
przed sezonem w normalnych zespolach o Kostuchu slyszalem ze ok ten drugi kanadzior w niemczech faktycznie w 4 lidze
gral i jak by byl dobry to by przynajmniej w ober gral,czech pewnie nie jest zly 2 liga czeska ale statystyki ok
mial, tylko to wszystko to tak bez ladu i skladu ,obroncow zadnych wiem ze swoich zawodnikow proponowal Stiven Sajanowicz
z USA oraz Gareth Chalmers z Angli jeden i drugi to powazni agenci z kontaktami w USA I Kanadzie a Cracovia zaczela wspolprace z jakas grupa polonijnych lesnych dziadkow , chca koniecznie gosci z polskim paszportem a rynek gosci polskiego pochodzenia ktorzy nie
maja paszportow ale mogliby zaraz zlozyc papiery jest znacznie ciekawszy tylko im trzeba by w tym pomoc a kto sie w klubie
tym zajmie? i tak wiele sie zmienilo kiedys pozwolenie na prace dla obcokrajowca to byl problem nie do przejscia dopiero jak sie
Profesor nie wk...il przy Suvorovie ...:)
lTych gosci wiem napewno ze proponowali:http://www.eliteprospects.com/player.php?player=14738
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php?pid=55198
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php?pid=118621
Juz nie jednokrotnie pisałem na tym forum ze jakoś nie umiemy (moze nie ma kto?)sprowadzić naprawdę jakiś wartościowych dla Cracovii zagranicznych graczy na miarę możliwości klubu i oczekiwań kibiców ,a jeśli juz sie to stanie (n.p.Mihalik czy Dudas) to tracimy ich dość szybko i łatwo!!!.DLATEGO NIE SPODZIEWAM SIE JAKIŚ CUDÓW TRANSFEROWYCH Z ZAGRANICY NA TEN SEZON!!
Teraz 3 i 4 sierpnia mamy sparingi ,to na pewno dowiemy sie czegoś więcej na temat nowych transferów i przydatnosci ,,nowych''.Prof.Filipiak powinien sięgnąć trochę głębiej do kieszeni ,przecież Cracovia będzie grała na arenach europejskich
Minimum na ten sezon to dwóch bardzo dobrych obronców po stracie Dudasa I Csoricha ,bo tu bez wątpienia największe straty!!!!!!!!!
Dwayne Hay chcial 25 tysiecy euro za sezon plus mieszkanie to tak naprawde 2.5 na miesiac czyli 10 tys zlotych ....
czy to tak wiele za nie starego zawodnika ktory ponad 80 meczy w NHL zagral mial slabszy sezon we Wloszech
przez kontuzje ale byl juz ok i gotowy byl na testy medyczne zeby watpliwosci nie bylo . Niby cos tam rozwarzali
a najpewniej Rudi zciemnial bo na miejsce ocokrajowcow juz rodakow jakis szykuje:)
Po co dawac za niesprawdzonego obcokrajowca (starszego od Csoricha i Dudasa)- Dwayne Hay 25 tys. euro za sezon + mieszkanie jak ci dwaj byli obrońcami sprawdzonymi przydatnymi i za mniejsza kasę, jaka to polityka???
prawdopodobnie gościowi z takim CV to Maniek z Martinem mogą torbę nosić.
Jakby był zdrowy to pewnie najlepszy obrońca ligi.
Zdrowy ,tylko czescy i slowaccy trenerzy zrobia wszystko zeby kanadyjczykow na ten rynek nie wpuscic ewentualnie
jakis mlodych polskiego pochodzenia a reszta to bajera i farmazony popatrzcie na Dynamo Ryga zebrali paru mlodych
niedrogich kanadziorow i w play of najbogatszy klub w KHL zrobili , nie mowie bo czy Baranyk czy Michalik to dobrzy
hokeisci ale jak by musieli grac przeciwko doswiadczonym kanadyjsim obroncom to by juz tak nie poszaleli.
Wegrzy jakos na tym nie stracili bo z roznych krajow kontraktuja a u nas albo czech albo slowak a Rudi niech bajek
nie opowiada bo oboje wiemy o co biega:)
Nie mów Marcin hop zanim nie przeskoczysz i nie obrażaj Mańka i Martina .
Dwayne to napastnik a nie obronca wiec po co te porownania ,a Maniek z Martinem oczywiscie ze mogliby zostac
Chociaz mysle ze Dmytruk od Martina nie gorszy napewno :)
Zawsze było tak ze trener pierwszej druzyny dbał o to by w klubie szło dobrze szkolenie mlodzieży , niestety w Krakowie już sie wydawło że coś drgnęło lecz wszystko zostało rozwalone . Co takiemu Rudiemu??? sam kontrakt dobry ma więc co mu zalezy na polskim hokeju on jest zadowolny jak sobie Slowak czy Czech moze u nas dorobić ,a na jakiej zasadzie to wszyscy dobrze wiemy.U nas w królewskim Krakowie jak klub finansowo dobrze stoi to zamiast ułozyć szkolenie od najmlodszych,poprzez młodzież itd (a byl taki trener co chciał i umiał to robić)to sie wszystko rozpieprzylo . Niech mi nikt nie mowi ze Rohaczek w tej sorawie nie ma nic do powiedzenia (kto miałby to być)- znawce i milośnika hokeja to by szlak trafił jak by zobaczył to dziadostwo w postępowaniu z młodzieżą.w Krakowie !!! Mając dobro hokeja na sercu niech by chociaz powiedział - pouczył jak się to robi w Czechach.Nie wierzę żeby Profesor nie posłuchał i nie pomógł.
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,24383,kanadyjski-obronca-na-testach-w-comarch-cracovii.html
Ha ha a jednak, to znajomy Wojtka Rockiego razem trenowali latem ,w klubie krecili nosem ze w strasznie slabej
lidze gral mial byc jeszcze Shulak ale zrezygnowal http://www.youtube.com/watch?v=gpkXypSmte0
Filmik juz usuniety :)
No no nie ma co szukajcie a może znajdziecie ??? Brać sie za szkolenie to takich grajków bedziemy mieli na pęczki u siebie !!! Masser nie wiesz dlaczego filmik usuniety???
Masser ile będzie pier... swoje farmazony? Już mam dość twoich bajek i przechwalania się !!! kogo byś nie sprowadził, kogo nie znasz, kogo nie masz. Chłopie kogo na dzień dzisiejszy sprowadziłeś? lepiej się nie chwal armatami rosyjskimi z trzeciej ligi bo mi wstyd za takiego krakowiaka! Jedno jest pewne g... masz do powiedzenia kogo Cracovia sprowadza więc przestań pisać swoje propozycje bo nikt z nich NIE CHCE korzystać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)