Lopuski podpisal kontrakt na dwa lata w kwietniu 2009 roku.Jesli faktycznie by odszedl to oznaczaloby nie tylko brak walki o modele !!,ale cos gorszego!!!
To juz zaczelo się 2009,12,20.
Nikt z Cracovii z dzialaczy oficjalnie nic nie mowi o zakończonym sezonie ,ani o nowym
HOKEJ IDZIE W ODSTAWKĘ??!!!!!!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Czy wie ktoś gdzie obecnie przebywa nasz trener Rohacek i czy interesuje się co dzieje sie z chłopakami z drużyną ,czy może wszyscy mają juz urlopy,??? i dopiero może w maju albo czerwcu bedą się zawodnicy "prosić "działaczy by ich zechcieli przjąć do Cracovii???Może to taka taktyka przez 2 lu 3 miesiące bez pensji czysty zysk oszczędnosc jak cholera !!! Tabisz wie co robi !!! Nie wspomnę już o tych innych samych najlepszych z całej Polski, wszyscy "walą "tylko do Cracovii ! Najbardziej lubianego przez całą Polskę klubu!!.
O zawodnikach ze Słowacji to chyba możemy zapomnieć na dłużej.
Mihalik ma wielu kolegów...
Nie ma co. Same dobre wiadomości.... :(
Mama nadzieję, że te Wasze dzisiejsze posty, to tylko plotki, a jeżeli nie, to jest to już chyba ....... początek katastrofy naszego krakowskiego hokeja i koniec naszej Wielkiej Złotej Cracovii !!! :( Jeżeli okazałoby się to prawdą, to chyba musimy wszyscy przyjść na Wielicką z taczkami, zaprosić na to wydarzenie wszystkie media i na tych taczkach wywieźć z klubu kogo trzeba (i oby na zawsze) !!! Może wtedy Profesor przyjdzie po rozum do głowy, że ma złych doradców !!! Ale żeby nie było już wtedy za późno !!! :(
chciałbym oj chciałbym się mylić w tym co teraz napiszę...
Wygląda to bardzo niedobrze i nawet przy moim wrodzonym optymizmie próżno szukać dobrych symptomów
to nie chodzi o to że z drużyny odejdzie kilku zawodników co spowoduje że nie będziemy rządzić ligą - problem jest szerszy - wygląda tak jakby hokeja Cracovia znów tak jak parę lat temu Cracovia nie chciała i traktowała jako zbędny balast :( nie wiem czy jest możliwość i szansa dokonania podobnego wysiłku który uratował hokej w stanie agonalnym na przełomie wieków, nie chodzi nawet o ludzi ale o możliwości.
Dziwnym dla mnie natomiast jest że inwestując tyle pieniędzy i wysiłków w stworzenie naprawdę dobrej drużyny właściciel Klubu nie chce wykonać minimalnego wysiłku organizacyjno - finansowego, który pozwoliłby tej drużynie rządzić i dzielić w półamatorskiej polskiej lidze hokejowej na lata - co więcej budować pozytywny wizerunek firmy a także pozwolił na ekspozycję marki w Europie...
Nie rozumiem Pana Panie prezesie...
JEZUS MARIA LUDZIE ZRÓBMY COŚ BO CHYBA UMRĘ!
Ratujmy hokeja, najwspanialszy sport! Ratujmy nasza hokejową Cracovię... bo się załamię.
A dodatkowo to bardzo dziwne, po przegranym finale, nic... zero oficjalnej wypowiedzi, wywiadu, podsumowania... nic... tylko milczenie. przeraża mnie to!!!
Aha... i Damian się coś odezwał...
z oficjalnej [url=http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6692&x=0][cracovia.pl][/url]
Z tego co wiem Drzewieckiemu też kończy się kontrakt 31.04.2010 a Tychy tylko czekają na młodych zawodników !!!
Niedźwiedź jakub mocno śpi ,niedźwiedż jakub mocno śpi!!!.Czeka pewnie aż sami zawodnicy przyjdą i poproszą o to by dalej mogli u nas grać.
Co do Łopuskiego to kontrakt był z nim podpisany tylko na rok !!!!!z opcją na następny .A że opcje może sobie tele księgowy wsadzić w jego chudą dupę -to pewnie Łopuskiego stracimy.I pewnie nie tylko jego.
Dziwie się profesorowi kocha hokej i pozwala by mozolna praca w budowaniu drużyny przez Rohaczka została zniszczona przez przybłędę który potrafi tylko niszczyć ,a wszystko czego się tknie w gówno zamienia.
Z piłki pogonil go Orest to poszedł niszczyć hokej.I już zabiera się za rozwalanie drużyny.
Jak powiedział to kiedyś Rudi do drużyny zawodnicy muszą pasować umiejętnościami i charakterem.Nie każdy to ma i z reguły Rohaczek sie nie myli w ocenie przydatności danego zawodnika.Tele mendzie wydaje się że pozbędzie się zawodnika X i sprowadzi Y ,a to wcale tak nie jest bo zamiast dobrego i sprawdzonego hokeistę dostajemy ...sztukę czyli 0!!!
Profesorze Filipiak obudź sie pan w końcu.Drużynę powinno się już budować na nowy sezon ...na WCZORAJ-A ŚMIERDZĄCE LENIE czyli ,,wielcy prezesi''ŚPIĄ ,ROBIĄ SOBIE JAJA i niszczą DŁUGOLETNIĄ PRACĘ ROHACZKA!!!
Wstyd profesorze Filipiak!!!!!!
Dziwne jest to milczenie na temat minionego sezonu, na temat następnego sezonu, ruchów kadrowych itp. I nie chodzi mi o wypowiedzi zawodników.
A jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze... Może jednak Profesor nie jest aż takim potentatem finansowym, jak nam się wydaje...
Mi sie wydaje ,ze Filipiak po prostu sie obraził ze Owcojebcy zgarneli Mistrza i teraz zajebał fochem kosztem drużyny! Juz raz to przerabialismy po pamietnym meczu we mgle z Koroną. Nie ufam i bede to powtarzał jak odejdzie z Cracovii napewno za nim płakać nie będe a jest to tylko kwestią czasu.
Obraził się ? Przecież sam się do tego przyczynił poprzez oszczędzanie na hokeju... Z drugiej strony srebrny medal to i tak duzy sukces, dodając do tego świetną postawę w PK, to o co się można obrażać ?
Kasy pewno nie ma i tyle.
Zakladająć ze nie ma kasy czy nawet nie ma sie zamiaru lub chęći dać więcej(kwesta wzmocnień) to trzeba powiedzieć wprost i szukać innych rozwiązań
n.p.szukanie innych sponsorow
he, he, innych sponsorów?
Chyba żaden klub w Polsce nie ma takiego doświadczenia w odstręczaniu potencjalnych sponsorów
Ja w ogole nie przyjmuje do wiadomosci ze,cos jest nie tak,lub ze,cos wisi w powietrzu. Byloby to najglupsze posuniecie i najszybsze rozpierniczenie ,tego,co budowalo sie tak mozolnie i tak dlugo... nie wybaczalne.. Ten pomysl z taczkami mi sie podoba,oj podoba...!!
Nie chce mi się wierzyć, że kadra się rozsypie.
Bo niby gdzie mają odejść nasi zawodnicy ?
Co chwilę czytam, że ten czy inny klub nie ma pieniędzy, że nie wypłaca pensji, że ma zakaz transferowy za niezapłacenie czy za zawodnika, czy pensji, czy nawet opłat w PZH.
Nie znam tematu od wewnątrz. Jak z premiami, jak z zarobkami (czy są rzeczywiście najwyższe w kraju), jaka panuje sytuacja w drużynie.
Coś faktycznie nie gra, bo jakoś tak dziwnie cicho.
Ale wierzę, że w pewnym momencie usłyszymy głos Rudiego, że kadra się wzmacnia, że odejdzie ten, czy inny, ale zostanie sprowadzony następny.
Tyle dobrego wydarzyło się w ostatnich latach w Pasiastym hokeju, że nie wyobrażam sobie, aby można to zaprzepaścić.
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mi sie wydaje ,ze Filipiak po prostu sie obraził
> ze Owcojebcy zgarneli Mistrza i teraz zajebał
> fochem kosztem drużyny! Juz raz to przerabialismy
> po pamietnym meczu we mgle z Koroną. Nie ufam i
> bede to powtarzał jak odejdzie z Cracovii napewno
> za nim płakać nie będe a jest to tylko kwestią
> czasu.
A ja Ci powiadam dev ,że trochę tracisz rozeznanie tego o czym mówisz....
Człowieku [b]hokej to nie piłka[/b]. O ile w piłce z nowym stadionem moznaby mieć nadzieje ,że (pomimo
znacznego "odmedialnienia się" Cracovii w ostatnich latach ) znalazłby się nowy właściciel/inwestor
(choć wcale nie musiałby być lepszy/bogatszy/bardziej_zaangażowany od Comarchu bo mało jest sensownych firm w małopolsce) to hokej ciągnie tylko i wyłącznie zaintersowanie profesora Filipiaka.
Skoro nie płakałbyś za sponsorem ,który w 7-em lat sfinansował awans i 6 medali MP w tym 3 złote ...
to ja nic nie rozumiem!!!....
Hokej samodzielnie może na dzień dzisiejszy walczyć o przetrwanie w 1 lidze w zaciekłych meczach z Orlikiem czy Bytomiem ....o ile wogóle.
Czyli to po prostu KONIEC??!!
Szanowny Khalidzie - to co się zatem stało ? Profesor traci (stracił ?) zainteresowanie hokejem ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)