potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Nie przekonuje mnie w tej kwestii argumentacja
> Karwina że był wybór między nim a
> Piekarskim.Zostali zakontraktowani w tamtym
> sezonie zawodnicy wcale nie tańsi a słabsi
> Prokop,Cerny,Pinc i zawodnik robiący sobie z
> klubu senatorium Safarik.
To nie jest argumentacja tylko fakt potter i sobie to wbij do głowy ok?
a sanatorium to chciałeś Hlouchowi fundować...
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
a co z Hlouhem?
chroniczna kontuzja barku - ogólnie bardzo kontuzjogenny zawodnik - podpisanie kontraktu z nim to ryzyko że będzie przez ponad pół sezonu drogi rekonwalescent - do tego jak pamiętamy w kluczowym momencie sezonu Roman przy całej sympatii dla niego zawiódł na całej linii...
Kolego karwin bzdury wypisujesz .Dobrze wiesz że Rohaczek Kłys i Hornego wtedy chciał.
Jakby Jakubek ich zakontraktował nie było by Prokopa ,który doszedł później i wcale nie był tańszy w utrzymaniu.Jak by nie patrzeć Safarik miał 2 lata w klubie senatorium .
Był jeszcze w klubie inny obrońca co do którego wypowiadałeś się pozytywnie -Cerny.
Nie tylko ja twierdzę ze to była miernota do kwadratu i Kłysowi mógłby co najwyżej ostrzyć łyżwy.
Co do Hlouha to kolego podeprzyj swoją teze faktami?Zapytam ile Hlouh meczy odpuścił w sezonie.Na jakiej podstawie możesz twierdzić że straci pół sezonu?.
bzdury to Ty piszesz zapewniam Cię że swoje opinie w sprawie hokeja (w tym przypadku zarówno jeśli chodzi o transfer Kłysa jak i stan zdrowia Hloucha) opieram na godnych zaufania źródłach - a nie na domysłach jak Ty - więc proszę przestań mi tu pisać o bzdurach
a tak w ogóle to mękol dalej i siej defetyzm w tematach piłkarskich - w hokeju proszę zaprzestać - od czterech lat jesteśmy na podium i naprawdę nie ma powodu do wiecznego narzekania jak nie przymierzając baba na cenę ziemniaków na kleparzu... co jest zresztą nie tylko Twoją domeną
Ludzie do cholery jasnej - czy Wy nie widzicie że od pięciu lat Klub systematycznie odbudowuje sekcję hokejową która przeżywa jeden z najlepszych okresów w swojej już prawie (jak to FortArt wykazał) stuletniej historii?
Trochę szacunku dla tej sytuacji się należy a nie wieczne napierdalanie na wszystko i wszystkich...
Karvin napisał:
"Ludzie do cholery jasnej - czy Wy nie widzicie że od pięciu lat Klub systematycznie odbudowuje sekcję hokejową która przeżywa jeden z najlepszych okresów w swojej już prawie (jak to FortArt wykazał) stuletniej historii?
Trochę szacunku dla tej sytuacji się należy a nie wieczne napierdalanie na wszystko i wszystkich..."
Podpisuję się pod tym wszystkimi rękami!!! :)
Noo ja też ! :P Hlouch był bardzo dobrym zawodnikiem :) Taka prawda,więc nie wiem o co wy się tutaj kłócicie no ale róbcie sobie co chcecie :P Szkoda w sumie że on odszedł bo to jest strata..Dysponował świetnym strzałem i dobrze grał ciałem:P
Pozdrawiam wszystkich kibiców.Hokeista ;]
Akurat sprawę Kłysa znam dobrze z tzw pierwszej ręki.
Z Hlouhem zobaczymy w tym sezonie czy bedzie grał czy będzie na senatorium w Toruniu.
Jeśli będzie na senatorium posypę głowe popiołem i przyznam ci rację licząc że jak będzie grał regularnie (za taka grę uważam rozegranie min 75% meczy w sezonie)to zrobisz podobnie i stać cię będzie na to samo.
Na temat Cernego nie piszesz nic.Zwyczajnie wstyd i obciach .Ale rozumiem ze chcesz niejako rakiem lub okoniem wycofać się ze swojej tezy ze był to dobry hokeista i realne wzmocnienie.
Sukcesy i odbudowa hokejowej Cracovii bardzo mnie cieszy .Tak jak każdego pasiaka.
Tylko zwyczajnie szkoda tych karnych z Podhalem .Detale zadecydowały o tym że to nie my graliśmy w finale.
Karvin napisał
,,a tak w ogóle to mękol dalej i siej defetyzm w tematach piłkarskich - w hokeju proszę zaprzestać - od czterech lat jesteśmy na podium i naprawdę nie ma powodu do wiecznego narzekania jak nie przymierzając baba na cenę ziemniaków na kleparzu... co jest zresztą nie tylko Twoją domeną ''
Ok na rynku krajowym osągnelismy w ostatnich latach bardzo duzo to chyba kazdy wie i jest poza dyskusją .Ale sa tez chyba tacy ktorzy chca isc dalej!!, osiagnąc cos w walce na arenach międynarodowych Cracovii np.Puchary ??(CUDU NIE OCZEKUJE )ale pozbywając sie jednych z lepszych z Cracovii (np Buril czy KUC czy byc moze Pasiut )a sprowadzając slabych zawodników typu Kmec czy Cerny
MOZNA CHYBA WYRAZIC SWOJE NIEZADOWOLENIE????????
jesli chodzi o Hloucha to zgoda P,O NIE BLYSZCZAŁ ale w zasadniczym byl jednym z lepszych w koncu nie bez przyczyny powstal temat na tym forum,, Roman Hlouch - "to je ono"! :)''
JA osobicie najbardziej zaluje ze do tej pory z Cracovii odeszli
1,Buril
2,Hlouch
3.Kuc
Nowi na dzis to raczej wielkie niewiadome ?!!!!
Karvin - szkoda sie denerwować. Jest na Forum dwóch niewyżytych, rzekomych kibicow Cracovii, wszechwiedzących, od lat nie przyjmujących do wiadomości, że ktoś inny ma rację. Powtarzaja te swoje opinie nawet kilkakrotnie w ciagu dnia, jakby ilość przechodziła w jakość. Atakują wszystkich, kto ma choc troche odmienne zdanie w sposób wyjatkowo niegrzeczny. Ciężko sie z takimi ludźmi dyskutuje, bo w zasadzie z góry juz wiadomo jaka bedzie odpowiedź. To samo dotyczy ich stosunku do przedstawicieli klubu. Z jaka radością piszą nazwiska działaczy CRACOVII małą literą. Rozumiem, że to ma wykazać " małość " opisywanego. Ciągle czytam kto powinien grac a kogo niedobry trener zwolnił z obowiązku wykonywania pracy w Krakowie. I tak w kółko. Dobrzy odeszli a słabi zostali. Rozumiem, że trener Rohacek sam kręci sobie bicz na siebie. Nie chce dobrych zawodników. Nie lubi po prostu sukcesów. Ale uparta drużyna juz 4 lata pod rząd robi mu na złośc. Ot taka przykrość.
Nie przejmuj sie Karvinku i nie denerwuj. Pan Bóg różnych ma lokatorów na tym świecie.
I jeszcze dwie sprawy :
- mnie też podobał się Cerny i żałuję, że nie będzie grał,
- czy Ty nie wiesz co oznacza słowo senatorium, tak czesto wymieniane ostatnio przez jednego z forumowiczów ?
Pozdrawiam serdecznie.
To teraz nie tylko ja narażasz się na gniew Karwina-Rewenator.Jak śmiesz twierdzić że Cerny był słabym zawodnikiem.Spotka cię za to połajanka i dowiesz się że sie nie znasz lub że siejesz defetyzm.
Ja osobiście podpisuje się obiema pod postem Revenatora.I dodam tylko tyle że jakby klub (czyli tabisz) zadbał odpowiednio wcześnie o przedłużenie kontraktów z Burilem i Hlouhem nie było by takich kontraktów jak dostali w Toruniu.
Przy tej kasie co mamy fuszerką było zdobyć tylko brązowy medal (odpadając po karnych z Podhalem).Zadecydowaly detale czyli za miernoty które sporo zarabiały Cernego,Prokopa,Pinca,Podlipniego wystarczyło zakontraktować 2 zawodników ale takich co podnieśli by wartość drużyny.
chce tu uswiadomic Niektórym ze jesli ktos ma inne zdanie to nie znaczy ze jest się wrogiem .Forum jest chyba po to by kazdy wypowiedzial się na jakis temat a nie tylko po to by zgadzac sie na slepo z przedmówcą!!!!i chyba nie ma takiej osoby ktora by wszystko wiedziała NAJLEPIEJ!!!!!!!!!!!!!!MNIE TO TROCHE NIEPOKOJI JAK DRUZYNA CRACOVII SIE OSŁABIA CZY TRACI DOBRYCH ZAWODNIKÓW I NAPRAWDE NIC I NIKT TEGO NIE ZMIENI!!!!!!!!
Ales Cerny grał słabo to fakt (oczywiście można dochodzić przyczyn tego faktu i czy to koniecznie był problem jego braku umiejętności, ale po co? grał słabo i tyle), ale nie grał słabiej od Kuca np.
Co do jego kontraktu to zrewiduj swoje poglądy, bo zarówno on jak i Prokop wcale nie zarabiali dużych sum (notabene ciekawe co byś pisał gdyby Prokop strzelił karnego w półfinale z Podhalem - co prawie mu się udało, czy też gdyby w meczu w NT przegranym 1:0 sędzia uznał jego bramkę - do teraz nie wiem czy był spalony - to żeby wykazać Ci jaka jest cienka granica między nienawiścią do zawodnika a jego uwielbieniem). Pinc był po prostu niewypałem, choć początki w Cracovii miał obiecujące.
Nie mam co sypać głowy popiołem gdy Hlouch zagra sezon czy tam 75% meczy - bo może zagra może nie zagra - wiem że Klub mógł uznać że ryzyko jest zbyt duże i tyle - co więcej to do Ciebie Revenator - w sezonie zasadniczym można se błyszczeć bo się gra ze słabszymi przeciwnikami, a też na luzie - wartość zawodnika pokazuje PO i koniec kropka
Fuszerka Potter? Co Ty na mecze chodzisz o trzech lat żeby nie wiedzieć że czasem tak się dzieje że silniejsza na papierze drużyna przegrywa ze słabszą? Podhale miało świetny pierwszy atak, który był w topowej formie, do tego doszła świetna forma takich zawodników jak Bakrlik, czy Rajski - no i trochę szczęścia w samych meczach - i tak się poukładało. Rohacek ma komfort pracy i drużynę miał dobraną według swojego pomysłu i tyle.
Co do Kłysa - Twoje wiadomości z pierwszej ręki albo są g... warte albo nie rozumiesz przekazu w tych wiadomościach - łatwo jest teraz napierdalać z perspektywy czasu - ale wtedy pozostawienie Piekarskiego kosztem Kłysa (budżet kurna ni jest z gumy) wydawało się sensowną decyzją, nie była to decyzja Tabisza tylko trenera Rohacka - długość negocjacji nie ma tu znaczenia.
Horny - uznano że już jest za stary i jego poziom się obniża - być może to był błąd być może nie - ciężko wyczuć...
Revenator - pięć lat temu nie było na łyżwy - sekcja jest odbudowywana prawie od zera - na sukcesy w Europie przyjdzie czas - jeśli oczekujesz że wykupimy całą ligę po to żeby przejść jedną rundę więcej to Cię rozczaruję tak nie będzie
I przestań z tym Burilem - przyjmij do wiadomości że facet ma ponad 40 lat i nie ma sensu w takie zawodnika inwestować - już u nas był słabszy niż np. rok wcześniej w Podhalu - łapał sporo bezsensowych kar i generalnie jego poziom się obniżał - dlatego na niego się nie zdecydowano... tyle
Ajkot dziękuję za miłe słowa
I jeszcze raz przestańcie wreszcie kurna mękolić - to nie jest wyrażanie opinii to jest po prostu wieczne napierdalanie na wszystko...
Karvin napisał
Jak było piec lat temu czy troche wczesniej to tez wiem sam nie raz do kapelusza grosza na wyjazd druzyny Cracovii rzucilem , chyba tez wiesz ze grali 15-17 latkowie oraz oldboje Cracovii. czy Podhala bo Cracovia nie miala zawodników .I dlatego ze dzis jest nas stac na mocną druzyne oczekuje ze mozemy troche powalczyc z innymi klubami za granicy
czy Buril łapal duzo kar, no nie wiem jak na ilosc gry to chyba nie jest najgorzej
ma za ubiegly sezon 82 minuty kar w sumie ,a naprzyklad Klys (tez bardzo dobry obronca choc mniej skuteczny )85 minut ??
Mnie nie interesuje ile zawodnik ma lat oraz co robi w wolnych chwilach ,liczy sie dla mnie co potrafi zrobic na lodzie . Buril choc ma 40-ke to mial najlepsze statystyki wsród obronców a i chyba z kondycją nie jest najgorzej skoro praktycznie nie schodzil jesli pamietasz z lodu w ostatnich minutach meczu z Tychami w Krakowie w smigusa -dyngusa i zdobył moze nie decydujaca bramke ,ale napewno pieczętująca nasze MISTRZOSTWO !!!
No widzisz a ja musze Ci napsac po raz 30-ty moze zrozumiesz ze jakby Buril byl taki slaby jak próbujesz wmówic to nie gral by (jak np. Cerny )w OSTATNICH I DECYDUJACYCH MINUTACH O MISTRZOSTWIE A O TYM DECYDUJE TRENER :)a chyba kazdy wie ze jak zawodnik cos zawala(np.bezsensowne kary) to juz na lod nie wchodzi, tylko siedzi na ławce !!!
to Karvin tak tylko dla przypomnienia i potwierdzenia ze to tylko nie moje puste słowa :)
OSTATNI MECZ DECYDUJACY O MISTRZOSTWIE
24.03.2008
COMARCH CRACOVIA ? GKS TYCHY 2 : 0 (0:0, 1:0, 1:0)
1:0 - Kłys 27:28
2:0 - Buril 58:16
zwróć uwagę na stwierdzenie "bezsensownych" przy karach :)
co do rywalizacji z drużynami z zagranicy nie doczytałeś więc dam Ci drugą szansę przeczytaj posta jeszcze raz nie będę pisał tego samego po raz 30ty
e spokojnie osłabiamy sie ale przeciez 3 zawodników doszlo do nas przed Play Off a skład nadal dobry!!!!!!!! tylko obrona sie osłabiła.
HLouch juz sie w toruniu zaaklimatyzował szkoda go no ale i tak sa inni.
Nie oszukujmy sie gdybysmy mieli najlepszych z Polskiej ligi trudno cos było by osiagnać w europie.
W jednym w koncu się zgadzamy napisaleś że Cerny grał słabo.Dla mnie był bardzo słaby i już po sezonie w którym zdobyliśmy brąz powinien odejść.Był jednym z naszych najsłabszych obrońców .Wielokrotnie zresztą rozmawialiśmy na ten temat .To był pseudo hokeista łapiący idiotyczne kary w tercji rywala.Jak sobie przypomnisz nasz mecz z Podhalem i karne zrobiono z Dulęby winowajcę.Fakt zawalił gola na 1-2 ,ale bramka na 2-2 cygana była w wyniku właśnie super idiotycznej kary 2 min Cernego w tercji rywala.
Kuc był od Cernego 100 razy lepszy i to pod każdym względem.To porównanie uznałem za kiepski żart ,ewentualnie mogę wziąść to na karb zbyt dużych upałów ,które ci dokuczyły.
O Prokopie to szkoda wg gadać.Pijak i obibok usunięty za późno z drużyny i tyle.
I Ty mi piszesz o wybiórczości odpowiedzi? :)
A tak ogólnie - to fajnie jest mędrkować po sezonie kogo należało kupić kogo nie
przypomnę Ci że przed sezonem 2005/06 uważałeś że Leszek Laszkiewicz nie jest w stanie zastąpić Romana Tomasa - jeśli dalej tak twierdzisz to... :) nie żebym się czepiał ale pokazuję Ci że przed sezonem nie znamy wyników końcowych...
nie ma tu upałów na południowej półkuli gdzie jestem jest zima (czyli ok. 15-20 stopni)- Kuc grał słabo i tyle - był dla mnie dużym rozczarowaniem bo zawsze bardzo go ceniłem i szanowałem (dalej cenię, choć zagrał u nas słaby sezon) - może porównanie do Cernego jest naciągane ale też nie zrzucałbym na Alesa całej winy za przegrany playoff - hokej to gra zespołowa i mecze przegrywają drużyny nie poszczególni zawodnicy...
stary kibol Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Karvin napisał:
> "Ludzie do cholery jasnej - czy Wy nie widzicie
> że od pięciu lat Klub systematycznie odbudowuje
> sekcję hokejową która przeżywa jeden z
> najlepszych okresów w swojej już prawie (jak to
> FortArt wykazał) stuletniej historii?
>
> Trochę szacunku dla tej sytuacji się należy a
> nie wieczne napierdalanie na wszystko i
> wszystkich..."
>
> Podpisuję się pod tym wszystkimi rękami!!!
>
>
Podpisuję się pod tym zdaniem. Nie doceniać tego co szrobiono od 2003 z naszym hokejem to po prostu czarna niewdzięczność....
Dopóki szkolenie olewano to można się było trochu czepiać...ale teraz...klasa hokejowa, dwie drużyny seniorów...medal od 4 lat sezon w sezon...
a zresztą co ja "bede łoczywizdości pisywał";)
"hokej to gra zespołowa i mecze przegrywają drużyny nie poszczególni zawodnicy..."
Podsumowując dzisiejsza dyskusję uwazam że Karvin powyżej napisał święte słowa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)