Potter jeżeli uważasz, że bbrak jest lepszych od Kowalówki, Noworyty, Drzewieckiego, Kłysa i Radzika to powiem Ci że jesteś w okrutnym błędzie!!!!Do każdego z w/w no może po za Radzikiem mogę podać przynajmniej po 2 nazwiska lepszych hokeistów!!!
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
Tak tefal tychy to dream team.Jak by nie ten ,,baran ''Rohaczek to gralibyśmy pewnie w grupie A i to o medale.Co za trener z niego ze nie powołał 15 z Gks? .Dawno się tak nie uśmiałem.Nawet człowieka który nie nadaje się do hokeja Gwiżdza wymieniłeś .
Czekam HKSC na te nazwiska po 2 lepszych od tych co wymieniłeś.
Cecuła i Hajnos w Cracovi!!!!!
Jak mało kiedy to teraz zgodzę się z potterem. Po za małymi wyjątkami Tychy grają tym składem od kilku lat i złota jakoś zdobyć nie mogą. Jako zespół byliśmy lepsi, lepiej przygotowani i graliśmy równiej. Porównywanie konkretnych zawodników w grach zespołowych a w szczególności w hokeju ("sam" bramkarz może wygrać mecz) nie jest do końca zasadne.
[url]http://www.hokej.sport24.pl/pages/index/179/[/url]
bardzo ciekawe zestawienie szczególnie z tabelą medalową.
potter- zresztą nawet nasi zawodnicy i trener mówili o tym że GKS ma lepszy skład.
Mam wrażenie że bardziej zgrany i doświadczony.
Lepiej było tak mówić marcin.Łatwiej sie gra nie mając łatki murowanego faworyta.
Jestem pewny że to był element gry Rohaczka.Poza tym Rohaczek robił to dla siebie,po to by mieć ewentualne alibi na porażkę i uratować stołek.
Tychy miały mocną i wyrównana drużynę,ale tylko 3 piątki.My mieliśmy 4 i kilku zawodników na ławie.
Co to za zawodnicy Hajnos i Cecuła?
mam nadzieje ze to nie ten Hajnos z Podhala starszy chłop od Podlipniego ;)
W słowach Rochaczka nie doszukiwałbym się żadnych podtekstów czy kurtuazji. Przypominam ,że bardzo mocny zespół Tych został przed sezonem jeszcze solidnie wzmocniony. Doszli przecież Garbocz, Proszkiewicz, Sokół, Jakes czy Krzak, tak więc czołowi Polscy zawodnicy. Zresztą kto widział nasze mecze z Tychami w sezonie zasadniczym ten mógł zobaczyć jaką siłą dysponowali i nie przez przypadek nasz bilans z nimi wypadł blado. Sytuacja zmieniła się przed play-off, kiedy wzmocniliśmy się graczami z zagranicy i w sumie potencjał sie wyrównał, choć to Tychy miały bardziej zgraną drużynę. W finałach poza I meczem, pozostałe były wyrównane i o zwycięstwie decydowały szczegóły czy łut szczęścia. Kto wie jakby się zakończyła ta rywalizacja, gdyby to Tychy wygrały 5 mecz w karnych, które przecież są zawsze loterią.
Co to za zawodnicy Hajnos i Cecuła?
Sebastian Hajnos (napastnik) ur.1989syn Janusza Hajnosa
Dominik Cecuła (obrońca) ur,1990
grali w MMKS Nowy Targ
Mi naprzyklad cięzko byłoby ocenic ktora druzyna mocniejsza Cracovia czy Tychy jesli chodzi o kadre ,bo wydają sią byc jedni i druzy bardzo wyrownani,Ale Cracovia ma napewno lepszego trenera (choc nie zawsze zgadzam sie z jego decyzjami ,szczególnie ostatnimi o pozybyciu sie Burila i Kacira !!)Ale jesli chodzi o przygotowanie przed sezonowe i taktyke to napewno góruje nad Matczakiem !!!
Dar przekonwania naszych sterników chyba nie jest najlepszy jak narazie ?!?!Marek Rączka w Sanoku
choc My tez się o niego staralismy http://www.hokej.sport24.pl/news/show/59428/plh/marek_raczka_na_dwa_lata_w_sanoku/
nt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cecuła i Hajnos w Cracovi!!!!!
a mógłbyś,proszę , trochę więcej o nich napisać.
Tychy moze i miałY bardziej wyrównany zespół, ale nie mieli kogos takiego jak Laszkiewicz L. czy Mihalik. I to przeważyło na naszą korzyść.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
,,Transfer''Rączki do Cracovii może co niektórym adwokatom diabła otworzy oczy.
Kańczugowski król do tego kompletnie sie nie nadaje.Już patrząc w oczy widać że to skręt.
potter Napisał(a):
> ,,Transfer''Rączki do Cracovii może co
> niektórym adwokatom diabła otworzy oczy.
> Kańczugowski król do tego kompletnie sie nie
> nadaje.Już patrząc w oczy widać że to skręt.
Ajaajajaj Ajwaj Marek Rączka nie przyszedł! Desperacja! Larum! Katastrofa! Bramkarz ,który chce wrócić do kadry nie chciał przyjść na ławkę do Radzika (a wiadomo ,że Rohaczkowy prawie wogóle drugim nie gra) :D:D:D
Ty naprawdę Potter uważasz Rączkę za idiotę? To sensowny i niegłupi chłopak a do tego ambitny bardzo!
...i pls. przestań mi wmawiać jakieś adwokatowanie Tabiszowi. Po prostu jak narazie NIC ale to Kompletnie NIC się nie wydarzyło aby kwestionować to ,że w 2008/09 znowu zagramy o majstra!
ps: sorx za szyderę ale po wieści ,że już robią krzesełka jestem w znakomitym humorze :)
*REVENATOR* Napisał(a):
> Nieweiem czym Cie obraziłem ze jestes smieszny
> ??? Ty mi napisales pierwszy ze jestem Płaczek
> !!!
Napisanie komuś że jest śmieszny
a napisanie że płacze (zobacz że tak napisałem a nie że jesteś płaczek)
to zasadnicza różnica
jakbyś napisał że śmieszne rzeczy piszę, czy też głupoty to wtedy byś mnie nie obraził a tylko moją opinię, a tak wjechałeś na mnie personalnie
Marek Rączka nie sądzę żeby chciał przychodzić do Cracovii mając w perspektywie z góry przegraną rywalizację o numer 1 w bramce z Rafałem Radziszewskim... Marek to niezwykle ambitny człowiek i rola zmiennika go raczej nie zadowala... Pomijając fakt że nikt nie wie tak naprawdę co sobą prezentuje, w naszym przypadku albo młody chłopak który będzie bronił równocześnie w CLJ (np. Radek Tutaj z Gdańska, plus młodzi których mamy czyli Tomek Kusiak i Filip Bujak), albo weteran który tylko chce sobie dorobić do emerytury (takich u nas nie ma)
Karvin tylko mi nie pisz ze jesli ktos ma inne zdanie,lub inaczej cos widzi to nie ma prawa się wypowiadac zauwaz ze Ty mnie pierwszy zaatakowałes !?!?Ja lubie ocenc jak sprawa wygląda na dzis ,a chyba przyznasz sam ze na dzis nasze transfery ,są cieniutkie(choc za miesiąc moze byc calkiem inaczej ),bo na rynku krajowym nie ma juz praktycznie wolnych zawodników a zagranicznymi to troche loteria,jestem wręcz pewny ze nasi sternicy dobrze ZE chcieli sprowadzic Kacira i pozostawic Burila,z wiadomych przyczyn nie ma ich u nas . I PRZEZ TO ZOSTALISMY TROCHE NA LODZIE. JA BYM CHCIAł by teraz Rohaczek przygotowywal spokojnie druzyne do napewno cięzkiego sezonu (znasz chyba zasade ,,BIJ MISTRZA '') ?oraz do Pucharów
a nie dopiero szukał odpowiednich kandydatów do druzyny !!
Revenator
"Karvin tylko mi nie pisz ze jesli ktos ma inne zdanie,lub inaczej cos widzi to nie ma prawa się wypowiadac zauwaz ze Ty mnie pierwszy zaatakowałes"
Gdzie ja coś takiego napisałem?????
Napisałeś mi że jestem śmieszny co jest obrazą
ja napisałem Ci że byś nie plłąkał co nie jest wjechaniem na Ciebie tylko na to co piszesz
jakbyś mi napisał piszesz głupoty to byś mnie nie obraził i nie byłoby sprawy
Jest jedna podstawowa zasada dyskusji oddzielasz problem od osoby - i naucz się ją przestrzegać
a co do transferów i sytuacji transferowej - napiszę jeszcze raz - najważniejsi (poza Mihalikiem z którym nie wiadomo jak jest) zawodnicy tej drużyny zostali utrzymani - zgodnie z polityką długofalową Klubu sprowadzani są młodzi grajkowie którzy mają grac w czwartej piątce i to jest sensowne podejście do tematu - wydawanie niebotycznych pieniędzy na dyskusyjnej wartości grajków w wieku przedemerytalnym jest taktyką, której ja nie uważam za mądrą...
Tylko widzisz ludzie przychodzą najbardziej dla tych jak to piszesz grajków przedemerytalnych(Horny ,Buril czy Kacir)powiem Ći wiecej ludzie ich uwilebiają,ogłaszaja prof. i,t,d.To oni nie jednokrotnie decydują o losach całego meczu
i zeby byla jasnosc nie jestem przeciw młodym!!!,ale nie ukrywam ze w decydujacych momentach meczu wole jak stary i doswiadczony zawodnik jest na lodzie
przyklad? prosze
,,ostatni mecz finałowy decydujacy o Mistrzostwie z Tychami i piękne odebranie przez Burila krązaka atakujacym Tyszanom w naszej tercji i strzał do pustej bramki przez całe lodowisko''
TAK WIEC MYSLE ZE TROCHE PRZESADZASZ nazywajac ich ,,grajkiem przedemerytalnym''
ależ my mamy doświadczonych zawodników potrafiących przesadzić o wynikach meczów
że Ci wspomnę takich ludziach jak
Leszek Laszkiewicz, Damian Słaboń, Daniel Laszkiewicz, Michał Piotrowski, Jarosław Kłys (kto strzelił ważniejszą bramkę w meczu nr 6 Kłys czy Buril?), czy Rafał Radziszewski., czy np. Sebastian Witowski
mamy też młodych którzy już też potrafią zmienić oblicze meczu takich jak Grzesiek Pasiut, Sebastian Kowalówka czy Filip Drzewiecki, czy ostatnio słabiej grający ale rozwijający się Patryk Wajda i Tomek Landowski
a przy okazji warto inwestować w młodzież co pokazuje casus Pasiuta czy Kowalówki
więc moim zdaniem nie ma co zbytnio rozpaczać... :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)