weźcie już kurwa przestańcie bo się czytać nieda !!!
jeszcze trzeba zaczekać z osądami do czasu jak skompletujemy skład.
jaki by obcokrajowiec nie był u nas to cały sezon może w klipy grać ale play off ma dać z siebie 200 %
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
do wiadomosci pottera Wajda iLandowski nigdy nawet w NT- gu niebyli para grajaca razem co do do pirwszego znich gra 2 sezon u was w sezonie podstawowym rozegral 49 spotkan do wyjazdu na U20 osobiscie go znam bylem z nim i widzialem jak wyszedl na lod po kontuzji i gral i dostal wyroznienie a wiem jak boli obojczyk glowa i obite biodro dostal propozycje do NJ-ku razem z Gruszka iDziubinskim tylko z nimi rozmawialiale ten facet hieszuka rozglosu i wiem ze odmawi wywiadow a Landoskiego zbyt malo znam ale wswoim roczniku byl najlepszy zegnam wiecej nie bede tu mieszac [sorry za bledy ale tylko tak moge na mojej klw]
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> *KSC* Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zac Jeśli według ciebie Buril nie
> spełniał
> > oczekiwań to kogo byś chciał Reddena?
> > Ale pieprzycie Buril nie grał jak dobry
> obrońca
> > najlepszy w lidze ale nie robił nic dobrego
> > Zastanów się jak cos piszesz.
>
>
> Bo obcokrajowiec to powinien być absolutną
> gwiazdą ligi i drużyny, a Buriil takim nie był.
> Oczywiście wszyscy pamiętają jego bramkę do
> pustej w ostatnim meczu, ale czy w przekroju
> całego play-off było tak rewelacyjnie ? Ja nie
> twierdzę ,że był słaby, ale jak na
> obcokrajowca, których trzeba mierzyć inną
> miarą to żadna rewelacja. Poza tym gość ma 40
> lat, a chciałby zarabiać prawie tyle, albo nawet
> więcej niż Laszkiewicz. Za południową granicą
> na pewno można znaleźć zawodnika nie gorszego
> od niego. Początek okienka transferowego,
> najlepszy zawodnik ligi oraz bohater pay-off
> właśnie podpisali nowe kontrakty, a tu co
> poniektórzy już płaczą i snują wizje ,że
> drużyna w nadchodzącym sezonie to nawet na
> pudło sie nie złapie. Tak więc potter płacz
> dalej, włącz sobie na stałe caps locka, aby
> twoje posty wyglądały jeszcze bardziej
> dramatycznie. A później przejdź na forum
> piłkarskie i napisz coś o Chmieście i
> Aleksandrze......
>
ale pitolisz zac Buril to wlasnie jest tak gwiazdą najlepszy w statystykach wsrod obrońców ,sam decyduje o losach meczu,w waznych momentach nie schodził z lodu ,nie robi błębów i kiksów JAK INNI i mimo swoich 40 -lat ma kondycje lepsza niz nie jeden 20-latek .jedynie co mozna mu zarzucic to tylko to ze chce troche wiecej kasy niz inni
jest to najprawdopodobniej najlepszy obronca grajacy obecnie w Polsce
Lindström do nas nie przyjdzie. Czy ty w ogóle chodziłeś na mecze? bo piszesz jak byś nie widział Burila
Przecież zac to jest ZNAWCA.Jak nie ma argumentów to wyciąga Chmiesta i Aleksandra z piłki .Oczywiście nie ma w sobie krzty uczciwości i przyzwoitości i takie nazwiska jak Marcin Wasilewski,Chałbinski (jak był za darmo do wzięcia),Micanski i pare innych pomija.O nich tez pisałem i jakoś nie przypominasz o tym?
Wybiórcza pamięć oczywiście pomija fakt że wtedy jak pisałem o Chmieście i Aleksandrze byli zawodnikami wolnymi i w żaden sposób na tych transferach nasz klub nie mógł by stracić .Na Chmieście byśmy jeszcze zarobili biorąc go za darmo!!!.I to sporo!!!!
To są takie,, prawdy'' o których ci co mi ich wyrzucają zapominają.
Jeśli chdzi o Burila to mam zdanie zgodne z tym co pisze KSC.To był zawodnik wartościowy.Jeden z 3 najlepszych obrońców(Kłys,Noworyta ,Buril).Z ogromnym doświadczeniem ,umiejętnością ustawiania się i kapitalnym strzałem z 2 linii.
To był obrońca na PLH kompletny!!!
Panowie Buril to jak nie najlepszy to drugi obrońca w lidze. Faceta w najgorszych momentach mozna na lód posłac i nie wymieknie , zawsze zagra swoje. Po prostu nasza liga to dużo dużo niżej jego umiejetności. Wiek i związana z tym "szybkość" to jedyny minus tego gracza.(no i jeszcze cena ...)
Ale Potter, powtarzam jeszcze raz: awans-->brąz--->złoto--->brąz--->złoto , To nasze ostatnie 5-ć sezonów. To naprawdę zasługuje na "odrobinkę" zaufania a nie jęki, narzekania i płacze. Nie mam racji?
A gdzie tu widzisz te jęki i płacze khalid?.Jadę równo po jakubku widząc jak ,,pracuje''.
Nie jestem do niego uprzedzony i chory z nienawiści.Realnie oceniam jego transferowe dokonania i widząc jak ,,załatwia wzmocnienia''jadę po nim.Jak będzie powód by go pochwalić to go pochwalę.Na razie nie ma za co bo bilans strat i zysków jest aż nadto wymowny!!!.
Jeśli nie chcieliśmy Burila ,Hlouha,Kuca,Marcińczaka to Tabisz powinien mieć na tą chwilę przygotowanych nowych wcale nie gorszych zawodników .A takowych póki co nie ma ,a czasu by ci nowi zgrali się z zespołem nie ma za wiele jeśli mamy zrobić jakiś przyzwoity wynik w p.kontynentalnym.
Skoro wcześniej zdobyliśmy MP i brązowy medal bez Burilla i Hloucha to i teraz sobie poradzimy. Jak dla mnie od wejście Comarchu to jeszcze nie pojawił się w naszej drużynie obcokrajowiec, za którym ja osobiście bym płakał. Bardziej od tych wymienionych cenię Marka Badzo, który w meczach o MP zostawił serce na lodzie i był w trójce naszych najlepszych zawodników w tej fazie rozgrywek. W jego przypadku nawet osoba Tabisza nie przeszkodziła w przedłużeniu przez niego kontraktu. A ty potter wejdź sobie do tematu, którego link masz poniżej i odpowiedz na pytanie, ile Hlouch dostał punktów od kibiców za mecze w decydującej fazie sezonu. A później możesz sobie zakładać tematy w stylu ..Panie Tabisz zawodnik Hlouch pozdrawia pana strzelonymi bramkami.... tak jak to było w przypadku Chmiesta. Bo Chmiest i Aleksander to byli ci zawodnicy, za którymi najbardziej płakałeś i wylałeś może łez na klawiaturę. A wywody o uczciwości to sobie daruj, bo jak dla mnie po twoim pokazie hipokryzji odnośnie Stawowego, jesteś ostatnią osoba, która może jej brak komuś zarzucać.
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?6,1431269
Co racja to racja wszyscy się wzmacniają na rynku tranferowym ruch jak w ulu za wyjątkiem Cracivii. Chyba pierwszy raz poprę Pottera!!!!Co do Burzila to facet zrobił swoje i obrońcą jest świetnym tak silnym uderzeniem na bramkę dysponował kiedyś niejaki Timofiejew
Wrócę zac po raz enty do tematu Chmiesta i Aleksandra.Jeśli już o nich piszesz non stop to bądź łaskaw kolego zac być uczciwy i obiektywny.Ja wcale nie przeczę że tak było.
Tylko nie przesadzaj że byli to zawodnicy jedyni i tylko tych u nas widziałem i bądź łaskaw dodać że chciałem Chmiesta jak był do wzięcia za darmo ,a nie potem jak kosztował ok 1 mln zł!!!.Temat Aleksandra był tematam transfer za free .Na tych transferach jak by do nich doszło klub by nie stracił -a na Chmieście sporo zarobił.To nie rozumiem o co chodzi!!!!.Wasilewskiego też chciałem i o tym twoja wybórcza pamięć juz nie pamięta.Albo nie chce pamiętać.
Nie masz żadnych argumentow tylko typowy pustostan w głowie by ciągle w tamatach hokeja poruszać sprawe piłki.
U nas jest ruch HKSC ale w kierunku odwrotnym .Dlatego jadę po tabiszu co jego adwokatom się nie podoba.Wolnych zawodników coraz mniej ,ale problemu nie ma .Kańczugowski król wyszuka kolejnych prokopów i kmetsów.Takich miernot jest na pęczki!!!
Wydaje mi się ,że zdrowo przesadzasz z określeniem "adwokaci Tabisza".
potter Napisał(a):
> Nie masz żadnych argumentow tylko typowy
> pustostan w głowie by ciągle w tamatach hokeja
> poruszać sprawe piłki.
Koniec moich dyskusji z tobą. Dopóki nie nauczysz sie dyskutować nie używając inwektyw nie mam zamiaru wdawać sie z tobą w jakiekolwiek polemiki. Swoje argumenty ci przedstawiłem, ale jak masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem to już nie mój problem.
No cóż... Szkoda Burila...
Ale z drugiej strony przy obecnym systemi rozgrywek, można sobie nawet ósme miejsce zająć i przed play-off się wzmocnić. Więc nie wykluczma, że Buril jeszcze u nas zagra... :)
Szkoda tylko tego Pucharu Kontynentalnego, bo przy obecnych "transferach" czarno to widzę...
Chyba, że coś się zmieni na lepsze.
Argumenty?
Czy za takie uważasz pisanie bzdur o wylewaniu łez na klawiaturę za Chmiesta i Aleksandra zac.To sa twoje argumenty?Po jaka cholere w temacie hokejowym wyciagasz sprawy piłki.Jeśli byś miał ksztę obiektywizmu i uczciwości to nie musiał bym po raz enty odpowiadać na tą samą łatkę którą próbujesz mi przylepić.Pomijając całkowicie inne bardziej udane transfery i rzecz najważniejszą w całej tej historii Chmiesta i Aleksandra czyli czas transferu w którym ci PIŁKARZE BYLI ZAWODNIKAMI WOLNYMI!!!!.
Jak pokazuje historia Odra W zarobiła na Chmieście sporą kasę!!!
Sam zacząłeś zac grać ze mną nie fair -dlatego należała ci się riposta.
Burila szkoda ,ale w tej całej historii co innego jest ważne.Z Burilem należało rozmawiać wczesniej ,a jeśli by nie było szans na podpisanie kontraktu to poszukać bez pośpiechu odpowiednio wcześniej jego następcę.A tak został zmarnowany czas ,którego nie mamy biorąc pod uwagę zapowiedzi profesora (WZMOCNIENIE DRUŻYNY PRZED P.KONTYNENTALNYM).To samo było z Hlouhem ,Kucem ,Marcińczakiem.Wolnych polskich zawodników na rynku praktycznie brak.
Jak na razie to ty w kółko klepiesz o Chmieście i Aleksandrze, ja ich wymieniłem tylko jako przykład twojej radosnej twórczości, którą nas tu ciągle uraczasz i nie był to wcale główny temat jakiegokolwiek mojego postu. No, ale uderz w stół, a nożyce się odezwą...... Argumenty o Burrilu znajdziesz w paru poprzednich postach, a odnośnie Hloucha to nie odpowiedziałeś na pytanie, które ci zadałem. Jak na nie odpowiesz, to będzie to odpowiedź także i na twoje wątpliwości. Zacznij czytać ze zrozumieniem, a nie będziesz musiał w kółko klepać o tym samym i ciągle się tłumaczyć jakich to ty zawodników nie polecałeś, a jakich nie. To jest mój ostatni post skierowany do ciebie, bo szkoda mojego czasu na twoje wywody.
Panowie słyszeliście ze jacys mlodzi z podhala maja grac u nas:D:D:D:D
Khalid zadal pytanie ,
;, powtarzam jeszcze raz: awans-->brąz--->złoto--->brąz--->złoto , To nasze ostatnie 5-ć sezonów. To naprawdę zasługuje na "odrobinkę" zaufania a nie jęki, narzekania i płacze. Nie mam racji?;
I super jestem z tego bardzo zadowoleni ,ale mi osobiscie a smiem twierdzic ze jeszcze kilku osobą chodzi o to by wyjsc z naszego podwórka (czyli naszej ligi)i pokazac się na arenie międzynarodowej i powalczyc o cos więcej a nie tylko przejechac się na wycieczke !!!!!!
tym bardziej ze cos mielismy obiecane,po mistrzostwie
-------------------------------------------------------------------------------------
Hokej: Cracovia za rok będzie miała większą kasę
Data: 26/03/2008
Autor: PS
Profesor Janusz Filipiak i jego firma ComArch obiecuje dalsze wspieranie hokeistów.
Hokeiści Comarch Cracovii po raz siódmy w historii zostali najlepszym zespołem w Polsce. Ich finałowa rywalizacja z GKS Tychy była szalenie emocjonująca i, poza ostatnim meczem, stała na bardzo dobrym poziomie.
Co zadecydowało o sukcesie Pasów? Na pewno szeroka kadra. Trener Rudolf Rohaczek słynie z tego, że w trakcie sezonu chce mieć do dyspozycji aż pięć formacji. To pozwala na rozsądniejsze gospodarowanie siłami zawodników i nie powoduje paniki w przypadku kontuzji.
Euforia mija
W tym sezonie w decydującej fazie play-off Cracovia poszła na całość, zatrudniając aż siedmiu obcokrajowców. W naszej lidze grać może tylko pięciu, więc trener musiał dokonywać wyboru. To rozwiązanie dość kontrowersyjne i kosztowne, ale przyniosło skutek, zwłaszcza że nowo zatrudnieni zawodnicy, jak Vladimir Burzil czy Jozef Mihalik, znacznie podnieśli jakość zespołu.
Tego ostatniego nie mógł nachwalić się trener Rohaczek. - Wykorzystany przez niego rzut karny w piątym meczu był przełomowym momentem finałów - ocenił krakowski szkoleniowiec. - Poza tym wygraliśmy te finały, bo byliśmy znakomicie przygotowani pod względem fizycznym. W ostatnim meczu moi zawodnicy jeździli szybciej i dlatego tyszanie popełniali tyle fauli.
Czas euforii jednak powoli mija. Jaka więc przyszłość czeka mistrzów Polski? Prezes i właściciel klubu Janusz Filipiak nie ma wątpliwości: - Mamy młodą, perspektywiczną drużynę - twierdzi. - Większość zawodników ma dłuższe kontrakty. Po analizie sezonu zastanowimy się, w jaki sposób można wzmocnić zespól. -[b] Będziemy chcieli utrzymać jak najwięcej zawodników z obecnego zespołu - dodaje trener Rohaczek[/b].
Koszmarna hala
- Rozmowy już trwają. Chodzi tu przede wszystkim o zawodników zagranicznych, bo z tymi nie podpisuje się długich kontraktów. Myślę, że do czwartku wiele powinno się wyjaśnić. Nadal chcę mieć szeroką kadrę, bo w drużynie musi być konkurencja. Planuję jednak, że tę piątą formację mają tworzyć zawodnicy młodzi, którzy nabierają doświadczenia.
Dla przyszłości hokeja w Cracovii ogromne znaczenie będzie miała modernizacja lodowiska. Teraz kibice mecze mistrza Polski oglądają w koszmarnych warunkach. Istnieje jednak szansa, że już jesienią to się zmieni. - Może przed nowym sezonem uda się postawić dwie trybuny z krzesełkami. Część pieniędzy jest zagwarantowana w miejski budżecie przez miasto, czekamy na dalsze dofinansowanie. Decyzję podejmie rada miasta. Wywalczenie złotego medalu powinno sprawić, że decyzja będzie pozytywna - z powiada Filipiak.
Grzegorz Wojtowicz ? Przegląd Sportowy
----------------------------------------------------------------------------------
i co po tym artykule z marca P,S. nie mamy prawa oczekiwac mocnej druzyny???????
A kto powiedział, że taka nie będzie. Poczekajmy jednak z osądami i oskarżeniami do zakończenia okresu transferowego. Trzon drużyny został utrzymany, niektórych nie dało się zatrzymać,jednych szkoda bardziej innych mniej, ale też nie można dać się zwariować. Czy proces zatrzymywania zawodników musi się wiązać ze spełnianiem wszystkich bardzo wygórowanych czy nawet abstrakcyjnych żądań finansowych ?.... Dlatego zgadzam sie z Khalidem ,że odrobina zaufania nie zaszkodzi. Przed tym sezonem i tak sytuacja jest lepsza niż w poprzednich latach, bo z kilkoma zawodnikami udało się przedłużyć kontrakty już w trakcie trwającego sezonu. Pamiętaj jaka sytuacja była po poprzednim MP kiedy tylko 1/4 drużyny miała z nami ważne umowy. Braki są, ale nie wierze w to, aby ktoś ze sztaby szkoleniowego czy działaczy miał tu złą wolę i nie zdawał sobie z tego sprawy.
"- Zaczynałem jako 11-latek w Krynicy w KTH, ostatnie trzy lata grałem w SMS. Będę walczył o miejsce w podstawowym składzie - powiedział nam 20-letni Cieślicki mający świetne warunki fizyczne (188 cm wzrostu, 90 kg wagi)."
Kojarzy ktoś tego "chłopaka" ? [przeszedł do nas z KTH]
Khalid Napisał(a):
> "- Zaczynałem jako 11-latek w Krynicy w KTH,
> ostatnie trzy lata grałem w SMS. Będę walczył
> o miejsce w podstawowym składzie - powiedział
> nam 20-letni Cieślicki mający świetne warunki
> fizyczne (188 cm wzrostu, 90 kg wagi)."
>
> Kojarzy ktoś tego "chłopaka" ?
>
>
>
w zasadniczym grał w SMS-ie, w PLAY-OFF grał w Krynicy na 4 mecze 0 bramek, 0 asyst
4 minuty kary
jest w kadrze U-20
w dzisiejszym Dzienniku Polskim pisze tez ze cwiczy 19 zawodników Cracovii w tym nowi Cieslicki i Radwański ,Rohaczek mówi ze skład trzeba powiekszyc ,ale pozostali chyba tylko gracze z zagranicy przedewszystkim obrońcy oraz ze moze byc problem z treningami na naszym lodowisku (remont)
Ataki sa dobre nie oczekujmy cudów natomiast obrony nie ma
Mistrz polski bierze takich zawodników
[b] I JAK ZAWSZE KUPUJEMY TYCH CO ZOSTALI NA KOŃCU [/B]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)