Pewnie Potoczny.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status
O kurde już o nim zapomniałem a ostatnio pisaliśmy o nim że jego team odpadł z rozgrywek PO !!!Ach pamięć zaczyna zawodzić........:X
luzik chłopcy to tylko zasłyszane.
Jest jeszcze prawdopodobnie inny wariancik , tylko mam wrazenie ze Cracovia nie jest
niestety organizacyjnie ,nie finansowo ,przygotowana na przyjecie hokeistow z wyzszej
polki z kierunkow wszchodnich a rynek czeski i slowacki bardzo juz przebrany jest.
Jest jeszcze i klopot z przedzialem wiekowym , na play of musi przyjsc stary wyjadacz
bo tacy zazwyczaj nie maja problemow z aklimatyzacja a chyba tacy niezbyt u nas mile
widziani. W Rosji hokeista ma grac i zapierdalac na treningach a reszta
spraw zajmuje sie kierownik druzyny lub menager zespolu u Nas wszystkie sprawy wisza
na trenerze ktory mimo naprade dobrych checi i operatywnosci nie jest w stanie
sie zajmowac wszystkim .
Co do Potocnego to dobry zawodnik ale watpie czy w obecnym stanie bedzie wzmocnieniem........
w przypadku Martina podejrzewam że nie chodzi tylko o jego umiejętności czysto hokejowe, ale także o wpływ na innych zawodników jaki potrafi wywrzeć... :)
i kibiców :D
20 dni później
Do kiedy można dokonywać transferów w PLH ?
koniec stycznia chyba. nie jestem pewien.
Masz rację. W dzisiejszym DP j3est potwierdzenie ,że okienko na transfery zagraniczne jest otwarte do końca stycznia.Podobno Cracovia rozmawiała z Tomasem i szuka zawodników za południową granicą.
Ponoc z druzyny TKH Torun byc moze odejdą zagraniczni ?!?!!??
i takiego Mravca(15 bramek i 16 asyst) czy Vercika(14br +14as) widziałbym w Cracovii , chyba lepsze to ,niz kupowanie kota w worku .Dodam tylko ze lepsze statystyki z zagranicznych naszych ma tylko Hlouch!!!No chyba ze zaklepany jest R.Tomas ???
Z taka gra obronną jaka prezentują nasi zawodnicy , powinniśmy ściągnąć dwóch obrońców i jednego napastnika ( Cernego ) odstawić w pizduuu - nie wiem kto jest odpowiedzialny za te transfery , ale wydaje mi sie , ze Rohacek nie ma głowy i częściej nie trafia z zakontraktowaniem obcokrajowców. Nie jest to miejsce i czas , ale uważam ,ze po sezonie powinna przyjsc nowa miotła - najlepiej jakiś Ruski szkoleniowiec ( Sidorenko?)
pS. dobry temat poruszono dzisiaj w DP. na temat braku jakiegokolwiek trenera od bramkarzy.
W D,P. pisze tez ze byc moze Cracovia postara sie Burila z TKH(9bramek 16 asyst swietne statystyki jak na obronce!!!)nasz najlepszy obronca Marcinczak(2 br. 8 asyst)
Za takiego Cernego była by to napewno wymiana na duzy plus i naprawde było by dobrze zeby nasi sternicy odwazyli sie kupic juz jakiegos zawodnika sprawdzonego na naszych lodowiskach , przyznam ze mam dosc eksperymentow i niespodzianek !!!!!!
Vercik-Badzo-Hlouch super to wygląda oby też tak wyglądało w przedmeczowych składach:)
Ciepło, ciepło...:)
10.01.2008 14:01
Rudolf Verčík odszedł z TKH
Kategoria: Ekstraliga
Słowacki napastnik rozwiązał kontrakt z TKH za porozumieniem stron. W ciągu kilku dni zasili inny polski zespół. Niejasna jest sytuacja Vladimíra Búřila.
Fot. Joanna Zacharek
Menedżer Rudolfa Verčíka znalazł mu nowego pracodawcę i zawodnik wystapił do klubu o rozwiązanie umowy. - Nie chcę nikomu rzucać kłód pod nogi i wyraziłem zgodę - mówi prezes Ryszard Szymański. - Z niewolnika nie ma pracownika.
Kto będzie nowym pracodawcą Słowaka ? - Nie mogę na razie
powiedzieć w jakim zespole będę grał, bo tak się umówiłem z prezesem i
trenerem tego klubu - tłumaczy. - W Toruniu zespół nie b ył na tyle dobry, żeby osiągnąć sukces, chociaż niewiele nam brakowało, żeby załapać się do "szóstki". [b]Przenoszę się do drużyny, która ma największe
szansę zdobyć mistrza Polski.[/b] Dziękuję toruńskim kibicom za doping,
będę dobrze wspominał spędzony tutaj czas. Zresztą nie ma żadnych przeszkód,
żeby przystąpić do rozmów, abym w nowym sezonie znów grał w TKH.
Drugim zawodnikiem, który budzi spore zainteresowanie czołowych klubów jest Vladimír Búřil. - W trakcie sezonu były sugestie ze strony jego agenta - przyznaje Andrzej Podgórski, prezes Podhala. - Ta sprawa nigdy nie nabrała jednak tempa,
ponieważ Toruń walczył o szóste miejsce, a my nie będziemy nikomu
podkupywać zawodników. Robimy wszystko w granicach dobrych obyczajów. Jeżeli teraz będzie możliwość zatrudnienia go to na pewno o tym pomyślimy. Nie będę ukrywał, że nie zakontraktowanie go na ten sezon było błędęm i chociaż nie podejmowałem tej decyzji to wyraziłem na nią zgodę. Trzeba posypać głowę popiołem.
- Rozmawiałem z Búřilem i czekam, aż wszystko przemyśli - mówi Szymański.
Rudolf Verčík przyszedł do TKH w grudniu 2006 roku. W obecnym sezonie wystąpił w 28 meczach, zdobywając 29 punktów (14 bramek + 15 asyst). Oprócz Jarosława Dołęgi, jest jedynym zawodnikiem, który ma średnią ponad punkt na mecz. Jego największym mankamentem jest gra w defensywie.
Paweł Kumiszcze
http://www.e-hokej.pl/newsydetal.php?d=1,1,906
---------------------------------------------------------------------------------------
,,Przenoszę się do drużyny, która ma największe
szansę zdobyć mistrza Polski''- to słowa Vercika To albo Cracovia albo TyCHY ? bo Podhale nie dosc ze gra słabo w tym sezonie to juz ma 5 obcokrajowców i jesli juz to potrzebują obronców a Zagłebie testuje jakiegos Czecha
coś mi sie jednam\k wydaje ,ze to chodzi jednak o Tyskich
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> coś mi sie jednam\k wydaje ,ze to chodzi jednak o
> Tyskich
>
>
>
Zimno, zimno... :)
Vercik jest naprawde dobry 24 miejsce w kanadyjskiej ale on gral cały czas w Jastrzebskim albo koszarkiem a jastrzebski u nas sie ledwo mieścił w 4 piątce a gdyby do nas przeszedł to jak by gral z Hlouchem i Badzo to by było pieknie! :)
i szkoleniowiec dla bramkarzy by się przydał - polecam artykuł w dzisiejszym Dzienniku Polskim
ktoś mógłby wkleić tu artykuł w tym Dzienniku Polskim? Dzięki z góry!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)