a ja inny problem w stacjonarnym. cos sie spieprzylo z klawiatura (stare wejscie) nie wiem czy ktos madry nie złamał bolca tego środkowego i nie został w środku? w każdy bądź razie kupiłem mamuśce nową klawe na usb, podpinam i jej nie znajduje. mało tego jak podepne mysz to po podpieciu klawy mysz sie wylacza i rowniez nie działa. bez wzgledu na wejscie usb. co to moze byc?
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Scot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mam taki problem : wchodzę na stronę
> ekstraklasa.tv , chcę zobaczyć materiały video
> a tu wyskakuje mi taki komunikat : "Nie można
> wyświetlić wideo. Brak informacji o domenie" .
> No i co mam zrobić żeby działało ???
tez tak mialem, samo przeszlo
Santo: Jak ten plastikowy bolec to nic się nie dzieje że się połamał. Trzeba tylko bardzo ostrożnie wsadzać klawiaturę by tych metalowych nie powykrzywiać. Sprawdź tą klawiaturę na innym kompie/lapku. Jak jest kłopot to do sklepu wymienić smignij. Podepnij też do tego kompa tą samą myszkę.
.
6 dni później
tam jeszcze dzieki Bart faktycznie klawa była strzelona.
takie pytanko teraz. poszukuje programu to zrobienia video. prostego - podklad plus kilka obrazkow. mam youtube movie maker ale nie da sie zapisac chyba filmu w wersji testowej. cos podobnie prostego i darmowego poszukuje
jak darmowy to nie wiem ...
ale z witaminka dobry jest sony vegas video ;)
28 dni później
Wkleiłem to już w wątku "Praca" ale być może nie wszyscy kumaci komputerowcy tam zaglądają :)
Potrzebuję zrobić projekt plakatu A3 w jakimś programie typu Gimp, Corel, dość pilnie.
Jeśli ktoś może pomóc to proszę o kontakt na priv. Ponieważ projekt jest niekomercyjny to wynagrodzeniem z mojej strony będzie tzw "na pół litra" :)
Lenovo Essential G580H 1005M 4GB 1TB W8
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g580h-1005m-4gb-1tb-w8.bhtml#opinie
Warto? Nie chce za dużo wydać, a przy mi się w końcu wymienić komputer...
Generalnie jakby ktoś mógl polecić w cenie do 1800 zł dobry laptop to proszę o pomoc.
W podobnej cenie masz z lepszym procesorem, ale mniejszym dyskiem, lecz może być wydajniejszy dzięki dodatkowemu 8gb ssd.
http://allegro.pl/laptop-lenovo-b5400-2x2-3-500gb-8sshd-win8-zestaw-i4158715306.html
Ten co wspomniałeś też jest ok, lecz osobiście wybrałbym tego wyżej :)
Dzięki wielkie, chyba zakupie właśnie tego.
pytanko mam, podlaczenie kabelkiem hdmi kompa do tv
laptop - dziala, wciskam windowskey+p, rozszerz na 2 i normalnie widzi TV
stacjonarny - nic, robie to samo a nic sie nie dzieje, nie chce mi tv wykryc, jakis pomysl co jest nie tak?
stacjonarny - jaka płyta gł jaka grafika ?
grafika geforce 560 ti (chyba), typu plyty tak z glowy nie pamietam, ale moze dojasnie, podlaczalem nie do karty tylko do plyty glownej , na karcie mam mini hdmi ale zly kabel kupilem - wiec pytanie czy tak z plyty tez powinno dzialac?
edit: aha, hmm chyba jednak kabelek dobry musze kupic bo z mobo nie ma w takim wypadku sensu
dzieki Willu ;) (za stymulacje hehehe)
jeżeli masz HDMI na płycie + jeszcze na karcie graficznej to znaczy tyle że w kompie masz 2 kart graficzne ;) jedna zintegrowana no i ta np a PCI-E ( geforce 560) wiec o ile masz włączoną GF560 to do niej musisz podłaczyć hdmi żeby mieć obraz na TV bo ta na płycie jest zapewne wylaczona w biosie ;)
9 dni później
Pany mam pytanie. jak odblokować te z....ane porty nasłuchowe ??.
już mnie szlak chce trafić .
[URL=http://www.tinypic.pl/95tffhg8kjyh][IMG]http://pics.tinypic.pl/i/00528/95tffhg8kjyh_t.jpg[/IMG][/URL]
Ale nie pobiera ci torrentów czy tego jednego? Seedy jakieś są aby pobierać?
juz rozwiązany problem.
Panowie, potrzebuje założyć własną stronę internetową.
Będzie tam tylko galeria zdjęć
Krótki opis o mnie
Kontakt
Nie wiem czy to możliwe ale nie chciałbym reklam
Bez pozycjonowania
Bez końcówek np. republika.pl ,
I aby było to proste w wykonaniu dla takiego laika jak ja :):)
I najlepiej darmowe:):)
Domenę moge wykupić a nawet muszęe póki jest jeszcze wolna z moją nazwą firmy.
Do czego mi to potrzebne???
Do tej pory zdjęcia trzymam na fmixie czy tam fotosiku
ale zdarzaj się klienci którym wysyłam galerie zdjęć i nie potrafią poruszać się np po fmixie.
Możesz np. wykupić hosting na cal.pl na cały rok najtańszy pakiet (80 netto) i domenę dostaniesz za darmo.
Taką prostą stronę mogę Ci zrobić, bo akurat pracuję w firmie zajmującej się tworzeniem stron ;) Postawimy na czymś gotowym, np. wordpress z fajnym szablonem, wszystko Ci dostosuję tak, żebyś miał łatwo w obsłudze. Pomoc za darmo oczywiście, jak chcesz to pisz na priva ;)
33 dni później
Jest afera! Asus K53TA i system operacyjny Windows 7. Podczas próby przywracania systemu za pomocą recovery, komputer wyłącza się i jest bardzo nagrzany. Podczas pierwszej próby, nie włączyłem w Biosie opcji BOOT BOSTER - może to być z tym związane?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)