ja uzywam zintegrowanego z TC -> KMplayer i chwale sobie ;)
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
ok,dzięki...myślałem ze allplayer nie działa no ale działa :)
VLC, Media Player Classic, etc.
uzywam hotmaila, mam 2 kompy, od paru dni nie moge sie zalogowac na laptopie, stacjonarny ok, wklepuje login-haslo i laduje z powrotem na tej samej stronce, tak jakby nic sie nie dzialo. przeskanowalem lapka na wirusy, costam bylo, usunalem, nadal to samo. acha, uzywam firefoxa, ale jak odpale chrome'a to jest dokladnie to samo.
na drugim kompie dziala bez problemu. wiec nie jest to tymczasowy problem hotmaila. jakies pomysly jak to ugryzc?
Tak, mniej więcej. Powoduje to jakiś dodatek do FF. Są one dzielone pomiędzy tymi przeglądarkami. Można się upewnić co do tego uruchamiając FF w trybie awaryjnym bez dodatków. Nie wiem dokładnie który dodatek, u mnie nie pomagało wyłączanie ich pojedynczo za pomocą interfejsu. Wywaliłem je w sposób brutalny, z odpowiednich katalogów, wyszukałem jak to zrobić na necie i instalowałem potrzebne ponownie.
eplv Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tak, mniej więcej. Powoduje to jakiś dodatek do
> FF. Są one dzielone pomiędzy tymi
> przeglądarkami. Można się upewnić co do tego
> uruchamiając FF w trybie awaryjnym bez dodatków.
> Nie wiem dokładnie który dodatek, u mnie nie
> pomagało wyłączanie ich pojedynczo za pomocą
> interfejsu. Wywaliłem je w sposób brutalny, z
> odpowiednich katalogów, wyszukałem jak to
> zrobić na necie i instalowałem potrzebne
> ponownie.
oki, dzieki, pogrzebie i sprobuje :) sek w tym ze zadnych nowych nie instalowalem ani nie uaktulanialem starych a pojawil sie problem, ale ok, trop jest wiec nim podaze :)
bez recznego wywalania udalo sie, znalazlem w sieci wpis ktory pomogl "I've figured a better way that is permanent. Go to tools/options/contents/enable java script-advanced/check off disable or replace context menu. :) "
jest tu jakis spec od laptopow??
naprawa serwis ???
a co ci się zepsuło?
Siemanko, mam taki mały problem, na studiach do zaliczenia mam przedmiot który nazywa się projekowanie i ocena systemów informacyjnych, do zaliczenia mamy zrobić bazę danych w accesie. Moja baza danych oczywiście będzie o Cracovii i szukam kogoś ogarniętego, kto może taką baze już robił, albo ma jakieś pojęcie o tym programie, chodzi mi o pomoc, jakie robić tabelki, jakie relacje i ogólnie jakiś zarys. W tej chwili planuje że zrobię tabelki z piłkarzami, trenerami itd, ale nie mam pojęcia jakie tam robić relacje i w ogóle nie mam jakiegoś większego pomysłu na to, może ktoś z Was pomoże mi zrobić Pasiastą bazę danych, pozdrawiam!!!
http://access.vj.e.pl/
moze cos pomoze ;]
Access jest bardzo prosty więc jak będziesz już miał pomysł bez trudu to wklepiesz. Praca ma być zaliczeniowa, więc zaprezentuj wszystkie trzy typy relacji występujące w relacyjnej bazie danych:
- jeden do jednego, rzadko spotykana, bo w takiej sytuacji dane można umieścić w jednej tabelce, używa się ją ze względu na izolowanie danych, bezpieczeństwo. Przykład, tabela Piłkarze i tabela Kontrakty, w której mamy pola np. od, do, wysokość pensji, kwota odstępnego, itd wszystko co związane z kontraktem - jeden piłkarz ma jeden kontrakt
- jeden do wielu, najczęściej występująca relacje, będziesz miał ich najwięcej, przykład: tabela Drużyny, w której jest pierwszy zespół, rezerwy, juniorzy, trampkarze, old boy`e itd i tabela Piłkarze - jedna drużyna ma wielu piłkarzy, żaden piłkarz nie występuje jednocześnie w kilku drużynach, albo tabela Drużyny i tabela Trenerzy, jedna drużyna ma kilku trenerów, żaden trener nie prowadzi kilku drużyn jednocześnie.
- wiele do wielu, jeden rekord z pierwszej tabeli ma wiele odniesień w drugiej tabeli, i analogicznie w drugą stronę. By dane łączyć stosuje się tabelę przejściową. Przykład tabela Piłkarze i tabela Mecze, łączy je tabela Wystąpili_w_meczu.
Piłkarz wystąpił w wielu meczach. W meczu wsytąpiło wielu piłkarzy.
Dalej nie będę zadania odrabiał za Ciebie :) Przecież to nie musi odpowiadać rzeczywistości, porusz wodze wyobraźni. Wystarczy chwilę skupienia i dokłada się tabelki, oraz wie się jaka to jest relacja, przykładowe tabelki:
Piłkarze, Mecze, Wystąpili w meczach, Drużyny, Trenerzy, Kontrakty, Sędziowie itd
W każdej tabeli oprócz interesujących pól dodaj klucz główny, oraz potrzebne klucze obce (patrz relacje). Trzymaj się jakiegoś standardu w nazewnictwie pól. Samo wklepanie w Accessie jest banalne.
Serdeczne podziękowania Panowie!!!
4 dni później
kumpel dał mi laptopa żeby przeinstalować mu system...laptop sie włacza po czym wyskakuje napis w dosie "missing operating system"...to samo jest jak chce zainstalować system z pendrive-a...bootowanie jest dobrze ustawione a system i pen napewno działają bo chwile wcześniej instalowałem tak na innym laptopie...co może być przyczyną ? sprawdzałem na wszystkich portach usb...
dysk twardy w biosie widoczny...
Zaczął bym od deaktywacji partycji na dysku.
Pytanie czy to samo dzieje się jak odłączysz dysk ?
Poza tym nie napisałeś co chcesz instalować i na czym...
Jerr Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zaczął bym od deaktywacji partycji na dysku.
> Pytanie czy to samo dzieje się jak odłączysz
> dysk ?
> Poza tym nie napisałeś co chcesz instalować i
> na czym...
ad1 - ale o co chodzi ? :)
ad2 - Windowsa Xp z pendrive-a
a co do dysku to nie mam pojęcia,bo próbuje go wyciągnąc ale ciężko mi to idzie...odkrećiłem wszystkie śrubki,ale nie moge zdjąć tylniej klapy,a jest to konieczne do wyciągnięcia dysku ponieważ jest przykecony po bokach...
"missing operating system" - brak aktywnej partycji, czy brak na niej systemu - OK
Jeżeli jednak taki komunikat masz przy bootowaniu z pendrive, który działa, bootuje na innym laptopie, to nie ma innego wyjścia, tylko komputer nie próbuje bootować z tego pendrive, bądż próbuje, ale nie widzi na nim systemu.
Może jakiś reset ustawień biosu pomoże ? Może po prostu USB jest uszkodzone, z całym interfejsem i wszystkie gniazda nie działają ? Ostatecznie zainstaluj to z cd.
wyjąłem dysk - to samo...
reset biosu zrobiłem...30 minut trzymałem wyciągnietą baterie...bez skutku...
dziwne że nie widzi systemu bo chwile wczesniej instalowałem z niego na innym laptopie i było ok...
no spróbuje z płytki tylko jak na złość takiej nie posiadam i jutro albo pojutrze będe musiał ja nabyc żeby nagrac system...
Prędzej podejrzewał bym, że laptop ma problem z odczytem formatu partycji na penie.
Utwórz sobie pena wg opisu z linku [url=http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk][/url] i napisz czy się z niego załaduje.
Jak mnie pamięć nie myli to jest tam mini win xp oraz sporo narzędzi dyskowych.
P.S.
Nie potrzebujesz do tego płyty CD - wystarczy, że wyciągniesz sobie pliki z jej obrazu, który możesz z tej strony ściągnąć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)