Cos na ustawieniach karty ale co to ci nie powiem, sprawdź profuile aplikacji czy coś takiego. A Dwie grafiki w lapkach to już norma. Toska z AMD ma dwa radki które w razie czego smigają w SLI albo sie dynamicznie przełączają pod obciążeniem. Na razie nie mam niestety jak tego lepiej ustalić bo na L4 siedze.
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
5 dni później
która karta z tych najlepsza http://allegro.pl/listing.php/showcat?id=4313&offer_type=1&price_from=&price_to=50&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&listing_sel=2&listing_interval=7&a_text_i%5B7074%5D%5B0%5D=256&a_text_i%5B7074%5D%5B1%5D=&a_text_i%5B7154%5D%5B0%5D=&a_text_i%5B7154%5D%5B1%5D=&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E ? jeśli komuś chce się sprawdzać :)
Nie kupuj kart niesprawdzanych, uszkodzonych, jakie są na tej liście, bo po co Ci niesprawny złom !
Potrzebna Ci karta graficzna na AGP czy PCI-Express ? Jaki system w komputerze i do czego karta ma służyć, oglądanie filmów czy gry ?
Windows XP karta do gier a z tymi wyjściami to czym to się różni bo nie znam się na tym trochę :)
Chodzi o to, czy do podłączenia karty graficznej płyta główna komputera ma stare gniazdo AGP czy nowe PCI-Express !!!
Tak czy siak jak ma być tanio, a dobrze, to polecam karty Nvidia z serii Geforce 6800, najlepiej GT ale i też mniej wypasione nie są złe.
Poza tym są to ostanie karty działające jeszcze w Windows 95, 98, Me i są bardziej wydajne od nowszych już kart z serii 7300 czy 7600 !
ok dzięki za pomoc :)
Że są szybsze to nie dziwota skoro porównujesz topowy model rodziny z przeciętniakiem i średniakiem. Poza tym 7 to ciut poprawiona 6.
dorzuc pare groszy i wez geforce 8800. cud na kolkach :)
Potrzebuje jakiś dobry program to konwertowania Audio > MP3. CDex mi zaczął zawodzić, a AudioGoGo nie jest w stanie dobrze przerobić z oryginalnej, świeżo wypakowanej płyty tłoczonej! No chyba, że coś stało się z napędem, w co wątpię.
To se przeinstaluj CDex-a na wersję 1.70 beta 4, a jak nie pomoże, to wszystkie kodeki w Windowsie ! W opcjach CDexa wybież kodek Gogo-no-coda DLL Encoder. Zapewnia zgranie płyty 79 minutowej CD Audio do MP3 w 10 minut !
Teraz to raczej nie problem z takim czasem przy obecnych kompach.
BartAcid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Teraz to raczej nie problem z takim czasem przy
> obecnych kompach.
Masz rację,ale akurat ten kodek zmniejsza ten czas kilkakrotnie, tak, że może sie okazać, że na mocnych komputerach i tak będzie kilkakrotnie krótszy niż na standardowych kodekach !
5 dni później
Mam problem z dyskiem zewnętrznym podpiętym do komputera po USB. Mianowicie przez przypadek kopnąłem ( zawadziłem nogą ) i się przewrócił . Ze środka zaczęły wydobywać się odgłosy rysowania . I teraz zawarte na nim pliki nie do końca się otwierają ( np. Film nie chce się otworzyć a jak się otworzy to się zacina co kilka minut ) . Zrobiłem badanie programem HDD Regenerator i wyskoczył mi komunikat "Some bad sectors cannot be repaired under Windows" i opcje aby stworzyć "Bootable Regenerating Flash " albo "Bootable Regenerating CD " . I teraz pytanie czy ktoś z Pasiastej Braci korzystał z tego programu i może mi pomóc albo zna jakiś inny sposób na naprawienie dysku ??
stworz ta bootowalna plytke ustaw w biosie na start z cd i zobacz czy uda sie cos naprawic choc raczej jezeli sektory beda ciezko uszkodzone zostana wylaczone aby dysk z nich nie korzystal ...
Ja proponuje Victorie pod Windowsa. Podglądnij SMART dla tego dysku bo informacja some bad sector to tyle co nic.
Przede wszystkim jak masz ważne rzeczy na dysku to je przekopiuj przed zabawa z regeneratorem bo on czasem się może źle z dyskiem zabawić.
Ewentualnie APR - jako jedyny swego czasu odzyskał 100% danych bez błędów...
Na narzędzia w stylu "zrobi się samo" bym nie liczył...
Mam problem z komputerem stacjonarnym. Restartuje się (nie jest to wina temperatury) wymieniłem zasilacz, cooler. W serwisie działał prawie 5 h i spokój ale w domu - dupa.5 min max i restart. Podejrzewam, ze uwalona jest płyta główna ASUS P5GD1 PRO. Ram ok. Procek też.
No oprocz rzeczy ktore mowisz ze sa OK to zostaje tylko plyta :P zmien plyte, zostaw reszte rzeczy i bedziesz widzial czy dziala czy nie :)
ok. tak też myślałem.
A jaką płytę wybrać. Mam ASUS G5GD1 PRO na DDR 1
Nie chcę kupować nowej bo będę musiał kupić RAM. Chciałbym pozostać na DDR 1, tak, żeby wymienić jak najmniej części( jak najtaniej).
Niezbyt się na płytach znam
Jaki masz procek na tej płycie? Jesli nie używka ta "nowa" płyta to się totalnie nie kalkuluje. Płyte na g41 dostaniesz za 150-190zł najtansza. DDR3 2GB kosztuja ok 40-50zł. Ja bym jednak bardzo poważnie rozważył zakup czegoś na 1155 i chipie B75. Jak chesz zostac przy Asusie to przykładowo P8B75-M LE. ok300zł. Do tego procek i pamieć i co prawda podchodzi to juz nawet pod 700zł ale masz możliwość zmiany procka za jakiś czas jak ci przestanie wystarczać. Opcje sa zależne od tego jaki masz procek i jaką pamięć. Jak masz pamieć 533 to tylko pascie na i945 albo i tak zmiana pamięci.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)