float:center; też. zależy.
margin: 0 auto;
jak robisz osobno plik .css to pamiętaj, o prawidłowym oznaczaniu
div id="ksc"
#ksc
div class="ksc"
div.ksc
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
TRN_KRK Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> float:center; też. zależy.
Tak łatwo to nie ma ;)
http://www.w3schools.com/cssref/pr_class_float.asp
fanek Napisał(a):
> TRN_KRK Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > float:center; też. zależy.
>
> Tak łatwo to nie ma ;)
> http://www.w3schools.com/cssref/pr_class_float.asp
Używam do img właśnie i niekiedy do diva.
np:
[pre]
[/pre]
i css:
[pre]
#1 {float:left;}
#2 {float:left;} (tu edit: z center na left)
#3 {float:right;}
#strona: {700px;}
div.x {text-align:left;}
body {margin: 0 auto; }
[/pre]
float: rozkłada divy, a text-align to co w divach.
edit: edytowałem, bo na początku id z class dałem na odwrót.
edit: i chyba błędem jest nazywanie id i class cyframi. Ale to na potrzeby przykładu.
Pasy
Gool!
Tylko że jak dasz tak jak napisałeś to nie środkuje Ci drugiego diva tylko umieszcza go na prawo od pierwszego a to zasługa float: left w pierwszym.
A nawet jak Ci to dobrze działa na jakiejś określonej przeglądarce to nie znaczy że jest poprawne i będzie to działało na innych.
No też racja. przy 4 divach mam na 3y pierwsze z left i czwarty na right. Ale na img jest ok :) oblewa się text na każdej przeglądarce. Natomiast środkowanie obrazka w np divie za pomocą text-align=center?
Można środkować obrazki za pomocą text-align bo to jest obiekt liniowy czy jakoś tak ;)
EDIT Oczywiście element a nie obiekt ;)
6 dni później
super szpeca od komputerow mi potrzeba
odpalam netbooka i mam czarny obraz swieci sie dioda wifi oraz dioda od przycisku wlacznaia, wiatrak sie kreci dysk tez, ale komputer juz zostaje w takm stanie i nie da sie go wylaczyc nawet trzymajac przycisk zasilania ponad 5 sek, tylko wyjecie baterii dziala
natomiast bez baterii podlaczony do zasilania wlacza sie normalnie
pytanie uwalone cos w netbooku czy bateria ?
bateria :) na 99 %
dzieki
Witam
Jakoś dawniej pisząc na tym forum Firefox podkreślał mi błędy, a teraz nie.... (na innych stronach podkreśla). Coś trzeba gdzies poustawiać ?
Ja mam takie pytanie odnośnie laptopa. Czasami jak komp jest włączony, to ni stąd ni z owąd, zaczyna coś strzelać (dźwięk trochę jak mieszanie piłeczek w lotto). Zazwyczaj trwa to parę, parenaście sekund. Czy ktoś się spotkał z czymś takim? Wie z czego to się może brać i co można z tym zrobić? Czy w ogole da się coś z tym zrobić i nie grozi czasem wybuchem ;)? Dodam, że laptop chodzi na samym zasilaczu, baterii brak.
z tego co mowisz brzmi to jak "mielący dysk twardy"
zwroc uwage czy jak slyszysz ten dzwiek dioda od dysku napierdala jak glupia ;p
Defragmentacja z harmonogramu zadań może.
Albo krzywa płyta w napędzie CD/DVD :D
Nie, nie. To z pewnością nie jest krzywa płyta w napędzie CD/DVD (wiem, że w kwestiach komputerowych jestem ciemną masą ale na szczęście chyba nie aż tak :D) i to chyba także nie jest kwestia dysku tj. na jednej partycji mam ubuntu na drugiej windowsa i tyrkocze nie zależnie od tego na czym aktualnie pracuję. Tak się zastanwiam, czy to nie jest przypadkiem efekt uboczny tego, że kiedyś przez niedopaczenie ;) podłączyłam zasilacz o nieodpowiednim napięciu i teraz coś się tam nie styka z elektroniką, napięciem czy czymś tam...?
siya Napisał(a):
to chyba
> także nie jest kwestia dysku tj. na jednej
> partycji mam ubuntu na drugiej windowsa i tyrkocze
> nie zależnie od tego na czym aktualnie pracuję.
Jak masz dwie partycje na jednym dysku, to niezależnie na której partycji pracujesz, pracuje jeden i ten sam dysk twardy ! Inna sprawa gdyby to były dwa osobne dyski i gdyby wtedy "trykotało" tu i tu , to wówczas możliwe, że nie byłaby to kwestia dysków twardych !
Ja mam pytanko co do stronki TerazPasy.
Nie dziala mi na lapku ani w telefonie!Sprawdzalem u sasiada i u niego smiga na moim lapku i telefonie tez na jego sieci.
Czy jest to mozliwe ze dostarczyciel neta cos poblokowal???
moze bana dostales ;} sproboj przez jakies proxy otworzyc https://7.hidemyass.com/ip-2
No a co z tym podświeltaniem błędów ? Kuma ktoś coś może, czemu nie podświetla ?
Willu dzieki za linka!!!
Jednak dziwne jest bo sie na tej stronce nie wypowiadam ani nic nie pisze a banana chyba dostalem.Korzystajac z Twojego linka moge korzystac z TP!
Wie ktos kto i jak na Forum sie udziela z TerazPasy??
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)