takie pytanko mam :) od dawna zerkam sobie na megachuligańskie forum kibicekropkanet.
chciałem sobie założyć konto. pierwszy raz z 4 miechy temu i ostatnio z tydzień temu. Niestety do dziś nei zostały one aktywowane. Macie może pomysl dlaczego ?
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
pomysłów napewno jest wiele: jeden to taki że wiedzą że jestes napinaczem ;] drugi to taki, że wiedzą że jestes hooliganem a oni nie potrzebują takich, wystarczą im internetowi a trzeci to taki że zamkneli sie w swoim srodkowisku i sa sami kumaci nie potrzebuja nowych :)
heh :) może mam nick mało chuligański :P
Wam też się nie chce otworzyć poczta na onecie? Bo nie wiem co się dzieje.
55 dni później
Elektroniczne wersje amerykańskich miesięczników (takich papierowych) sa dostępne gratis dla posiadaczy iPhona.
Tymczasem wystarczy wpisać jedną linijkę w ustawienia zwykłej Mozilli Firefoxa by komputer przedstawiał się jako iPhone. Żadnych włamań, piractwa, hackowania.
Co zrobić:
http://www.ismashphone.com/2008/05/using-firefox-w.html
Gdzie czytać
http://www.zinio.com/iphone
Co czytać:
U.S. News & World Report
Playboy
Saveur
Popular Photography
Men's Health
Kiplinger's
Popular Mechanics
Penthouse
Viv
Car and Driver
PC Magazine
Elle
Technology Review
Outside
Macworld
Esquire
NME
Macworld Espana
Lonely Planet
Reader's Digest
Maxim
BlackBook
Foreign Policy
noo a podajesz prawdziwy adres mailowy?
Prawdziwy. Na przyklad zalozylem_tego_maila_dla_picu@o2.pl ;]
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> noo a podajesz prawdziwy adres mailowy?
Kliknięcie "Anuluj" też działa.
21 dni później
Tak z ciekawosci zapytam, co to jest programowanie profesjonalnych szablonow graficznych?
67 dni później
na co mam zwrocic uwage przy kupnie dysku zewnetrznego? interesuje mnie cos pomiedzy 500gb a 1tb, raczej markowe Seagate, Caviar, WD, fajnie jakby to szbyko chodzilo no i cicho. czy najwaznejsze jest tu podlaczenie? slyszalem ze USB jest srednio szybkie, lepsze ponoc fire-wire, poki co nie mam ale moze kiedys bede mial, wiec nie wiem co kupic, radźcie
i jeszcze jedno .. co to za firma LaCie? warto to kupic? bo widze ze jest tego sporo
takie pytanie do bardziej kumatych :). mianowicie chodzi o to ze lubie sobie pograc na necie w jakies strzelanki (mianowicie call of duty). i czy jest jakis sposob zeby zmniejszyc pingi? (na polskich okolo 50, na angielskich ponad 100) poniewaz z takim pingiem jest troche trudno grac :) (a ze glownie gram na zagranicznych to dlatego to mi przeszkadza). zainstalowalem program cfosspeed i wlasciwie pomaga on nie duzo, powpisywalem rozne komendy i tez nie zbyt pomoglo. jakies pomysly?
pasiasty.Tomek Napisał(a):
> takie pytanie do bardziej kumatych . mianowicie
> chodzi o to ze lubie sobie pograc na necie w
> jakies strzelanki (mianowicie call of duty). i czy
> jest jakis sposob zeby zmniejszyc pingi? (na
> polskich okolo 50, na angielskich ponad 100)
> poniewaz z takim pingiem jest troche trudno grac
> (a ze glownie gram na zagranicznych to dlatego to
> mi przeszkadza). zainstalowalem program cfosspeed
> i wlasciwie pomaga on nie duzo, powpisywalem rozne
> komendy i tez nie zbyt pomoglo. jakies pomysly?
>
Zmień dostawce neta;)
A poważnie to powylaczaj gg, torrnety, wszystkie podbierania z przegladarki itp.
Sproboj tez firewalla wylaczyc, jesli taki posiadasz
niestety wszystko to juz zrobilem, wszystko wylaczone komputer przeskanowany, czysciutko. mam tez program do przyspieszania neta , co mi pingi o 10 zmniejszyl mniej wiecej. grzebalem tez w komendach i w konsoli , grzebalem w systemie - cos dalo ale nadal nie jest to ping zadowalajacy. patrze tak na google to jednak nic nowego nie wymyslaja - pogrzeb w komendach, zainstaluj programy, powylaczaj programy itd. wiec zostaje mi chyba zadzwonic do neostrady i ich porzadnie op****olic i liczyc ze to cos da ;). w kazdym razie dzieki za pomoc.
pasiasty.Tomek: 50-100 ping to super sprawa, ciezko to sie gra przy pingach ponad 400. Raczej nie zejdziesz poniżej 50 chyba że serwer masz w tej samej centrali :)
zrób traceroute do serwera gry, zeby dowiedziec sie na czym najwieksze opoznienia masz.
El Duce: wez koniecznie dysk z zewnetrznym zasilaniem, co do producenta to ja od lat bardzo sobie chwale Seagate'y.
no tak tez sobie mysle
z tym ze jaka jest roznica na polaczeniu przez usb2.0 a przez fire -wire?
Firewire bardziej profesjonalnie, ale z drugiej strony bardziej applowsko ;) No i nie wszystkie plyty glowne chyba maja FW.
Firewire ogolnie uzywa sie tam gdzie potrzebna jest wymiana duzych ilosci danych czyli np. do podlaczania dysku, choc wraz z wprowadzeniem USB2 roznica w predkosci sie zmniejszyla duzo.
A tak przy okazji, moze pokusi sie ktos o ocene szablonu:
http://sp.ostrow.org.pl/
Konstruktywne uwagi miło widziane ;)
wiesz co mamy oceniać na szablonie ??? wg mnie nic nie ma tam do oceny.
na dzieńdobry:
- dodaj jakakolwiek grafike - logo, zdjecie klasy, szkoly cokolwiek
- kolorystyka do zmiany imo to zaklad pogrzebowy :D
jak to zrobisz to popros o ocene
Niezły szablonik.
Gorne bordery w menu po lewej wezsze - przynajmniej pod KHTML i WebKitem, pod Gecko nie chce mi sie sprawdzac. Ogolnie do tego menu jescze cos bym dorobil bo wyglada strasznie surowo.
Top nie wyswietla sie wogole pod WebKitem.
W topie bym walnal ze 3 male zdjecia nachodzace na siebie po prawej na przyklad szkoly w rozstawieniu jak napis tzn:
O
O
O
"Strona zgodna z" w kosmos, zadnego rodzica nie interesuje to z czym jest zgodna strona szkoly, napis z czerwonej belki na dole i przerywana linia na samym dole tak samo w kosmos.
Napis "Menu" z nad menu w kosmos, strona WWW powinna byc intuicyjna, a jak cos jest intuicyjne to nie podpisujemy menu "Menu".
W menu "Główna" źle wygląda, zmien na coś innego albo w kosmos.
Ogólnie jeżeli to twoj pierwszy szablon, w dodatku wykonany samodzielnie to bardzo dobrze. Jeżeli masz coś już na swoim koncie to podrzuć przykładziki na dinth@wikipasy.pl
noo Napisał(a):
> wiesz co mamy oceniać na szablonie ??? wg mnie
> nic nie ma tam do oceny.
> na dzieńdobry:
> - dodaj jakakolwiek grafike - logo, zdjecie klasy,
> szkoly cokolwiek
> - kolorystyka do zmiany imo to zaklad pogrzebowy
>
> jak to zrobisz to popros o ocene
Moze zle sie wyrazilem, szablon robilem sam, od podstaw
@Dinth
To wersja wstępna, wielkie dzieki za uwagi, duzego doswiadczenia nie mam, skontaktuje sie z toba ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)