Kop dalej ......musze te dwa bakcyle gdzies byc . nie wierze ,ze sprawdziles wszystkie strony Watku :)
-
-
KUmaci komputerowcy po raz n-ty
Nie ma nic . Dałem teraz Zaznacz wszystko na forum jako przeczytane i nic nie ma ale za jakiś czas jak pojawią sie nowe wiadomości to odczytam wszystkie i znów bedą 2,3 lub 4 nieprzeczytane a ich nie bede widział. i jest to niezależne od kompa czy sieci .
wydaje mi się, że któryś z ponad 200-stronnych wątków mógł się posypać i w tym leży przyczyna.
próbowałem znaleźć który, ale nie dałem rady, może któryś z modów wyłapie :)
.
Jestem już w domu i miałem 3 wiadomości , odczytałem 2 i nie widze 3 pozostaje 1 nowa wiadomość nieprzeczytana a nie mogę jej znaleźć :):):) czarymary???
Awaria a skad masz ten nick?
:D
Też tak mam od kilku dni.
6 dni później
Jaki internet stacjonarny polecacie poza UPC i innymi kablówkami ?
Ma być bez limitów, szybki i tani oraz umowa na czas nieokreślony ! Nie chcę żadnych promocji, z powodu różnych kar z kosmosu za ewentualne przedterminowe rozwiązanie umowy !
jaki serwer DLNA polecacie ?
Jurasic, czemu nie UPC? Na czas nieokreślony też możesz mieć umowę. Trochę więcej płacisz. Średnio o 10zł miesięcznie w stosunku do umowy terminowej.
Że UPC to wiadoma sprawa ale co poza tym ?
14 dni później
dvd player w kompie mi nie czyta dvd, cd, mieli, mieli, nie widzi płyt, cd nówki, prosto z opakowania, dvd z 2007r, można coś z tym zrobić (wyczyścić??) czy trzeba wymienić na nowy??
60-70zł kosztuje nowy na gwarancji. Ja się przestałem dawno temu bawić w ratowanie.
ok dzięki :)
Wszystko zależy od tego czy rzeczywiście jest brudny czy też w powłoce na lustrze wypaliła się dziura i promień się rozszczepia...
8 dni później
Pomocy!!!
Żona ściągneła mi na kompa webssearchs i pewnie jakiś inny syf.
Użyłem stopzilla i pozbyłem sie websserchesa z wywszukiwarki wróciło do mozilli,
Ale nadal mam zasypane strony reklamami forum co post to reklama.
Jak to usunąć???
Proponuje adwcleaner + dodatkowo zerknij w firefoxie na narzedzia-dodatki-wtyczki czy jakieś gówno nie zostało
Dzieki zbawco.:)
wiLLu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a na routerze nie ma przypadkiem wyłącznika
> rozgłaszania sieci ?
> ew w opcjach nie wyłączyłeś przypadkiem ?
a'propos poprzednich problemów z siecią:
Skonfigurowałem ponownie na zasadzie "Quick Setup" i zaczęło działać ale...
Zrywa mi cały czas połączenie z WiFi, co chwile je rozłącza. Jak wracam do domu po paru godzinach i chcę odpalić neta to muszę restartować router i dopiero wtedy znika "żółty trójkąt" przy ikonce sieci, podziała z 30 minut i znowu trójkąt i znowu restart.
Niczego nie wpisywałem ręcznie, wszystko pobierało się automatycznie, jedyna rzecz jaką zmieniłem to nazwa SSID.
Aktualnie jestem podpięty przez wifi i po kablu i widzę, że nazwy sieci są różne (inna po kablu i inna - nadana przeze mnie WiFi) czy to może mieć jakiś wpływ na działanie sieci?
Zaobserwowałem też, że mam strasznie dużo ODEBRANYCH i sporo mniej WYSŁANYCH i takiej różnicy nie miałem nigdy (np. 15 mln odebranych do 200 tys wysłanych).
Zabezpieczenia ustawiałem ręcznie - zgodnie z internetowym poradnikiem i mam WPA2-Personal i AES - nie wiem jakie były gdy wcześniej korzystałem z sieci.
No i w sumie to chyba wszystko, na co powinienem zwrócić uwagę w ustawieniach routera? co powinienem zmienić?
ostatnia szansa reset do fabryki i ponowna proba ale wygląda jakby router rzeczywiście wariował ... bo rozumiem że na innych urządzeniach jest podobnie ? inny komp czy tel ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)