jak nie ma w drużynie atmosfery to nic z tego nie będzie. wiem z doświadczenia że jeżeli w drużynie się wszystko fajnie układa i relacje na lini trener-zawodnicy są ok to można wygrać nawt z drużynami o klase lepszymi...
oczywiscie dostaja za to pieniadze ale gra w pilke ma im rowniez sprawiac przyjemnosc!
p.s majewski mowiac o jakiejs akcji pod koniec I polowy myslal o tym strzale Witkowskiego co pokazywali na tvnie? jezeli to byla sytuacja bramkowa to ja ide na papieża..
-
-
STEFAN MAJEWSKI MUSI ODEJŚĆ!!!
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zac sam piszesz bzdury i banialuki.Kasperczak to
> trener który zgodzi się trenować każdy
> zespół o ile mu dobrze zapłacą.Także
> nas.Wszystko jest kwestią ceny.Trenerzy typu
> Michniewicz ,Smuda ,Wdowczyk są nie wiele tansi a
> to nie ta para butów.
>
> Na Kasperczaka można przeznaczyć kase z Gizy
> (300 tys) euro + dołożyć 100 tys euro i za 400
> tys euro powinniśmy go mieć na 2 lata.Jeśli
> było by troche drożej to wystarczy przekonać
> interie by pomogła w utrzymaniu wybitnego i
> zdecydowanie najlepszego polskiego trenera.
>
> Profesora Filipiaka na Kasperczaka stać .Jedynym
> pytaniem jest to czy chce on Cracovii miernej czy
> Wielkiej .Do tej WIELKIEJ MUSI BYĆ PONAD
> PRZECIĘTNY I WIELKI TRENER.
Potter, jeżeli mogę tak bezpośrednio,
wydaje mi się, że w kwestii Kasperczaka jego ewentualnego przyjścia do Waszego zespołu, problemem nie jest jego pensja a możliwość budowy mocnej drużyny.
Patrząc na politykę transferową Waszego klubu, sprowadzanie mało znanych piłkarzy - czyli tzw. polityka produkcji piłkarzy netto :) nie ma szans na sprowadzenie takiego fachowca jak Kasperczak. To jest człowiek sukcesu i jeżeli nie stworzy mu się warunków do pracy - mam na myśli najlepszych piłkarzy - to nie będzie ryzykował.
Takie jest moje zdanie w tym temacie i patrząc na to co później - po odejściu z Wisły - działo się z podejściami innych klubów do Pana Kasperczaka o ile to prawda, Legii i Lecha które na dzień dzisiejszy mają większy potencjał finansowy, wydaje mi się, że szanse na przyjście Kasperczaka do Cracovii wynoszą na tą chwilę 0%.
potter Napisał(a):
> Zac sam piszesz bzdury i banialuki.Kasperczak to
> trener który zgodzi się trenować każdy
> zespół o ile mu dobrze zapłacą.Także
> nas.Wszystko jest kwestią ceny.Trenerzy typu
> Michniewicz ,Smuda ,Wdowczyk są nie wiele tansi a
> to nie ta para butów.
>
> Na Kasperczaka można przeznaczyć kase z Gizy
> (300 tys) euro + dołożyć 100 tys euro i za 400
> tys euro powinniśmy go mieć na 2 lata.Jeśli
> było by troche drożej to wystarczy przekonać
> interie by pomogła w utrzymaniu wybitnego i
> zdecydowanie najlepszego polskiego trenera.
>
> Profesora Filipiaka na Kasperczaka stać .Jedynym
> pytaniem jest to czy chce on Cracovii miernej czy
> Wielkiej .Do tej WIELKIEJ MUSI BYĆ PONAD
> PRZECIĘTNY I WIELKI TRENER.
Ale chłopie zrozum ,że Kasperczak jest obecnie trenerem SENEGALU i w tym momencie nie ma tematu.Próbowały go już zresztą ściągnąć nie tak dawno i Legia i Lech ,ale im się to nie udało, a są w stanie zaproponować mu więcej niż my.
Nic nie stoi na przeszkodzie by był trenerem Senegalu i jednoczesnie Cracovii.
Legia i Lech chciały go ściagnąć już jakiś czas temu.Teraz jest inna kwestia.
Pytanie brzmi inaczej -jakie zamierzenia wobec klubu i zespołu ma Filipiak.
To jest kwestia najważniejsza.Tak na prawdę profesor jak by tylko chciał to Kasperczak trenował by u nas.
potter Napisał(a):
> Nic nie stoi na przeszkodzie by był trenerem
> Senegalu i jednoczesnie Cracovii.
Ta pewnie ! i jeszcze dodatkowo Kmite Zabierzów poprowadzi bo to blisko lotniska w Balicach jest :D
Swiete slowe willy, tez w to nie wierze. Moze za kilka lat.
ps.za miesiac Stawowy bedzie bezrobotny, a Majewski dostanie od profesora jeszcze jedna szanse, ktorej i tak nie wykorzysta.
Pilkarzyki mu na to nie pozwola.
z atmosferą w drużynie jest tak samo jak z atmosferą w pracy czy tez z atmosferą w....małżeństwie.Jak będziesz miał żonę która będzie super gotować (ale niekoniecznie co ty lubisz),super utrzymywać czystość(ale ciągle jojczyć że źle ułożyłeś buty),super gospodarzyć kasą (ale ci wypominać że wydajesz kasę na banialuki typu bilet na mecz Cracovii) to....po jakimś czasie będziesz miał dość tej "złotej" partnerki.W małżeństwie i chyba też w relacji w pracy na linii pracodawca-pracownik, czy też w ekipie sportowej musi być to....COŚ.To COŚ (co uważam że "doktor" nie ma) powoduje że trybiki wspólpracy dobrze się zazębiają (małżeństwo to też współpraca-partnerstwo).
"COŚ" to jest to co każdy z nas wyczuwa gdy z kimś współpracuje !!! Niezdefiniowane COŚ!
Khalid popatrz na trenerów kadry (jakiejkowiek)i zobacz ile ci trenerzy dni z kadrą pracują w roku.Nie wiem czy z obserwacjami reprezentantów w meczach zebrało by się 2 miesiące w roku.W tych terminach i tak z reguły liga nie gra bo to są terminy rezerwowane na reprezentacje.Praca z kadrą nie jest żadną przeszkodą.
Hidink trenował bardzo długo PSV i reprezentacje Korei.I doskonale to funkcjonowało.
Teraz zwyczajnie mu się nie chce bo w Rosji zarabia 2 mln dolarów.
Co do powrotu Stawowego to oczywiście jestem za .To 100 razy lepszy trener niż wdowczyk ,smuda itp.To trener przy którym z boiska nie wieje nudą i ludzie chcą oglądać mecze.
i przy ktorym rodzinka nie dopuszcza innych i lepszych.....
Potter
A cóż widzisz w wuefiście......? Z Arką ma najsilniejszą drużynę w lidze.....I jakie ma wyniki? Na wyjeździe max jedna bramka zdobyta w drugiej lidze z pierwszoligowym składem....
Jak to ma być poważna dyskusja, zajmijmy sie poważnymi trenerami.
animozje osobiste przesłaniają trzeźwe spojrzenie....:D
fanatykiem Wojtka nie jestem ale go lubię....naturalnie każdy ma swoje wady i zalety.
Tylko,że to co napisał zuberg to fakty.Arka zagrała ładną i skuteczną piłkę tylko w dwóch meczach u siebie z beniaminkami z Wartą i Pelikanem.Pozostałe to typowa II ligowa rąbanka.A skład ma Arka taki ,że powinna rywali roznosić w II lidze.
Nikt w 2 lidze za darmo punków nie da.Jak dodasz zabrane punkty Arka jest w czołówce.
Poza tym sezon w 2 lidze jest długi i mogę się założyć że do ekstraklasy awansują tak czy owak.Chyba że zamkną Krauzego i skończy się kasa.To wtedy nie pomoże im nawet Stawowy.
Co do porównania to proponuje ci inne ;porównajmy 5 miejsce Stawowego i pechowo przegrane puchary w ostatniej minucie do 4 miejsca na totalnym farcie Majewskiego.
Zapytaj ludzi jaką Cracovię chcą oglądać czy tą ofensywną za czasów Stawowego czy te defensywne nudy za Majewskiego?.Odpowiedź znajdziesz patrząc na frekwencję .
Jak ja czytam propozycję typu Wdowczyk to zapytam w czym ma on być lepszy od Majewskiego.I dlaczego tak ,,dobry''trener było nie było z sukcesami (MP z Legią ,awanse z Koroną) od dłuższego czasu nie może znaleźć pracy.Czy w klubach pracuja debile że nie potrafią się na jego talencie poznać?.Czy może wiedzą że wszędzie gdzie był to pościągał do drużyny śmietnik i zostawił za soba spaloną ziemię?
potter
Rozumiem że w pierwszej lidze za darmo dają punkty:) Taktyka wąsatego zawsze kulała na wyjazdach...On ma jedną taktykę na wszystkie mecze....Dlatego na wyjazdach drużyny wykopujace piłke na oślep do przodu zawsze robia mu tyle problemów....A dwa to oczywiście prócz baraży i Bełchatowa w 2 lidze żadnego ważnego meczu nie wygraliśmy......
w sumie doktorek też ma jaedną taktyke.
Za to ,,taktyka ''Majewskiego nie kuleje.3 wyjazdy w tym 2 do słabeuszy i 0 pkt zero goli i zero gry.
Odpowiedz sobie szczerze co wolą kibice oglądać ofensywną piłkę Stawowego czy catenacio ala DDR Majewskiego .
Zgadzam się że graliśmy trochę słabiej na wyjazdach ,ale to myśmy w wielu meczach dominowali.W drużynie za czasów Stawowego brakowało rasowych snajperów .Mieliśmy w każdym meczu wiele sytuacji i z wykończeniem bywało kiepsko.Dla mnie poziom prezentowany przez Cracovię Stawowego i Majewskiego to dwa światy.
Teraz sytuacji praktycznie nie stwarzamy nawet grając z ze słabymi Polonią B i ksg.
Potter nieśmiałe pytanie mam nawiązując do naszej rozmowy jakiś czas temu
co z wielkim odrodzeniem supersnajpera Arkadiusza Aleksandra?
znawco?
:):):)
Karvin dodaj jeszcze supersnajpera Grzegorzewskiego
Powiem więcej to nie kto inny a kol. potter jeszcze jakiś czas temu nazywał na tym forum Stawowego idiotą
podejrzewam że gdyby teraz był Staw ze swoim "pięknym stylem" a wcześniej był Majewski ze swoim "siermiężnym stylem" to teraz kol. potter by nawoływał do powrotu Majewskiego - byle tylko krytykować :)
poprostu ten typ tak ma,
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)