pisał wczoraj Crac na TP:
"Ogółem w ogólnopolskiej fazie rozgrywek Pucharu Polski Cracovia rozegrała 69 spotkań, w 27 zwyciężyła, w 30 przegrała, a 5 meczów zakończyło się remisem. W tych meczach Cracovia straciła 102 bramki strzelając rywalom 98 goli (w bilansie uwzględniono mecze pierwszej drużyny i rezerw)*."
No i Piotrek znowu strzela jubileuszową bramkę i to już 3-ą w tym sezonie.
Myślę ,że już naprawdę pora aby trybuny dały mu spokój. Pokazał ,że potrafi wytrzymać ciężki okres , presje trybun i znowu strzela gole (i to naprawdę ładne gole)
-
-
PO 1000-ej 100-a bramka!!! - gratulacje dla Baniowego.
..i znając życie na kolejne trafienia BAni będziemy musieli czekać do następnego jubileuszu
i pewnie strzeli pierwsza, historyczna bramke dla Cracovii w rozgrywkach o puchar ligi czy extraklasy czy jak to sie ma nazywac:-)
Piotrek przeżywa drugą młodość oby jak najdłużej.Gratulacje trzeba przyznać że trzymanie Piotrka to jest strzał w dychę.
PIOOOOOOOOOOOTREK BAAAAAAAANIA.
Rzeczywiście Piotrek zaczyna sie wrecz jawic jako swego rodzaju ratownik. Moze grac w I, może wchodzic z ławki. Jest całkiem skuteczny i nawet nie gra źle. Zdecydowanie się przyda w ciągu całego długiego i trudnego sezonu!
Mam nadzieję że jeszcze postrzela. Myślę że najlepiej gra wtedy gdy obrońcy rywala są już zmęczeni gonitwą za Moskitem.
może tym razem strzeli Górnikowi wygramy pierwszy raz w historii :D
6 dni później
Przez klopoty z logowaniem nie mialem okazji pogratulowac Piotrkowi bramy zw Lodzi.
Gratulacje!!
Powtorze to co pisalem przy okazji 1000 zdbytej.
Bardzo sie ciesze ze okragle rocznicowe bramki padaja lupem tego
ktory sposrod wszystkich obecnych zawodnikow zasluguje na to najbardziej
Super.
199 dni później
Andrzej Gowarzewski protestował kiedyś, że gol Bani to nie tysięczny gol, bo jego zdaniem Dąb Katowice został z Ligi wykluczony i żadnych walkowerów nie było. Pewnie pamiętacie. Wyszło jakby Cracovia naginała statystyki. Na TP! była nawet polemika.
Numer 29 "Przeglądu Sportowego, z 1937 który można sobie obejrzeć tu:
http://buwcd.buw.uw.edu.pl/e_zbiory/ckcp/p_sportowy/1937/numer029/imagepages/image2.htm
zawiera notatkę prasową pod tytułem "Na straży porządku" (jest po prawej).
A w nim decyzja Wydziału Gier i Dyscypliny Ligi.
[quote]
Wydział Gier i Dyscypliny Ligi przeprowadził formalnie uchwałę Zarządu PZPN w sprawie Dębu. Wychodząc z założenia, że Dąb jest do tej chwili w Lidze lecz wskutek dyskwalifikacji nie może brać udziału w mistrzostwach. WGiD zweryfikował wszystkie mecze Dębu jako walkowery 3:0, a wiec 6:0 dla przeciwnika. W ten sposób wszystkie drużyny "zarobiły" po cztery punkty, a Dąb zajmuje w tabeli ostatnie miejsce mając na koncie 0 punktów i stos. bramek 0:54.
[/quote]
z czeskim błędem w ostatniej liczbie.
PS. Znalazł pragnący zachować anonimowość forumowicz i podesłał mi za co dzięki wielkie.
16 dni później
Ja bym do publikacji Gowarzewskiego podchodzil z dystansem
przegladnac stare gazety kazdy moze a jemu sie wydaje ze ma wylacznosc na tego rodzaju informacje
poza tym albo on sam albo jego ludzie nie potrafia najwyrazniej dobrze szukac
Gowarzewski pisze w monografii o Cracovii na 100 lat ze Swieta Wojna planowana 3 wrzesnia 1939 miala sie nie odbyc z powodu meczu kadry z Bulgaria
to jest nieprawda, wystarczy poszperac i stoi jak byk w Przegladzie sportowym ze mecz sie mial odbyc bo zaden z graczy Cracovii i Wisly nie byl powolany na ten mecz
najbardziej doswiadczony powinien grac Ostatniego.
co Wy na to?
kontrakt dla Piotrka. to nie jest jeszcze emeryt.
to dopiero 34 lata.
to moze byc wlasnie nowy Kazek, a Kazek mial 38 lat jak skonczyl
i takiego depniecia jak Kapitan nie mial i tzle biegac nie musial.
Sezon jako Joker jeszcze pewnie zagra.
A dzisiaj strzelił bramkę nr 74 w oficjalnych meczach w Cracovii.
Pikeny wynik. Czy jest w pierwszej piątce oficjalnych strzelcow Cracovii?
Piękny wynik. Czy jest w pierwszej piątce oficjalnych strzelcow Cracovii?
Eeee skąd.
Może co najwyżej w dwudziestce być.
Ale bez pełych danych z PP okręgowego z lat 1982-1995, to się nie wypowiem.
W każdym razie jest najlepszy od czasów P.Zegarka i Ł.Hermaniuka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)