Witam!!!
Niektorzy z Was zapewne kojarza te koszulki, rozpisywala sie o nich ostatnimi czasy prasa (GW, inne lokalnie dzienniki), mowili w tv (min w "Co z ta Polska"), w internecie (Onet, Joe monster, Gazeta.pl)
Koszulki w żartobliwy sposób odpowiadają na zaczepkę ze strony kibiców
niemieckich, wyjaśniając im dobrze KTO BĘDZIE GÓRĄ W MECZU NIEMCY-POLSKA!!!
Na Allegro juz ich nie ma, jako ze nie zdazylibysmy wyslac ich przed meczem, ale dla kbicow z Krakowa mam jeszcze informacje, ze bedzie jeszcze mozna kupic bezposrednio u mnie.
[img]http://images2.fotosik.pl/80/a142da100e9c2c66med.jpg[/img]
[img]http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/10/1086/108633/10863328/108633285[/img]
Jesli bylibyscie chetni, to zgloscie chec zakupu tutaj w tym temacie, a o terminie odbioru poinformuje Was jutro.
Dostepne rozmiary to L, XL i XXL.
Modow prosze o wyrozumialosc :)
-
-
KULTOWE KOSZULKI CEDYNIA-GRUNWALD-DORTMUND!!! SPECJALNIE DLA WAS.
Tak wygląda koszulka-odpowiedź na neonazistowską prowokację
Rafał Romanowski 06-06-2006 , ostatnia aktualizacja 07-06-2006 00:00
"Bez Rosjan w 17. minucie nie dacie nam rady! Cedynia 972 - Grunwald 1410 - Dortmund 2006" - takie koszulki mogą kupić kibice jadący na mundialowy mecz Niemcy - Polska.
To odpowiedź na koszulki niemieckich neonazistów przywołujące klęskę Polski w 1939 r., sprzedawane w sklepach w byłej NRD w okresie przedmundialowej gorączki. Widniały na nich hasła: "W 1939 r. Polska została pokonana w 28 dni. W 2006 r. wystarczy 90 minut". Pisaliśmy o tym przed tygodniem.
- Nasze koszulki w żartobliwy sposób odpowiadają na tamte zaczepki kibiców niemieckich - tłumaczy Oxyderider, jeden ze sprzedawców w serwisie aukcyjnym Allegro. Jeden T-shirt kosztuje 29 zł plus koszty przesyłki.
Projektantem koszulek jest 23-letni Wojtek z Krakowa, na co dzień sympatyk Cracovii, zadeklarowany przeciwnik nazizmu.
- Zmodyfikowałem nieco logo mundialu i zamiast uśmiechniętych buziek w narodowych barwach obu krajów polska buźka jest uśmiechnięta, a niemiecka smutna po porażce. Wygramy ten mecz. A nazistowskie bzdury trzeba zwalczać żartem - wyjaśnia Wojtek.
Hasło o zwycięskich bojach Polaków pod Cedynią i Grunwaldem oraz proroctwie wygranej z Niemcami w przyszłą środę 14 czerwca w Dortmundzie nie znalazło się jednak na T-shirtach przypadkiem. Od kilku dni cytowane jest wielokrotnie podczas prowadzonych w internecie okołomundialowych dyskusji, na prywatnych blogach i w e-mailach. Jeden z internautów o nicku Kazior opatruje je komentarzem: "W odpowiedzi na nazistowski bełkot", inny zaś do listy polskich sukcesów dopisał... Monte Cassino 1944.
- Mam nadzieję, że kibice kupią sporo naszych koszulek. Pokażmy Niemcom, że mamy poczucie humoru - kończy Wojtek.
"...- Mam nadzieję, że kibice kupią sporo naszych koszulek. Pokażmy Niemcom, że mamy poczucie humoru - kończy Wojtek..."
:P:P:P albo ze dobrze zarobi ma nadzieje ;):P
A jak miał pomysł dobry to niby czemu ma niezarobić?
POMYSł TEJ KOSZULKI JEST ODLOTOWY, NA PRAWDE
i chciałbym się w niej kiedyś pokazać z uśmiechem na mordzie
4 dni później
TYLKO chciałbys ... ale juz mozesz tylko o tym śnić ...
wiadomo dla czego;]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)