Dzięki Gentlemen :) Namieszali strasznie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :)
-
-
NHL
Chicago Blackhawks 2013 Stanley Cup Champions !
http://video.nhl.com/videocenter/console?hlg=20122013,3,411&navid=sb:highlights Game # 1
I słusznie, bo w kontekście tego skróconego sezonu najbardziej sobie zasłużyli na Stana. Congrats, Hawks! :)
wreszcie mozna sie powysypiac :)
kibicowalem Bruins ale trudno mowic ze Hawks sobie nie zasluzyli, final dzisiejszego meczu ogromna dramaturgia, z raju do piekla w 17 sekund, heh :)
trzeba teraz podladowac baterie przed kolejnym sezonem :)
takie rozstrzygnięcie mnie cieszy;)Chicago z pucharem Kane z MVP
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
final dzisiejszego meczu ogromna
> dramaturgia, z raju do piekla w 17 sekund, heh :)
Tak jak Tychy z nami w 2009 roku ! :D
Polonia w Chicago ma powody do radości :) Natomiast jestem zdziwiony, że portal, który o hokeju wie wszystko, do tej pory (godzina 18:02) nie odnotował zdobycia Pucharu Stanleya przez chicagowskie "Jastrzębie", choć na ich usprawiedliwienie trzeba dodać, że w dniu dzisiejszym nie zamieścili jeszcze żadnych wiadomości :)
24 dni później
NHL, NHLPA, IIHF i MKOL osiągnęły porozumienie. NHL stanie od 09.02 do 26.02, co pozwoli na udział graczy z NHL w olimpijskim turnieju hokejowym. Wybornie. :)
PS Mam nadzieję, że na Olimpiadę w Krakowie zostanie wypracowane podobne porozumienie. :)
==edit==
Znany już też jest terminarz na nowy sezon w NHL.
opis dywizji i zasad rozgrywania spotkań: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=678238&navid=DL|NHL|home
szczegółowy terminarz: http://www.nhl.com/ice/schedulebymonth.htm
Nowa Atlantic to praktycznie połączenie starych Northeast i Southeast, a rdzeń ze starej Atlantic to teraz Metropolitan Division. :)
74 dni później
brak NHL w tym sezonie w polskiej tv,szkoda,właśnie szukałem jakiejś transmisji bo dziś rusza sezon a tu lipa...
Oglądanie na necie to nie to samo co w TV, ale nie pozostaje nam nic innego ;)
Wczorajsze inauguracyjne mecze:
Klonowe Liście z Toronto contra Kanadyjczycy z Montrealu 4:3, Stołeczni z Waszyngtonu contra Czarne Jastrzębie z głównego miasta Polonii amerykańskiej 4:6 i Odrzutowce z Winnipeg contra Nafciarze z Edmonton 5:4.
heh zaczelo sie :) sam playoff kosztowal mnie w tym roku sporo nieprzespanych nocy, ale adrenalina jest ostra wiec planuje sie raczyc sezonem regularnym rowniez :)
co do netu, abonament nhl game center polecam, jako ze nie ma transmisji w PL to praktycznie zadne mecze nie sa objete blackoutem :) streaming swietnie dziala, kabelek z kompa do tv i jest mecz w tv ;)
cena na sezon 99 usd, mozna w ratach po 19.99, niby drogo ale i nie drogo, jesli popatrzy sie na to pod katem emocji i dawki hokeja jaka sie dostaje, wg mnie dostaje sie za ta cene rewelacyjny produkt :)
Kiedyś można jeszcze było oglądac w ESPN America. nagrywanko cyk i do spania.
Toronto zanotowało drugie zwycięstwo, tym razem z zespołem z Filadelfii (3:1). Udane rozpoczęcie sezonu przez Detroit Red Wings, które wygrało 2:1 z Buffalo Sabres, oraz przez Colorado Avalanche, które pokonało Anaheim Ducks aż 6:1. Dziś rozpoczyna sezon Los Angeles Kings meczem wyjazdowym z Minnesota Wild :)
Diabeł - czy żeby zapłacić za ten abonament nhl game center potrzebna jest karta kredytowa czy można zapłacić np. przelewem? Kolejne pytanka - czy istnieje możliwość wykupienia pojedynczych meczów lub np. tylko weekendowych (wyłącznie wtedy w zasadzie mogę oglądać coś późno w nocy, a podczas play offów zdarzyło się kilka razy oglądać mecze też w tygodniu, jednak na dłuższą metę nie da się tak funkcjonować gdy trzeba rano wstać ;) ) ?
P.S. Lubiłem oglądać mecze właśnie w ESPN America, choć angielski znam bardzo słabo to jednak jakość lepsza niż na necie i nie zacina :)
Hrabio, dostępu do weekendowych meczów bodaj nie da się wykupić. Ale z powodzeniem można obejrzeć mecz zaległy. Tam jest w ogóle fajna baza, bo ma się dostęp do archiwum wszystkich spotkań z ostatnich 10 lat. Dla mnie niestety cena zaporowa.
Gentlemen za cały sezon cena 99 $ odpowiadająca ok. 300 zł to według mnie cena przystępna :) Tylko problem jest taki, że mecze są późno w nocy, więc i tak oglądałbym te weekendowe, w dodatku nie we wszystkie weekendy. Natomiast gdyby istniała możliwość wykupienia pojedynczych meczów, oczywiście za odpowiednią cenę, to w zamian za uniknięcie zacinania się transmisji byłbym skłony od czasu od czasu zapłacić za taką solową transmisję :) Problem w tym wypadku byłby jeśli honorują tylko płatność kartą kredytową, bo takowej nie posiadam i nie zamierzam się w nią zaopatrywać :) Natomiast co do przelewu to musiałbym sprawdzić ile pobierają mi opłaty za przewalutowanie, czy przypadkiem nie jest zbyt wysoka :)
Hrabio,
z tego co widzialem jest opcja karty kredytowej lub paypala.
Konto paypal mozna zasilac przelewem z bankowego.
Nie dopatrzylem sie opcji weekendowych.
Mieszkam w NL i tutaj np sa dwie stacje oferujace pojedynczy dostep do meczow. Prosty rachunek daje ze to sie srednio oplaca w momencie kiedy miesiecznie chcesz obejrzec wiecej niz 3-4. abo wychodzi taniej :)
Ja podobnie jak ty w tygodniu duzo nie ogladne, ale playoff juz owszem.
w NHL game center mozna ogladac mecze juz zakonczone , w calosci, wiec zalozywszy ze unikniesz poznania wyniku, mozesz sobie caly mecz nastepnego dnia obejrzec :)
Uniknąć poznania wyniku byłoby ciężko, a oglądanie powtórki przy świadomości, że mecz jest już rozstrzygnięty nie daje takiej satysfakcji jak na żywo :) Poszukam opcji z meczami pojedynczymi i popatrzę w umowie rachunku bankowego czy mam opcję przewalutowania złotówek na dolary i jaka za to przewalutowanie byłaby opłata :)
Skrót NL dotyczy jakiego miasta lub regionu?
niderlandy ;)
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kiedyś można jeszcze było oglądac w ESPN
> America. nagrywanko cyk i do spania.
Podobno przestali istnieć w wakacje czy też nadawać sygnał na Europe,takie rzeczy można wyczytać.
Panowie, bo początek sezonu jestem zmuszony całkowicie odpuścić. A na prasówki też nie mam czasu. Były już jakieś kontrowersje związane z tym nowym przepisem - hybrid icing?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)