Pewni ludzie z Sanoka nie umieją spaść z honorem. Chcą powiększenia ligi. I to nad wyraz kretyńskiego:
[i]Wniosek o powiększenie PLH (obecnie 8-zespołowej) przygotowują włodarze KH Sanok. Ten klub spadł w tym roku z ekstraklasy, ale latem w Sanoku [b]zostanie oddana nowa hala i ten fakt jest koronnym argumentem działaczy KH[/b]. Ich staranie mają zamiar wesprzeć prezesi Naprzodu Janów i JKH Jastrzębie.
Większość najbogatszych klubów PLH jest przeciwnych poszerzaniu rozgrywek. Główny argument - puste trybuny w meczach ze znacznie słabszymi zespołami. Trudno z tym polemizować, bo w polskim hokeju ledwo wystarcza przyzwoitych hokeistów dla sześciu, siedmiu drużyn. Wyjątkiem jest TKH. - Rozumiem chęci klubów z niższych lig, łatwiej jest jednak pozyskać sponsorów chwaląc się mianem klubu z ekstraklasy. Jestem gotowy na temat temat dyskutować - podkreśla prezes Andrzej Kończalski.
Co o pomyśle rozszerzenia ekstraklasy sądzi hokejowa ekstraklasa? Najpierw ewentualny wniosek rozpatrzy Wydział Szkolenia, dopiero potem zajmie się nim zarząd PZHL. Gdyby idea przeszła, to prawdopodobnie mielibyśmy w kolejnym sezonie tylko jedną ligę.
- Zamierzamy utworzyć Centralną Ligę Juniorów, więc już teraz z I ligi ubędą rezerwowe zespoły z Torunia i Gdańska. Jeśli dwa kolejne przeniosą się do ekstraklasy, to zostaną cztery zespoły plus dwa SMS. [b]W tej sytuacji nie byłoby sensu utrzymywać na siłę I ligi, tylko wszystkich należałoby wrzucić do jednego worka i po pierwszej rundzie podzielić ligę na dwie grupy: czołowa szóstka walczyłaby o rozstawienia, a pozostałe ekipy o dwa miejsca w play off - uważa Ryszard Molewski, przewodniczący Wydziału Gier i Dyscypliny PZHL. [/b][/i]
Tym razem to już nie PA, tylko jak najbardziej serio
Ile kibiców przyjdzie na mecz Cracovia - Damis/Legia, czy HC Katowice. Karwin, jego koledzy i może z 15 osób jeszcze?
A w 14-drużynowej lidze z Podhalem, Tychani czy Unią zagramy najwyżej dwa razy. Czy to ma służyć polskiemu hokejowi?
Ale niestety - boję się, że wystarczy, że Zenuś, Kaziu i Rysiu jak dostaną swoje "co nieco" - to przeforsują ten poroniony pomysł.
Już raz Zenuś "dla dobra polskiego hokeja" wbrew wszystkim jednoosobowo powiększył ligę, bo śmieszna drużynka jego synka na lodzie przegrała walkę o awans. Po roku "także dla dobra polskiego hokeja" zmniejszył ją o 6 drużyn, co najlepiej świadczy jaki to poroniony pomysł jest.
Swoją drogą jestem ciekaw skąd taki Sanok czy Stoczniowiec, których nie stać na placenie swoim zawodnikom wyciągną kase na dodatkowe wyjazdy.
Miejcie trochę honoru, specjaliści od wyłudzania walkowerów z Sanoka i pokażcie, że umiecie przegrywac z klasą.
A "koronny argument" mnie rozbroił. Nie poziom sportowy, nie możliwość ogrywania młodzieży, tylko to, że miasto zbudowało halę. Żenada. Może dołóżcie jescze do tej "jedynej ligi" wszystkich 16 finalistów MP amatorów. Wtedy to będzie wesoło dopiero. Ale tego nie zawnioskujecie, bo od połowy tych amatorów dostalibyście baty :)
-
-
Trochę honoru, działacze KX CAHOK
dla mnie jesli by wprowadzili lige wieksza niz 8 zespolow bylo by to SK,,,,,,,,O
sanok, mowi i ma .Cracovia walczy juz 2 sezon o Prawo Bosmana (i choc wszystko przemawia za tym by to wprowadzic ,jakos nie widac efektow)
i tak sobie mysle ze niektorzy slabeusze jesli by zagrali w jednej lidze mogli by juz nie dograc do konca rozgrywek i moglo by to juz byc koniec hokeja w nielicznych osrodkach hokejowych Polski
liga powinna liczyć 6 drużyn, bo tyle w miarę dobrych mamy:
Cracovia, Tychy, Podhale, Unia, TKH i ktoś z dwójki Zagłębie - Stoczniowiec (gdyby nie mijający sezon - powiedziałbym "i 100cznia")
mi sie wydaje ze nie powini przed nowym sezonem zmieniac ilosci miejsc w lidze ,to by mozna bylo zrobic ale przed sezonem 2007\08 niech kazda druzyna wie o co gra przez caly sezon a nie ze dostaje cos za darmo!!!!!tak chyba jest w cywilizowanych i normalnych krajach !!!!
1) POLSKA NIE JEST KRAJEM CYWILIZOWANYM
2) pzhl i pzpn sa najmniej ucywilizowanym związkami sportowymi w Polsce
steam-roller Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 1) POLSKA NIE JEST KRAJEM CYWILIZOWANYM
> 2) pzhl i pzpn sa najmniej ucywilizowanym
> związkami sportowymi w Polsce
>
własnie w tym dziwnym kraju wszystko sie moze wydarzyc (licza sie tylko znajomosci i łapówki )
Dwa lata temu Ukraincy weszli do ligi tylnymi drzwiami ( gdyby nie rezygnacja Krynicy to juz dzis by hokeja w Cahoku nie bylo) to i teraz chca sie histerycznie utrzymac! Prowincjonalne metody zdobywania sukcesow, awansow i zwyciestw przez ten smieszny pseudoklubik (nie wiem w koncu co to jest STAL, STS, SKH czy jakies KH) nie jest nam absolutnie obce! Mam nadzieje ze nikt nie dopusci do w/w rozwiazan!
A ja jestem zwolennikiem poweikszenia Ligi. Dopuscic do nich wszystkie druzyny, ktore spelnia okreslowne warunki- czyli hala, druzyna, mlodziezowcy i kasa.
jak wyżej
A co powiecie na powiększenie ligi do np. dwunastu drużyn a nastepnie seria "każdy z każdym" i podział na grupę silniejszą i słabszą po sześć zespołów i w tych grupach kolejne dwie serie każdy z każdym. Coś takiego mniej więcej było już kirdyś.
niewiem tylko dlaczego slabeusze ligi maja rzadzic i dzielic w Polskim hokeju???????????
D.J.Cat Napisał(a):
> A co powiecie na powiększenie ligi do np. dwunastu
> drużyn a nastepnie seria "każdy z każdym" i
> podział na grupę silniejszą i słabszą po sześć
> zespołów i w tych grupach kolejne dwie serie każdy
> z każdym. Coś takiego mniej więcej było już
> kirdyś.
To optymalne rozwiązanie moim zdaniem, które pomoże dyscyplinie się wydostac z marazmu.
Więcej spotkań, większe zainteresowanie + TV to da kopniaka hokejowi.
kiedys bylo i sie nie sprawdzilo, to raz.
dwa, jak cos zmieniac, to na Boga, zgodnie z przepisami, od nowego sezonu, a nie zmieniac zasady po sezonie. kto zwroci Stoczni i Sosnowcowi za wysilek gry o utrzymanie, a Krynicy o awans? szanujmy sie nawzajem.
trzy, powiekszenie ekstraligi zabija 2 lige i pozostale kluby, ktore tam graja. pomijajac rezerwy i sms macie raptem Bytom, Sanok, Jastrzebie, Janow, Warszawe i Katowice. cale szesc druzyn. kto chodzil na Pasy na 1 lige wie, jak pasjonujace sa mecze ze Stocznia II czy SMS II.
w Lublinie tez jest hala
[img]http://www.hefalserwis.pl/realiz/img/162_img_4.jpg[/img]
dopuścić Lublin, dopuścić. Tam przeciez grywają jacyś amatorzy. Będą wyniki - po 50:0 ku chwale Cracovii, co (w połączeniu z dodatkowymi kosztami wyjazdów) na oewno pomoże rozwojowi polskiego hokeja. Bo z Lublina wywodzi się wielu znamienitych pisuarów, a one są u władzy.
W Szczecinie tez mają lodowisko. Tylko nie mogą go zadaszyć, bo okoliczni mieszkańcy protestują. Ale tez dopuścić. Długi wyjazd do Szczecina po to aby odbębnić mecz z podwórkowcami powiększy budżet Cracovii i przyczyni się do rozwoju umiejętności Laszkiewicza czy Voznika i polskiego hokeja w szczególności ;)
Do wszystkich speców od powiększania ligi: ten wpis jest ironiczny :P
MisioPas Napisał(a):
> Dwa lata temu Ukraincy weszli do ligi tylnymi
> drzwiami ( gdyby nie rezygnacja Krynicy to juz
> dzis by hokeja w Cahoku nie bylo) to i teraz chca
> sie histerycznie utrzymac! Prowincjonalne metody
> zdobywania sukcesow, awansow i zwyciestw przez ten
> smieszny pseudoklubik (nie wiem w koncu co to jest
> STAL, STS, SKH czy jakies KH) nie jest nam
> absolutnie obce! Mam nadzieje ze nikt nie dopusci
> do w/w rozwiazan!
>
>
nie napinaj sie tak bo Ci zylka peknie ;)
aha i poducz sie jeszczw troche historii polskiego hokeja :)
na razie Oklejewicz (prezes Sanoka) jest do tyłu. Za hokej.net:
[i]- Niestety jak przyszło do sondażu większość klubów PLH i 1 ligi było przeciwko powiększeniu ligi. [b]Za były tylko kluby z Oświęcimia i Torunia[/b]. Kluby z 1.ligi Jastrzębie, Bytom i Janów nie były zainteresowane powiększeniem ligi i chcą wywalczyć ten awans poprzez wygranie 1.ligi. – powiedział nam prezes KH Sanok, Jan Oklejewicz.
Prezes KH z ciekawości zapytał, które klubu były by zainteresowane ewentualnie zagrać w Ekstralidze. – zaskakująco zgłosiły się klubu z Opola i Warszawy. – mówi Oklejewicz. – Trudno będziemy musieli zbudować silny zespół, który wywalczy awans do Ekstraligi. Choć był to tylko sondaż już z góry wiadomo, że PZHL nie będzie podejmował decyzji wbrew woli klubów. – dodaje Oklejewicz.[/i]
ale w kraju rządzonym przez pisuar wszystko może być
A moje wyboldowanie w tekście po co? Widać kto najbardziej obawia się problemów z utrzymaniem... Powiększenie ligi problemy te by przynajmniej o rok odsunęło ;)
ukraina Napisał(a):
>
> nie napinaj sie tak bo Ci zylka peknie
>
> aha i poducz sie jeszczw troche historii polskiego
> hokeja
Wybacz ze nie znam jakie mieliscie nazwy i w jakiej kolejnosci ale to sie tak szybko zmienialo ze nie zapamietalem :P
nie chodzi mu o nazwy klubu
To o co mu chodzi jak moge wiedziec oczywiscie? Ja nie widze tam nic niezgodnego z prawda! Moze cos pomylilem ale istota sprawy jest zachowana! :) No chyba ze faktycznie za duzo wypilem i cos popier...:( KARVIN - rozjasnij mi!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)