Szkoda że Steblecki nie został zgłosznony do rozgrywek sezonie. Chodzi mi o to że
w 3 tercji Roman mógłby wystąpić jako zawodnik i otrzymać medal.
-
-
CRACOVIA MISTRZ POLSKI 2006 !!!
Tyle lat czekalismy.....
JEEEEESSSSSSSSTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje i pozdrowienia od ekipy z zakopca!!!!!!!!
Ja sie ciesze jak male dziecko!!
Dziekuje...
Gratulacje z Torunia
Tylu pięknych i wzniosłych słów się tutaj naczytałem jak nigdy. Padło tyle podziękowań, że ja chciałbym dołączyć już tylko jedno malutkie.
Dziękuję Wam kibice Cracovii, że wreszcie stanęliście na wysokości zadania i w przepiękny sposób uczciliście tą wspaniałą chwilę, która mam nadzieję, będzie zwrotnym punktem w historii Naszej Cracovii.
Dziś jestem dumny, że mogę być jednym z Was.
Teraz to my będziemy śpiewać MISTRZU MISTRZU TY NASZ POKAŻ POLSCE..... Kurde ale jestem dumny :) normalnie jakbym to ja strzelił ze dwie bramy:)
Dzis obudziłem sie rano i zastanawiałem sie przez chwile czy mi sie to wszystko aby nie przyśniło... Ide szybkim krokiem do łazienki pod kran, puszczam zimoną wode na twarz i teraz wiem JUZ NAPEWNO
HEJ HEJA HEJA CRACOVIA MISTRZEM HOKEJA , HEJ HEJA HEJA CRACOVIA MITRZEAM HOKEJA (!!)
:) ;) :0 ;0 :) ;) :D
JEST Jest Jest
Wszystko było na tym meczu znakomite - mecz, kibice, wynik i wreszcie MISTRZOSTWO!!!!!
Naładowano pasiaste akumlatory całą masą dobrej energii i za to wielkie, wielkie, wielkie podziękowania i gratulacje.
Hej, heja, heja Cracovia mistrzem hokeja!!!
Mój Boże, jakie to piękne.
WARTO BYŁO CZEKAĆ NA TE PIĘKNE CZASY
BY NA WŁASNE OCZY CUDA TE ZOBACZYĆ
WARTO BYŁO KLEPAĆ BIEDE TYLE LAT
WARTO BYŁO CZEKAĆ TE 57 LAT
CRACOVIA PANY!!!!!
HEJ PASY MISTRZ,PASY MISTRZ, PASY MISTRZ.....sialalala,sialalala,sialalalala !!!!
SERDECZNE GRATULACJE i dziękuję za niesamowite emocje przeżycia !!!!
Ten śpiew na hali a później w pewnej......... knajpce :-)
Karvin Ty wstałeś tak wcześnie czy ....się jeszcze nie położyłęś ???:-)
-------------------------------------------------------------------
Autor: Karvin (IP zapamiętane)
Data: 25 mar 2006 - 06:19:23
:-)
MISTZR MISTRZ CRACOVIA - WIARA CZYNI CUDA !!!!!!!!!!!!!!!
Mistrz Mistrz CRACOVIA !!
Dziękuje wszystkim, którzy przyczynili sie do zdobycia MP!!
nie położyłem Ian :)
jeszcze dajcie mi czas i coś więcej napiszę :)
Jak Cracovia zdobyła mistrzostwo
Hokeiści Cracovii po raz czwarty pokonali w piątek GKS Tychy i na stulecie klubu zdobyli pierwsze od 57 lat mistrzostwo Polski
Na piłkarzy Janusz Filipiak daje po 10 mln rocznie, ale nie są w stanie wywalczyć miejsca premiowanego grą w pucharach, a w ostatnim meczu przegrali z Legią 0:5. Za jedną dwudziestą tej sumy Filipiak wprowadził hokeistów do ekstraklasy. Za jedną piątą - rok temu cieszył się z brązowego medalu, a za niewiele więcej (2,5 mln zł) zdobył mistrzostwo Polski. Za 20 tys. zł miesięcznie czołowy piłkarz Cracovii nie jest w stanie wyróżnić się na tle ligowej szarzyzny. Za połowę tej kwoty hokeista Leszek Laszkiewicz strzela ponad 50 goli w sezonie (w 50 meczach).
"Pasy" mają wszystko, co trzeba do sukcesu w hokeju. Klasowego zagranicznego trenera Czecha Rudolfa Rohaczka, dobrego bramkarza Rafała Radziszewskiego i bezapelacyjnie najlepszego napastnika ligi Laszkiewicza. Wysoki jak na krajowe warunki budżet pozwolił na zatrudnienie 30 pełnowartościowych zawodników. W ten sposób "Pasom" nie straszne były trudy sezonu ani napięty terminarz - trzy mecze w tygodniu. Gdy kontuzji doznał Stanisław Urban, wskoczył do ataku Adrian Chabior. Klub utrzymywał jednego obcokrajowca ponad limit. To wyzwalało walkę o miejsce w składzie. Rutyniarz Karel Horny w końcówce sezonu zasadniczego nie zachwycał, został odstawiony od składu. Odpoczął i wrócił dopiero w półfinale play-off, by pomóc drużynie w ciężkiej batalii z Wojasem/Podhalem.
Ważne też, że Rohaczek (jest także trenerem reprezentacji) mądrze prowadził zespół. Wzorem czeskiej szkoły hokejowej już w maju zaczął przygotowywać zawodników do ruszającego we wrześniu sezonu. Gdy w innych klubach zbierali się dopiero do kompletowania składu, Cracovia ćwiczyła w siłowni, a nawet pływając na kajakach po Wiśle. Dzięki temu w końcówce decydujących o medalach meczów rywale opadali z sił, a "Pasy" ich dobijały. Rohaczek potrafił nie tylko ściągać gwiazdy (Laszkiewicz, Słaboń, Sarnik), ale też je kreować. Wyłowił w drugoligowym KTH Krynica 19-letniego Grzegorza Pasiuta, nauczył strzelać gole niechcianego w Podhalu Michała Piotrowskiego.
Cracovia ma jednak problem - brak nowoczesnego lodowiska. W wysłużonej hali przy ul. Siedleckiego efektownie wyglądają tylko wymienione niedawno bandy i zmodernizowana instalacja chłodzenia. Na największej części trybun nie ma miejsc siedzących, a szatnie hokeistów mieszczą się w innym budynku. "Mistrza już mamy, teraz na halę czekamy!" - śpiewali kibice Cracovii.
ŹRÓDŁO: G,W.
gratulacje od skacowanego z głosem ( w sumie to bez) dobrze że to sobota i mozna znów powtórzyć alkoholizacje :)
dobrze jest się obudzić [b]MISTRZEM POLSKI[/b] :)
nawet jeżeli głowa troszkę boli ;)
ps.dziś wszyscy pod stadion na Kałuży(najlepiej od strony ul. Kraszewskiego)i robimy powtórkę z wczorajszego dopingu :)
Boze jaki jestem szczęśliwy:-):-)
Wszytsko było wczoraj piękne:-)
A od wrzesnia powtóka z rozrywki plus wyjazdy na PUCHARY!!!!!:-):-):-)
jestem zbyt wzruszony żeby coś zgrabnego napisać, spróbuję
miło mi się robi na duszy, gdy przypominam sobie biało-czerwony szalik z napisem Bóg wybacza - Cracovia nigdy, w zupełnie archaicznym kroju i wzorze, który przez kilka lat (1995-2000 - jakoś tak) wystawiałem za okno bloku na Piaskach Nowych w porach rozgrywania piłkarskich meczów Cracovii (tak aby nie zasłaniał namalowanych granatową farbką plakatówką literek KS pod parapetem mojego pokoju na 9 piętrze)
pamiętam jak bardzo przeżywałem jego zakup w jakiejś budzie pod Halą Targową, to było bodaj jedyne miejsce gdzie można było dostać jakieś chałupniczo dziergane szaliki (w klubie - jeszcze w starej siedzibie - powiedziano mi oczywiście, że sprzedaży szalików raczej nie prowadzą),
pamiętam więc Halę Targową i ponurą Halę przy Siedleckiego w tle i moment - jakoś w zimie -, kiedy kupuję ten szalik za 20 złotych (wielka kasa jak dla 16-latka), a może nawet za ówczesne 20 tysięcy.. banknot z Curie-Skłodowską? pamiętam tę chwilę,
nie przypuszczałem wówczas - naprawdę - że ten poniewierany przez lata klub dźwignie się kiedys tak, że ten sfilcowany, źle wykończony, krzywo skrojony szalik założę na szyję jako szalik mistrzowski,
jeszcze tego nie zrobiłem, jadę w niedzielę na Piaski odkopać go w szafie u Mamy, moment, w którym poczuję ten biało-czerwony materiał na skórze szyji, będzie momentem szczególnym,
nie szaleję jednak, nie wariuję, delektuję się więc hokejowym Mistrzem Polski powoli, spokojnie...
po tych wszystkich latach stresu, beznadziei i porażek, ten tytuł mistrzowski smakuje mi cudownie,
dziękuję Ci Cracovio!
hej, hej, kto wytrzeźwiał ten unią, hej hej....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)