"Mogę zagrac wszędzie tylko nie w Tychach, wolę skończyc karierę niż tam grac" - zgadnijcie kto to powiedział? (w nieoficjalnej rozmowie - ale wiem to z dobrego źródła)
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
Karvin, tez slyszalem ten cytat i Wlasnie dlatego wielu tyskich kibiców tego zawodnika nie chce u siebie widziec. Niestety bylo to powiedziane ladnych pare lat temu ( jak jeszcze grali u nas Sarnik.Slabon), a Unia miala sie super. Także biore pod uwage ze ten zawodnik mogl zmienic zdanie. Oczywscie nie sadze, aby (ze skrajnosci w skrajnosc) nagle zapalal miloscia do GKSu, ale dla kasy odbebnic sezon calkiem mozliwe. Tajemniczemu zawodnikowi mowie NIE.
TYSMEN - fakt jest taki przepis, ale mysle ze prezeiro Unii juz sie pewnie postara zeby to zalatwic na swoja korzysc.
Mało sie o nas pisze i dobrze.Liczą sie fakty .Zobaczycie że to Zięba będzie królem polowania.Ci co sie chwałą kogo to nie ściagna z reguły nie załatwiają nic.Jestem przekonany że profesor kupi paru dobrych zawodników.Zespół będzie mocniejszy -tychy o Sarniku czy Słaboniu mogą sobie co najwyżej pomażyć.
TYSMEN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do Drzewieckiego moze i masz racje ale jesli
> chodzi o Jakubika to nie. W przyszlym sezonie Unie
> nie bedzie stac aby wyplacac regularnie kase swoim
> hokeista, a jak wiadomo wystarczy 3 miesieczne
> zdluzenie i zawodnik moze opuscic klub bez
> odstepnego. Dotego dochodzi fakt iz Jakubik chce
> grac u nas, a Unia nie bedzie robic mu wiekszych
> problemow. Z niewolnika nie ma pracownika. Kluby
> moga sie dogadac co do ceny odstepnego. Pomoze to
> w jakims stopniu zapchac dziure
> budzetowa.Ewentualny transfer jest jak najbardziej
> realny.
Jeżeli chodzi o dogadywanie się między klubami naszej ligi to jesteś chyba zbyt dużym optymistą.
W ubieglym roku bylo podobnie Cracovia jakby na poczatku byla malowidoczna na rynku transferowyma jak sie skonczylo chyba wszysty wiedzą(najlepsze transfery sezonu)
Chyba najlepszy transfer!!! Mowa o Laszkiewiczu. To on pchal caly zespol doprzodu. Bez niego to roznie moglo byc. To byl zdecydowanie najlepszy gracz sezonu w calej lidze. Jesli gralby np. w Toruniu to byc moze torun swietowalby majstra. To Moje zdanie na ten temat. Oczywiscie mozecie sie zgodzic albo nie.
Napewno Laszkiewicz to byl najlepszy transfer ,ale mysle ze pozostale tez byly bardzo dobre i trafione jak chocby dla mnie najwieksze ze tak powiem objawienie sezonu PASIUT
oraz niezwykle przydatny i waleczny VOZNIK. jak i M ,PIOTROWSKI ,i napewno nasza obrona gra lepiej po przyjsciu Dulęby czy B,Piotrowskiego
Czy Kamil Duszak odejdzie z Sosnowca?
Cracovia Kraków szuka wzmocnień w Sosnowcu. Mistrz Polski jest zainteresowany Kamilem Duszakiem - utalentowanym obrońcą, który razem z UKS-em ZSME Zagłębie zdobył w tym sezonie mistrzostwo Polski juniorów. Odejście Duszaka byłoby znaczącym osłabieniem naszej drużyny, w szeregach której nie poczyniono dotychczas żadnych zmian, za to powiedziano wiele
info ze strony ZAGŁEBIA
Laszkiewicz jest super ale czy sam cos moze musi mieć kolegow.Na Mistrzostwach świata nie pokazal sie z dobrej strony!!!
Za to Radziszewski pokazal sie i to z tej najgorszej:(!!! Pomijam mecz z Austria gdzie zagral zanujaco ale chce podkreslic incydent gdy zostaly wreczane medale!!!
http://sport.onet.pl/1315449,wiadomosci.html
Tylko co ma wspólnego to co napisałeś z transferami ?
Może byś się skupił raczej na postawie Parzyszka,który odmówił gry w reprezentacji.
Wiem nie ten watek sorka:)
Jakbys wiedzial jakie Parzyszek ma problemy rodziinne to bys zrozumial.
A jesli chodzi o transfery to narazie nie ma co pisac:) Od nas nikt nie odchodzi. Prawdopodobnie bedzie jakis zaciag z Uni. Nie bede pisal kogo bo spekulacji jest mnostwo, a konkretow malo. Zastanawia Mnie tylko to, ze w waszym obozie nie ma nawet spekulacji, przeciekow kto ewentualnie moglby przyjsc?! Czyzbyscie szykowali jakas zagraniczna bombe transferowa?
Kolego Tysmen, interesuje mnie ściśle ze względów zawodowych czemu piszesz " Mnie "z dużej litery a " was " z małej ?
Tysmen mnie wcale nie dziwi brak przecieków.Znam naszego dyrektora Ziębę od lat i wiem jak załatwia transfery .Metodą faktów dokonanych.Jak skuteczna to metoda możesz się sam naocznie przekonać.3 lata temu kiedy wszyscy po sezonie zasadniczym widzieli Sanok w ekstralidze (po sezonie regulanym między nami a Sanokiem była przepaść).Zięba po cichu przeprowadził 7 transferów i konkrurencja miała niecałe 24 godziny na reakcje.Nie zrobili sztycha.2 lata temu był równie skuteczny 3 miejsce (w ostatniej chwili wynalazł Thomasa który jak na polskie warunki byl prawdziwa gwiazdą pokroju Laszkiewicza).Teraz też wiem że od co najmniej miesiąca pracuje nad wzmocnieniami .Zauważyłem tutaj pewną zależność ci co sie chwala kogo to nie ściągną z reguły się tylko chwalą i nijak się to ma do rzeczywistości.Możez być pewien jednego o Sarniku czy Słaboniu możecie sobie tylko pomażyć.
potter: konkurencja nie zrobila sztychu bo taka roznica byla w owym czasie miedzy nami (i jest nadal), ze my bylismy bez kasy a wy z fura profesrowych pieniedzy... :) pomni doswiadczen z przeszlosci nie chcielismy obiecywac gruszek na wierzbie... i zostalismy z tym skladem, ktory byl... uczestniczylem w czesci tych rozmow (niektorzy zawodnicy rozmawiali rowniez z sanokiem) i uwierz mi - transfery cracovii nie byly dla nikogo tajemnica - jedynym problemem byly pieniadze. a raczej ich brak ;) w tym sezonie mam nadzieje, ze cracovia sprowadzi kogos dobrego z zagranicy... pytanie tylko, czy naprawde wartosciowi hokeisci beda chcieli sie schylac do naszego poziomu w polsce...? bo lawka dobrych zawodnikow w polsce jest krotka... :(
Mówi się też o zainteresowaniu Danielem Laszkiewiczem (TKH Toruń), a nawet (w to już trudno uwierzyć!) jego bratem [b]Leszkiem (Cracovia)[/b] - najlepszym zawodnikiem polskiej ekstraligi, który w ramach kontraktu miałby też dostać w Sosnowcu mieszkanie.
GW
Tak pozatym to w poniedzialek 8 maja, czy już coś wiadomo??
Alo Alo - Dzisiaj 8 i co? Czy ktoś coś wie?
Rozbiór zespołu
W składzie Unii straty mogą być olbrzymie. Zanosi się na prawdziwy rozbiór zespołu. Do Zagłębia Sosnowiec chcą przejść najlepszy strzelec Mariusz Puzio i najlepszy bramkarz Tomasz Jaworski. Do GKS-u Tychy przymierzani są Mariusz Jakubik i Tomasz Wołkowicz. [b]ComArch/Cracovia chciałaby reprezentacyjnych obrońców Grzegorza Piekarskiego i Jarosława Kłysa.[/b]
czesc info z G.W.
-----------------
Zobacz: Poprzedni | Wszystkie | Następny HOKEJ Jak co roku w Polskiej Lidze Hokejowej
dziś
Wygląda na to, że przed obecnym sezonem, karuzela transferowa rozkręca się znacznie wcześniej niż rok temu. Powód? Groźba finansowej katastrofy w Dworach Unii Oświęcim czy znaczne osłabienie inicjatywy transferowej przez TKH Toruń. Wśród ligowych krezusów pozostają - Comarch-Cracovia oraz GKS Tychy. Zagłębie Sosnowiec ma przedstawić nowych sponsorów w ciągu tygodnia. Pewną niewiadomą są możliwości finansowe Wojasa Podhale. Na razie, mimo szumnych zapowiedzi nieznane jest nazwisko trenera. Sporo mówiło się o przeprowadzce w góry Tomasza Wawrzkiewicza, ale wszystko wskazuje na to, że ten ostatecznie wybrał ponownie Toruń. "Szarotkom" bezwzględnie potrzebny jest bramkarz. A rynek krajowy jest w tym względzie wyjątkowo ubogi.
Kanadyjczyk w Wojasie?
Toteż pojawiła się koncepcja golkipera z Kanady, ale z polskim paszportem. Chodzi o Davida Lemanowicza, 30-letniego bramkarza zespołu Laredo Bucks (liga CHL), który poprzedni sezon rozegrał w w Memphis River Kings (19 wygranych meczów i 17 przegranych, 0.918 obronionych strzałów). Hokeista miał wcześniej dość długą przerwę, bowiem poprzednio grał w 1999 roku. Nazwisko nie jest nieznane w kraju. Miał zawitać do Polski już w 2003 roku. Panuje duże zainteresowanie graczami Dworów Unii. Głównie ze strony klubów śląskich (przykładowo GKS zainteresowany jest Jakubikiem i Jarosem, zaś Zagłębie - Kłysem, Jaworskim, Puzią, Wołkowiczem i Cinalskim). A przecież są jeszcze Piekarski, Noworyta czy Stachura. Problem tylko w tym, że należy oczekiwać dość dużych sum odstępnych, a ponieważ w przyszłym sezonie ma wejść prawo Bosmana, to nawet dla ligowych "potentatów" finansowych wygląda to na dość kiepski interes. Dlatego należy oczekiwać, że najsilniejsze kluby będą podpisywały z zawodnikami masowo umowy wstępne, czekając na rozwój sytuacji (Dwory Unia i Zagłębie).
Nowy rywal
A jeżeli pogłoski o potędze finasowej sosnowiczan rozwieją się, to należy oczekiwać spadku sum oferowanych przez czołowe kluby (przykładowo Proszkiewcz po peregrynacji po Śląsku zdecydował się powrócić do Torunia). Szkoda tylko, że te zawirowania mogą się odbić na terminie rozpoczęcia okresu przygotowawczego. Dzisiaj mają po raz pierwszy zebrać się hokeiści Comarchu-Cracovia i GKS Tychy. Co do planów innych klubów, jeszcze niewiele wiadomo. A nawet i ci najsilniejsi będą początkowo trenować w kadłubowych składach.
(PG) - Gazeta Krakowska
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)