Co do Slusara to jeszcze sprawa nie jest pewna. Jesli Slusar dogada sie odnosnie kontraktu z GKS to zostanie.
-
-
Spekulacje , Transfery Sezonu 2006/2007
do pewnego Radziszewskiego na przyszly sezon mozemy jeszcze dodac M,Coricha i Marczinczaka ktorzy maja jescze wazne kontrakty. I wyczytalem jescze ze przygotowania do nowego sezonu Cracovia rozpoczyna kolo 8 maja i Cracovia chce miec wtedy 90% kadry na nowy sezon. Z zagranicznych najwieksze szansena pozostanie ma Potoczny
a chyba najbardziej budujace jest to ze z krakowskimi zawodnikami kontaktuja sie hokejsci ,chcacy wystepowac pod Wawelem
A,Zieba mowi tez ze najwazniejsza bedzie kwestja zatrzymania Laszkiewicza
Wiadomość brzmi sensacyjnie : Tomasz Jaworski i Mariusz Puzio z Unii Oświęcim , Daniel Laszkiewicz z TKH Toruń , Artur Ślusarczyk z GKS Tychy oraz [b]Rafał Twardy z Cracovii[/b] - to hokeiści którzy m.in. mieliby wzmocnić Zagłębie Sosnowiec.
:)
Poczytajcie sobie komentarze pod ww. artykułem....
Nie ma się chyba co obawiać mocnego Zagłębia, bo go raczej nie będzie....
COMARCH CRACOVIA KRAKÓW
PRZYBYLI:
UBYLI:
ZAINTERESOWANIE:
Adam Bagiński - Napastnik - GKS Tychy
Jarosław Kuc - Obrońca - GKS Tychy
Artur Ślusarczyk - Napastnik - GKS Tychy
Jarosław Różański - Napastnik - Cracovia Kraków
Marcin Kolusz - Napastnik - Podhale Nowy Targ
Daniel Laszkiewicz - Napastnik - TKH Toruń
ODEJDĄ (?):
Piotr Sarnik - Napastnik - GKS Tychy (?)
Damian Słaboń - Napastnik - GKS Tychy (?)
Mariusz Dulęba - Obrońaca - powrót do Unii Oświęcim (?)
info za hokej net http://www.hokej24.pl/transfery.php?id=2
Mozecie mi napisac zawodnikami jakiego klubu są Voznik i bracia Piotrowscy. Nie wiem czy byli tylko wypozyczeni podpobnie jak Sarnik,Duleba czy przyszli do Was z karta na rece.
Jesli chodzi o Tychy to nie traktujcie powaznie poglosek o namawianiu Sarnika i Slabonia. NA 100% ich nie namowimy do gry u siebie... to raczej dziennikarskie plotki.
Wobec nie wprowadzenia "bosmana" mysle, ze o fajerwerki transferowe bedzie w tym roku bardzo trudno... a dzieki temu,ze zwiazek interweniuje jak juz trwa sezon, ewentualne spory skoncza sie w pazdzierniku.
Pozdrawiam
COMARCH CRACOVIA KRAKÓW
PRZYBYLI:
UBYLI:
ZAINTERESOWANIE:
Jarosław Kuc - Obrońca - GKS Tychy
Artur Ślusarczyk - Napastnik - GKS Tychy
Adam Borzęcki - Obrońca - EC Bad Tölz (Niemcy)
ODEJDĄ (?):
Piotr Sarnik - Napastnik - GKS Tychy (?)
Damian Słaboń - Napastnik - GKS Tychy (?)
Mariusz Dulęba - Obrońca - powrót do Unii Oświęcim (?)
Leszek Laszkiewicz - Napastnik - wyjazd za granice (
-----------------------------------------------------------------
Laszkiewicz nie moze odejsc!!!!!
5 dni później
Artur Ślusarczyk negocjuje warunki nowego kontraktu z GKS-em Tychy
Artur Ślusarczyk rozpoczął rozmowy na temat nowego kontraktu z GKS-em Tychy. Wcześniej pisaliśmy, że 29-letni napastnik pożegna się z klubem.
Ślusarczykiem interesowały się m.in. Zagłębie Sosnowiec i Cracovia. - Miałem różnie plany, ale po tym, gdy okazało się, że "prawo Bosmana" nie zacznie obowiązywać już od tego sezonu, moje pomysły legły w gruzach. Kto za mnie zapłaci, kto mnie wypożyczy, jeżeli za rok będę mógł zmienić drużynę za darmo? Na dziś sprawa wygląda tak, że rozmawiamy na temat warunków kontraktu. Działacze znają moją propozycję, teraz ruch należy do nich. Jeżeli zostanę w GKS-ie też nie będę żałował. To fajny zespół, świetni kibice, czego chcieć więcej - mówi zawodnik.
Działacze zapewniają, że jeżeli Ślusarczyk przedłuży umowę, jego nowym kolegą z ataku będzie Tomasz Proszkiewicz z TKH Toruń. - Warunki umowy są już ustalone. Czekamy na Tomka w Tychach - podkreśla Karol Pawlik, dyrektor klubu. Kto jeszcze wzmocni zespół? W Tychach bardzo liczą na powrót Piotra Sarnika, który w poprzednim sezonie był wypożyczony do Cracovi
info G,W.
----------------------------------------------------------------------------------------
CZYLI JAK NARAZIE BRAK POZYTYWNYCH WIADOMOSCI Z OBOZU CRACOVI
PANIE ADAMIE,Z. DO DZELA CZAS JAK I ZAWODNICY NAM UMYKA!!!
Na Sarnika to mogą sobie liczyć.Nie sądze ,aby Sarnik chciał wrócić do Tych ,ale jestem też pewien,że nie rozpocznie sezonu w terminie ,bo znowu będą przepychanki na lini Cracovia-Tychy-PZHL.A straci na tym wszystkim tylko zawodnik,który przez totalny bałagan w przepisach transferowych będzie miał 1/3 sezonu z głowy.
Sarnika mozecie sobie wziasc!!! My go w Tychach nie chcemy!!! To najwieksza panienka jaka kiedykolwiek widzialem na lodo!!! Chodzi Mi o styl jaki prezentuje na meczach. Jest to dobry hokeista ale My w Tychach lubumi ostry, twardy hokej, a nie wywracanie sie po kazdym przejezdzie zawodnika druzyny przeciwnej. Sarnik swoim stylem gry nie pasuje do GKS!!! Tyle na ten temat.
do TYSMENA
panienki to sa u was chocby SOBECKI CZY PARZYSZEK ktorzy odmawiaja grania w reprezetacji!!bo chyba to powinno byc najwazniejszym celem kazdego sportowca
Jak nie pasuje ,to po co wasi działacze takie bzdury pletą.Mam tylko nadzieję ,że się zachowają w stosunku do niego bardziej honorowo niż przez ostatnie dwa sezony.
Zac , a jak bardzo honorowe bylo uzgodnienie warunkow i zapewnienie, ze nic nie ulegnie zmianie, a potem nagła wyprowadzka do Krakowa ??? Tychy chca to co im sie wg. przepisow nalezy ( nie oceniam czy przepisy sa dobre czy zle, ale takie sa ) Zreszta nie warto tego maglowac, juz tyle razy to bylo opisane.
Druga kwestia, wypowiedz "dzialacza" masz na oficjalnej stronie i OFICJALNIE nie podaje nazwisk, ktorymi zainteresiowane sa Tychy - wiec cala reszta to tylko wymysly dziennikarzy, w kazdej plotce jest troche prawdy, ale nie koniecznie.
Natomiast o Sobeckim i Parzyszku sie prosze nie wypowiadac jak sie nie ma o tym pojecia... zapytajcie Rudolfa jak to jest, a potem podyskutujemy przy piwku, bo to nie jest temat na forum publiczne.
Daleki jestem od rzucania obelg na Sarnika, bo to bardzo dobry gracz ale jesli nie zmienil sie mentalnie to raczej nie pasuje do GKSu. Taki Pasiut to co innego :)
Podsumowujac... mam nadzieje, ze nie zabierzemy sobie zawodnikow, a szukac bedziemy gdzie indziej ;-)
Do nas pasuje,bo to jeden z czwórki najlepszych napastników w lidze.
Artur Ślusarczyk zostaje w GKS-ie Tychy
r e k l a m a
tod 27-04-2006 , ostatnia aktualizacja 27-04-2006 16:21
Artur Ślusarczyk i Andrzej Skowroński, prezes hokejowego GKS-u Tychy, doszli do porozumienia. - Artur zostaje z nami na kolejny sezon i będzie walczył o odzyskanie tytułu mistrza Polski - podkreśla Skowroński.
Słowa prezesa potwierdza hokeista. - Myślałem o odejściu, ale który klub zapłaci za mnie 100 tys. zł? Kogo na to stać? A w Tychach mam dobrze. Na prezesa nie powiem złego słowa. Zawsze wypłaca mi co do grosza to, co wcześniej zostało ustalone - wyjaśnia. Skowroński spotkał się też z Jarosławem Kucem. Zawodnikiem interesują się Cracovia i Zagłębie. - Nie jest prawdą, że Kuc ma w kontrakcie klauzulę, która pozwala mu zmienić klub bez odstępnego. Rozmawialiśmy o ofercie Cracovii. Jeżeli go chcą, to proszę bardzo, ale w grę wchodzi tylko kontrakt definitywny. Na żadne wypożyczenie się nie zgodzimy - podkreśla prezes. Cracovia szuka też w Sosnowcu. Mistrz Polski jest zainteresowany Kamilem Duszakiem - utalentowanym obrońcą, który razem z UKS-em ZSME Zagłębie zdobył w tym sezonie mistrzostwo Polski juniorów.
Po zakończeniu mistrzostw świata w Tallinie prezes Skowroński będzie rozmawiał z Piotrem Sarnikiem o jego powrocie do tyskiej drużyny, w poprzednim sezonie zawodnik GKS-u grał w Krakowie.
info G,W.
Jak jescze Proszkiewicz, Jakubik i Drzewiecki podpisza to w przyszlym sezonie GKS znow bedzie w koronie:)!!! Fajnie byloby znow widziec w finale GKS-Cracovia i niech bedzie 7 spotkan finalowych:)
nie mow hop bo napewno tez Rohacek z Zieba kogos sciagna a mam przeczucie ze bedzie to hit jak na nasze warunki
pamietajmy ze wiekszosc obcokrajowców bedzie wymieniona ( podejrzewam ze na lepszych niz dotychczas )
Prosze Cie TYSMEN nie pisz takich postów, bo to bzdury. Nie przyjdzie do nas ani Jakubik ani Drzewiecki, karty tych zawodnikow maja ich macierzyste kluby i Tychy nie beda tych kart wykupowac, na sezon przed BOSMANEM, podobnie jak inne kluby.
Proszkiewicz pewnie podbija sobie kontrakt w Toruniu, ale chcialbym wierzyc, ze z nim sie uda.
Natomiast jesli chodzi o Cracovie, to wczoraj w SPORCIE pojawila sie notka, iż jest zainteresowana Ślusarczykiem,Baginski,Kucem,Koluszem,Rozanskim i Danielem Laszkiewiczem.
Wiekszoc tego tez bym traktowal z przymrozeniem oka.
akurat jeden zawodnik z tych co wyzej wymieniles by mi w Cracovii wystarczył :)
Co do Drzewieckiego moze i masz racje ale jesli chodzi o Jakubika to nie. W przyszlym sezonie Unie nie bedzie stac aby wyplacac regularnie kase swoim hokeista, a jak wiadomo wystarczy 3 miesieczne zdluzenie i zawodnik moze opuscic klub bez odstepnego. Dotego dochodzi fakt iz Jakubik chce grac u nas, a Unia nie bedzie robic mu wiekszych problemow. Z niewolnika nie ma pracownika. Kluby moga sie dogadac co do ceny odstepnego. Pomoze to w jakims stopniu zapchac dziure budzetowa.Ewentualny transfer jest jak najbardziej realny.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)