W tym filmiku jest wszsytko ... pelne trybuny, dobre zgranie stadionu, rozwoj infrastruktury stadionu i podziw ze strony kibicow przeciwnikow. teraz mamy puste miejsca, szereg mlynow, wyburzona trybune i puste miejsce ...
http://s37.yousendit.com/d.aspx?id=3L05DBKQ03U732DOU7C5AX4CP3
-
-
Tesknie za tym ...
a wczoraj lokomotywa bylo taka http://www.megaupload.com/?d=GG1XZHCG
wkCzr - moze jakas mała podpowiedź dla niedowidzących, gdzie jest właściwy link na tej stronie?
po prawej stronie jest napis "pleae wait x seconds". i jak przeleci czas, trzeba kliknac.
aha. i chyba pojawia sie jakies okienko ktore to zasloni, to wylaczyc to.
"All download slots (1500) assigned to your country (Poland) are in use.
Please try again later. "
A ja tęsknię za atmosferą wśród kibiców Cracovii jaka paniowała w 3 lidze, gdy to co jest teraz się tworzyło. Szkoda, że jesteśmy teraz podzieleni, najgorsze jest to, że nikogo nie widać, kto by odwrócił ten stan rzeczy... najbardziej mi tego żal.
trzeciej ale wszczegolnosci drugiej.. gdzie juz chodzily tlumy ludzi..... wieksze niz teraz.. ech.. byly czasy... moze kiedys znowu doczekamy sie tego..
całe rodziny chodziły na stadiony, pamiętam tą atmosfere, :( szkoda,że już jej nie ma! A tak w ogóle szkoda,że tak nas mało przyszło na stadion :( po obniżeniu ceny dalej z frekfencją kulejemy :(
no tak, niestety duzo osob oduczylo sie chodzic na Cracovie
a kibica latwiej stracic niz zyskac
Po jednej stronie banda oprychów, po drugiej stronie banda oprychów. A Wisła to stara... śpiewna jest głośniej niż wszystkie piosenki o Cracovii. Przykre to było, bardzo przykre. A to jest niestety efekt ostatnich derbów i bijatyk. Do niektórych to nie dociera, ale tak jest. I obawiam się, że po następnych derbach nie będzie inaczej. Nie boję się o wynik (wygramy -wierzę w chłopaków!) tylko o to co będzie na stadionie. Znam kilku kibiców, którzy od naszego wspaniałego dopingu z ostatnich derbach zainwestowali w Canał+. Zmieńcie to a będzie lepiej. Niech odpowiedzialni za doping na stadionie nie myślą o Wiśle tylko o Cracovii! Nie chciałem o tym wspominać, ale jednak to zrobię. Ten mecz z Polonią rozpoczynający 100 lecie klubu i to, co było na stadionie to makabra i wstyd. Oglądałem go z kibicem Wisły i paliłem się ze wstydu. Ludzie kochani, jak tak można??? Dlaczego takie chamstwo świadczy o Cracovii???? Dlaczego? Nigdy tak nie było, nigdy! Ja pamiętam mecze z lat 80-tych. Razem z ojcem i bratem już na godzinę przed meczem siedziałem na stadionie. Kto by pomyślał na meczu z Górnikiem o Wiśle??? Pamiętam wspaniałe derby wygrane przez Cracovię 2-1 i puchar dla kibiców za sportowy doping! Cały stadion szalał, cały! Ale takiego chamstwa niestety nie widziałem. I jest mi bardzo przykro, że tak się dzieje. Mieliście pretensje do ochrony... To, jakim łajnem ich obrzucano i opluwano w czasie wchodzenie na stadion to jest nienormalne. Niestety jest tak, że mamy stadion z lat 60-tych i takie problemy będą zawsze. I rzucanie do zawodników kawałkami lodu… Jakim trzeba być debilem, aby nie wiedzieć, ze w ten sposób działa się na szkodę Cracovii???? Jakim?! Już nie pytam się o to, jakim trzeba być człowiekiem…
w pełni zgadzam się z dolfussem. Denerwują mnie teksty, że wszystkiemu a w szczególności frekwencji na trybunach, jest winny klub. W drugiej lidze w ramach akcji RoMana staralem się przyprowadzić jak najwięcej osób ale po kolejnym pokazie chamstwa i prostactwa, wyleczyłem się z tego. I błagam was, nie piszcie że to jest normalne i tak jest wszędzie.... równiez 100 % zgody jeśli chodzi o ochronę. Ci ludzie chyba jada na jakiś proszkach uspokajających bo nie wierze, że znosza tyle niezasłużonych wyzwisk bez pomocy farmakologicznej.
Jeszcze raz powtarzam TO MY JESTEŚMY WINNI FREKWENCJI NA TRYBUNACH!!!
Niestety chamstwo się szerzy i najgorsze jest to że nikt nie reaguje.Ja niestety nie mogę już znależć miejsca dla siebie na stadionie bo gdzie nie pójde to uszy bolą ,a z WTSK to przypomina wioske a gówniarzeria ryczy to ile ma sił w płucach i jest z tego fantastycznie zadowolona patrzy tylko i widzi aprobate.Koniec świata.
No atmosfera się popsuła od czasów ''pojednania'' ( już nie będę pisał z czyjej winy bo znowu wybuchnie kłótnia). Już od wielu meczów nie widzę wiele znajomych twarzy z dawnego B i D które były na każdym meczu II ligi i w pierwszym sezonie I ligi . Coś czuję ze ta atmosfera nie wróci na Pasy przez kilka (kilkanaście ??) lat .....
Ten temat pasuje bardziej do Głosu z Trybun
maaciek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niestety chamstwo się szerzy i najgorsze jest to
> że nikt nie reaguje.Ja niestety nie mogę już
> znależć miejsca dla siebie na stadionie bo gdzie
> nie pójde to uszy bolą ,a z WTSK to przypomina
> wioske a gówniarzeria ryczy to ile ma sił w
> płucach i jest z tego fantastycznie zadowolona
> patrzy tylko i widzi aprobate.Koniec świata.
matołki jeszcze spiewają wasz ts........
Właśnie dlatego też człowiek ma obawy (uzasadnione) przed przyjazdem na mecz do Krakowa z moim klubem. Ale pokusa i tak pewnie zwycięży..
Zgadzam się z dolfussem.Ja się o tym przekonałem na własnej skórze.Dwa lata temu zaprosiłem na mecz z Ruchem Chorzów szwagra z dwójką potencjalnych kibiców Cracovii w wieku 9 i 11 lat.Jeżeli chodzi o sam mecz to byli zachwyceni i można było dostrzec ,iż chwycili Pasiastego bakcyla.Jednak ten mecz to nie tylko wspaniałe widowisko piłkarskie, ale przede wszyskim totalna zadyma przed, na i po meczu,która spowodowała, iż czekająca na nich w domu damska część rodziny, z przerażeniem nasłuchiwała informacji o strzałach na stadionie ,oraz poza nim.Na nic się zdały moje zapewnienia,że nic im nie groziło. Więcej na Cracovii się nie pojawili,bo moje tłumaczenia iż na Cracovię warto chodzić i jest tam całkiem bezpiecznie można było między bajki włożyć.Teraz chodzą na mecze ,ale na ..........
Niestety to prawda, że za dużo chuliganki na Cracovii i część ludzi ma tego dość.
Młodych którzy nie są zdecydowani i szukają swojego klubu też Cracovia nie przyciąga
ponieważ nie oszukujmy sami siebie doping i klimat na stadionie jest zupełnie przeciętny.
Można oczywiście pisać że takich którzy nie kochają Cracovii od urodzenia można olać,
ale efekt będzie taki jak piszecie. Starzy odchodzą (ze stadionu, nie od Cracovii)
a nowych przestanie przybywać.Można pogardzać tymi osobami ale jeśli się nic nie zmieni
to będzie jeszcze gorzej i to nie oni będą temu winni.
Tylko po co to wszystko pisać skoro na forum i tak nie ma zbyt wielu (chyba że się mylę) tych którzy bezgranicznie pokochali WTSK.
Trochę mnie dziwi fakt że nikt z hoolsów czy jak oni tam sami siebie nazywają
nie próbuje tego zmienić poustawiać.A może im to pasuje, może nic więcej nie przychodzi
im do głów, może taki poziom właśnie prezentuja, może to wszystko klimaty bliskiej ich sercom. Może nie próbują weryfiować opini na swój temat rozmawiając czy choćby czytając opinie na swój temat kibiców innych drużyn - chociażby śląskich drużyn.
Może zrobiłoby się im trochę głupio, toż tamci to też "twardziele" a nie
"internetowi napinacze".
Szkoda ponieważ chłopaki robią pośmiewisko z siebie i Cracovii.
i tego nam brakuje - ja zarazilem kilka osob pasami,ale ich rodziny, czy calkiem zieloni znajomi pytaja "byles na meczu i zyjesz?" "bedziesz zwierzeciem" czy cos takiego. taki jest obraz kibica w Polsce i ciezko jest to zmienic,a najgorsze jest to,ze gro osob z naszego stadionu jest z tego zadowolone, bo w takim razie to oni panuja na El Paso. A nie dociera do nich,ze wieksza publika to wiecej gardel, lepszy efekt, wieksza zabawa itd. Nawet jesli na poczatku "nowi" piknikuja to po paru meczach sie rokrecaja, i to nie tylko przy WTSK jak nasi mlodzi ale i przy innych piesnaich. Wiadoma rzecza ejst tez,ze klub nie robi nic w kierunku rpzyciagniecia kibica. 10 biletow w konkursie radiowym czy gazetowym to nie wszystko. sklepik na wielickiej to parodia ... ale to inny temat:P nie rozmywam wlasnego watku:P
Jeśli jednak już sobie o czymś marzymy, to pomarzę dlaczego nie.
Przypomniał mi sie mecz z Lechem z ubiegłej rundy.
Właczam radio i co słyszę. Piękny równy i cholernie głośny śpiew.
Normalnie jak ściana, i na dodatek z takim fajnym miażdżącym echem.
Boże jak ja im tego zazdroszczę. Nie koszulek sektorówek,
nie oprawy w sztuczne ognie itd. Tylko tego śpiewu od którego
"ciary" po plecach przechodzą, albo łza się w oku kręci zalenie od wnętrza
delikwenta.
Generalnie jestem zdania że doping około 100 (słownie setki) kibiców
praktycznie dowolnej drużyny śląskiej jest lepszy niż naszego
pożal się boże młyna.
Na hokeju tyszanie pokazują co to jest doping.
Zlitujcie się chłopy i nawet jeśli macie wszystkich w tyłku, to weźcie
przykład z nich.
Nie jesteście lepsi od innych przez sam fakt kibicowania Cracovii.
STEK BZDUR !!!
z chorzowem graliśmy na początku 2 ligi, był pełen stadion była zadyma jakich na Cracovii dawno nie było i jakoś ludzi nie odstraszyła !! w 2 lidze frekwencja wyśmienita!!
sprawa jest prosta według mnie:
ludzie żywili w związku z Cracovią duże nadzieje, była efektowna ,piękna gra była walka na całego i była fala wznosząca która radowała serce pasiakom bo przecież nic tej drużynie nie brakowało,mogła walczyć jak równy z rónym z gts-em lecz potem zamiast doinwestować zrobiono błąd i przykrecono kureczek wprowadzono jakieś ograniczenia itp,itd
Po za tym jak wygląda infratruktura :
lód na krzesełkach, pseudo daszek, słupy zasłaniające widoczność , wszędzie błoto - kogo to może zachęcić?? No i ceny biletów , karnetów - to już inna sprawa ( dramat)
To jest prawdziwa wina a nie chuligani...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)