Przytuła zagrał rolę w horrorze w Kołobrzegu
[b]Krzysztof Przytuła[/b] zagrał w Kołobrzegu w emocjonującym meczu Pucharu Polski Kotwica Kołobrzeg - Pogoń Szczecin. Wynik po dogrywce 5:7 (w normalny wymiarze czasu 5:5)
Fani obejrzeli horror i grad bramek. Gdy w 70. minucie gry gospodarze prowadzili już 4:1 nikt nie spodziewał się, że Pogoń jeszcze się podniesie. Wtedy [b]Przytuła[/b] atomowym uderzeniem strzelił drugą bramkę dla Pogoni. Następnie Piotr Dziuba w 75. doprowadził do stanu 3:4. Trwała wymiana ciosów. Minutę przed końcem Urbańczyk strzelił piątą bramkę dla ekipy z Kołobrzegu. Kotwica prowadziła 5:3 i wydawało się, że jest już pozamiatane. Tymczasem w doliczonym czasie gry Pogoń strzeliła 2 bramki i mecz zakończył się remisem 5:5. Sędzia musiał zarządzić dogrywkę!
W niej do siatki trafiali już tylko szczecinianie. W 99 minucie Prędota po raz pierwszy tego dnia wyprowadził Pogoń na prowadzenie, a minutę przed końcem dogrywki Piotr Dziuba ustalił wynik meczu na 7:5.
-
-
Re: Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów , smakowite historyjki itp.
Ech, ta pani Bożenka z kawiarni
Po czterech latach spędzonych w Cracovii Michał Karwan wrócił na "stare śmieci", czyli na Roosevelta. 30-letniemu piłkarzowi marzy się powrót do formy i gra w ekstraklasie, oczywiście w barwach Górnika.
==
- Finalizacja Twojej umowy z Górnikiem przebiegła chyba bardzo szybko?
- Dla niektórych ta informacja może być nawet niespodzianką, bo przecież nie byłem w Zabrzu na testach, a nagle podpisałem kontrakt. W rzeczywistości pierwszy kontakt z działaczami Górnika miałem jakieś 2-3 tygodnie temu, decyzja dojrzewała po obu stronach i pod koniec minionego tygodnia było już prawie wszystko dogadane.
- Ostatnio w Cracovii nie wiodło Ci się najlepiej. Z przejściem do Górnika wiążesz pewnie duże nadzieje?
- Mimo wszystko uważam, że okres spędzony w Cracovii to dla mnie bardzo dobry okres. Dużo się tam nauczyłem przez te cztery lata, ale w trakcie dużo spraw się przy Kałuży pozmieniało. Zdecydowałem, że najlepiej będzie jak zmienię otoczenie i razem z działaczami Pasów doszliśmy do porozumienia. A co do Górnika, to duży wpływ na moją decyzję miał fakt, że już wcześniej grałem w Zabrzu i chyba nie jestem tutaj źle wspominany.
- Za Tobą już pierwszy trening, pierwsza gierka z nowymi kolegami, ale znajomych twarzy chyba nie jest zbyt wiele?
- W drużynie może nie, ale na przykład trenerów Machnika i Piotrowicza pamiętam doskonale. Oprócz tego pamiętam jeszcze klubowego kierowcę - pana Tadzia i panią Bożenkę z kawiarni, więc chyba nie jest najgorzej. Teraz pozostaje mi tylko wkomponować się w zespół. Zostało mi też kilka spraw do załatwienia, ale mam nadzieję, że do końca tygodnia uda mi się wszystko dopiąć na ostatni guzik.
- W czwartek podpisałeś kontrakt, a w poniedziałek zagrasz przeciwko Wiśle Płock?
- To jest pytanie do trenera Komornickiego. Jeśli będę do tego czasu zatwierdzony do gry, to myślę, że mógłbym się przydać zespołowi.
Autor: gornikzabrze.pl - SPI
brakuje atomowych uderzen Przytuly
to byl GRACZ
GRACZ czy NAGRYWACZ????:):):)
z serii demotywatory :
[img]http://demotywatory.pl/uploads/1250073155_by_111kylo_500.jpg[/img]
http://redboxtv.pl/index.php?id=368 oto co o swojej przyszłości mówi Tomek Rząsa
oczko RedBox Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> http://redboxtv.pl/index.php?id=368 oto co o
> swojej przyszłości mówi Tomek Rząsa
Że jak? 'Pomagać zawodnikom'? To trzeci terener jest, czy jak?
http://redboxtv.pl/index.php?id=387 debiut niedocenianego u Nas a wartościowego gracza w nowym klubie
bez jaj ... :) zobacz kto tam szalał z debiutantów w tym meczu :)
A nasza była "gwiazda" i ulubieniec jednego z forumowiczów Arpad Majoros odszedł z zespołu Nyíregyháza Spartacus i będzie grał w sezonie 09/10 w klubie..........Szigetszentmiklós, który występuje w II lidze węgierskiej. Może tam w końcu się poznają na jego nieprzeciętnym talencie ;)
pecha ma gosc
i bardzo dobrze mu tak...przyszedl do nas,mogl odbudowac forme,jesli by mu sie chcialo to mogl byc gwiazda ligi bo umiejetnosci to mial,tylko baran wolal wpierdalac kebaby i ogladac sie za dupami...
ps.przypominam ze to ja caly czas go tak bronilem i wierzylem w niego razem z Santo :)
Isaac - okreslenie "baran" nie powinno miec w naszym pasiastym slowniku pejoratywnego znaczenia ;)
W obecności 20 tys. widzów dobry mecz Karwana w Górniku. Gieksa bez Uszalewskiego (był w 18-tce meczowej, ale siedział na ławie). Górnik - GKS Katowice 2:0.
Udeny debiut [b]Karola Kostrubały[/b] w I-ligowym meczu Wisły Płock w Łęcznej (Fąfel nie gra). Wyszedł w pierwszym składzie. I jest efekt. Kończy się właśnie I połowa i drużyna Kostka prowadzi 2:0. Obie bramki strzelił Koczon. Bardzo dobrze gra cała druga linia Płocka Grudzień - Kostrubała - Majewski - Masłowski . Oj, [b]Stawowy[/b] będzie miał kłopoty.
Po godzinie gry Kostek mecz zakończył na noszach.
"Gospodarze zachowują się niczym dzieci we mgle, a Wisła jest usatysfakcjonowana wynikiem." - lajfy.pl - stara nuda z drużynami Stawowego. Poza tym Bronowickich szykuje do gry, jak Swierszcza z Citko :)
Grzesiu Bronowicki nie ma jeszcze papierów z poprzedniego klubu, więc nie może go jeszcze wystawić. Natomiast jeśli chodzi o skutera, to tak właśnie jest. Dziś jest na ławie.
Masz rację, ale śledząc wypowiedzi Stawowego - taki szykuje scenariusz dla człowieka, który zatrzymał Portugalie :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)