I oni chca zdazyc na start ligi ?
-
-
REMONT HALI !!!!!
No nie.Teraz jest polowa sierpnia,a kiedy to sie zaczynajá rozgrywki?
Pytałem wczoraj chłopów-robotników powiedzieli że lód będzie a 2,3 tygodnie.
no to świetnie :/
mam nadzieję że fantazjowali
Nie wiem skąd Wasze zdziwienie?! Przecież było powiedziane, że hala po tym etapie modernizacji będzie oddana do użytku najwcześniej w październiku, tak by móc rozegrać Puchar Kontynentalny w Krakowie. Aha, tak dokładniej to nie mówili, że będzie oddana na PK, tylko, że się postarają skończyć przed PK.
ale tu chodzi o zamrożenie tafli. a resztę niech sobie dłubią. w zeszłym roku remont trwał i trenowali na lodzie.
z tego co mi się udało dowiedzieć to można by było już zacząć mrozić ale ....ktoś ma to w dupie.
seniorzy sobie poradzą bo im wynajmą taflę w Tychach ale reszta niema nic.
dostaliśmy zaproszenie na turniej w Jastrzebiu i raczej nie pojedziemy bo bez sensu brać dzieciaki żeby padli po pierwszym dniu.
niech się ten remont skończy na dobre.
Cracovia jeździ dziennie 90 km na trening
Piotr Jawor
2009-08-18, ostatnia aktualizacja 2009-08-18 17:58
Mistrz Polski jako jedyna drużyna ekstraligi nie trenuje na swoim lodowisku. - Z taką sytuacją jeszcze się nie spotkałem - narzeka trener Rudolf Rohaczek i codziennie jeździ z zespołem do Tychów.
Do tej pory brak lodu był tradycją Nowego Targu, gdzie niemal co sezon Wojas/Podhale i miasto kłócą się o zamrożenie tafli na czas. W tym sezonie nowotarżanie także czekali dłużej, ale na lodzie trenują ponad dwa tygodnie. Tymczasem Cracovia musi dojeżdżać na treningi blisko 90 km, bo obiekt przy ul. Siedleckiego jest remontowany. I tak już od kilku lat.
Mistrzowie Polski liczyli, że w Krakowie będą trenowali od 30 lipca i na ten dzień umówili sparing ze słowackim HC Martin. Musieli go jednak odwołać, ale wówczas nie spodziewali się, że kolejnych kilka tygodni spędzą w rozjazdach. - Ciągłe wyjazdy do Tychów to spory problem, bo odbijają się na zmęczeniu. Z tego powodu na lodzie trenujemy tylko raz dziennie. Nie wiem, w jaki sposób zareagują na to zawodnicy - przyznaje Rohaczek.
Jeszcze dwa tygodnie
Zgodnie z przetargiem rozpisanym przez Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie do 30 lipca miała zostać wykonana modernizacja płyty lodowiska oraz wymiana rurażu. Do tych prac jednak nie doszło. - Do przetargu zgłosiła się tylko jedna firma, ale po rozstrzygnięciu doszła do wniosku, że nie jest w stanie dotrzymać terminu, i zrezygnowała z prac - przyznaje Jerzy Sasorski, rzecznik prasowy ZIS-u.
Zamiast modernizacji zarządzono remont maszynowni. Wykonała go firma Krisbud, który wygrała przetarg na budowę trybuny południowej. Wówczas wiadomo było, że mrożenie tafli jeszcze bardziej odłoży się w czasie, bo remont miał być zakończony do 8 sierpnia. - Z pracami zdążyliśmy na czas - podkreśla Krzysztof Głuch, kierownik budowy.
W trakcie remontu zdecydowano jednak o wymianie glikolu, który odpowiada za chłodzenie tafli. Trwało to kolejnych kilka dni i dopiero w poniedziałek rozpoczęto mrożenie, które będzie trwało około dwóch tygodni. Trener Rohaczek nawet wobec tego terminu jest jednak sceptyczny. - Obawiam się, że w sierpniu nie wyjedziemy na lód - zaznacza szkoleniowiec.
Mimo sporego doświadczenia Rohaczek zastanawia się, w jaki sposób brak lodu, ciągłe podróże i mała liczba treningów może odbić się na dyspozycji drużyny. - Monitoruję organizmy zawodników, by z dnia na dzień regulować obciążenia, bo później już nie będzie czasu na budowanie formy - podkreśla Rohaczek.
Nie będą sobie przeszkadzać
Obecnie na lodowisku przy Siedleckiego stawiane są żelbetowe trybuny od strony południowej. Pod nimi powstają szatnie dla zawodników, pomieszczenia do masażu oraz dla ludzi korzystających ze ślizgawek. Firma Krisbud zapewnia, że zaraz po zamrożeniu tafli hokeiści będą mogli rozpocząć treningi. - Prace wykonujemy strefami i na pewno nie będziemy sobie przeszkadzać - zaznacza Głuch i zapewnia, że zgodnie z umową cały remont będzie skończony do 30 października.
Tydzień wcześniej w Krakowie rozegrany zostanie turniej Pucharu Kontynentalnego, ale szansa, że już wtedy trybuna będzie otwarta, jest niewielka.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Z tym glikolem to ponoć trochę inna bajka.
Ten artykuł to jedna wielka bzdura...
Od wypowiedzi pseudorzecznika ZIS, poprzez wypowiedź Rohacka i inne informacje...
Wystarczy przejrzeć archiwum na stronie ZIS-u, żeby sie dowiedzieć, że do przetargu na modernizacje płyty lodowiska zgłosiły sie 2 firmy...
Rohacek już zapomniał, że w 2006 roku treningi w Krakowie rozpoczął pod koniec grudnia, a pierwszy mecz sezonu 2006/2007 był rozegrany w Krakowie dopiero w styczniu 2007...
Prace modernizacji maszynowni wykonywała firma "specjalizująca" się w chłodnictwie, a nie firma budowlana Krisbud...
To takie najważniejsze wg. mnie nieścisłości...
Poza tym to albo budowa, albo treningi na lodzie...
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cracovia jeździ dziennie 90 km na trening
> Piotr Jawor
> 2009-08-18, ostatnia aktualizacja 2009-08-18
> 17:58
>
> Mistrz Polski jako jedyna drużyna ekstraligi nie trenuje na swoim lodowisku. - Z taką sytuacją
> jeszcze się nie spotkałem - narzeka trener Rudolf Rohaczek i codziennie jeździ z zespołem do Tychów.
> Do tej pory brak lodu był tradycją Nowego Targu, gdzie niemal co sezon Wojas/Podhale i miasto
> kłócą się o zamrożenie tafli na czas. W tym sezonie nowotarżanie także czekali dłużej, ale
> na lodzie trenują ponad dwa tygodnie. Tymczasem Cracovia musi dojeżdżać na treningi blisko 90
> km, bo obiekt przy ul. Siedleckiego jest remontowany. I tak już od kilku lat.
>
> Mistrzowie Polski liczyli, że w Krakowie będą trenowali od 30 lipca i na ten dzień umówili
> sparing ze słowackim HC Martin. Musieli go jednak odwołać, ale wówczas nie spodziewali się, że
> kolejnych kilka tygodni spędzą w rozjazdach. Ciągłe wyjazdy do Tychów to spory problem, bo
> odbijają się na zmęczeniu. Z tego powodu na lodzie trenujemy tylko raz dziennie. Nie wiem, w
> jaki sposób zareagują na to zawodnicy - przyznaje Rohaczek.
>
Jeszcze dwa tygodnie
>
> Zgodnie z przetargiem rozpisanym przez Zarząd Infrastruktury Sportowej w Krakowie do 30 lipca
> miała zostać wykonana modernizacja płyty lodowiska oraz wymiana rurażu. Do tych prac
> jednak nie doszło. - Do przetargu zgłosiła się tylko jedna firma, ale po rozstrzygnięciu doszła
> do wniosku, że nie jest w stanie dotrzymać terminu, i zrezygnowała z prac - przyznaje Jerzy
> Sasorski, rzecznik prasowy ZIS-u.
>
> Zamiast modernizacji zarządzono remont maszynowni. Wykonała go firma Krisbud, który
> wygrała przetarg na budowę trybuny południowej. Wówczas wiadomo było, że mrożenie tafli
> jeszcze bardziej odłoży się w czasie, bo remont miał być zakończony do 8 sierpnia. - Z pracami
> zdążyliśmy na czas - podkreśla Krzysztof Głuch, kierownik budowy.
>
> W trakcie remontu zdecydowano jednak o wymianie glikolu, który odpowiada za chłodzenie tafli.
> Trwało to kolejnych kilka dni i dopiero w poniedziałek rozpoczęto mrożenie, które
> będzie trwało około dwóch tygodni. Trener Rohaczek nawet wobec tego terminu jest jednak
> sceptyczny. - Obawiam się, że w sierpniu nie wyjedziemy na lód - zaznacza szkoleniowiec.
>
> Mimo sporego doświadczenia Rohaczek zastanawia się, w jaki sposób brak lodu, ciągłe podróże
> i mała liczba treningów może odbić się na dyspozycji drużyny. - Monitoruję organizmy
> zawodników, by z dnia na dzień regulować obciążenia, bo później już nie będzie czasu
> na budowanie formy - podkreśla Rohaczek.
>
> Nie będą sobie przeszkadzać
>
> Obecnie na lodowisku przy Siedleckiego stawiane są żelbetowe trybuny od strony południowej. Pod
> nimi powstają szatnie dla zawodników, pomieszczenia do masażu oraz dla ludzi
> korzystających ze ślizgawek. Firma Krisbud zapewnia, że zaraz po zamrożeniu tafli hokeiści
> będą mogli rozpocząć treningi. - Prace wykonujemy strefami i na pewno nie będziemy sobie
> przeszkadzać - zaznacza Głuch i zapewnia, że zgodnie z umową cały remont będzie skończony
> do 30 października.
>
> Tydzień wcześniej w Krakowie rozegrany zostanie turniej Pucharu Kontynentalnego, ale szansa, że
> już wtedy trybuna będzie otwarta, jest niewielka.
>
> Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Arcelor - remont w niczym nie przeszkadza.
[img]http://hokejwpasy.pl/images/phocagallery/remont/thumbs/phoca_thumb_l_remont6%203.jpg[/img]
Chyba nie przeszkadzał za bardzo w ub. roku? Przecież teraz nie ma dojazdu do tafli, chyba wiesz o tym?
Poza tym wystaczy kontrola z Nadzoru Budowlanego i posypią sie kary finansowe dla Wykonawcy i Cracovii...
marcin_ksc Napisał(a):
> Arcelor - remont w niczym nie przeszkadza.
No tak centralnie się zakręciłem.
faktycznie rolba juz niema wjazdu po staremu a bandy mają stary wjazd dla rolby. ehhhh
Panowie to w końcu jest ten lód czy go nie ma?
Wszystko postępuje zgodnie z harmonogramem czy jest całkowita degrengolada?
niewiem jaki był harmonogram ale planowali lód na 27 lipca :D
na tą chwilę lodu niema.
ale kto planował lód na 27 lipca?
niewiem kto ale tak można było wyczytać w artykułach prasowych.
Trochę powoli im idzie budowanie tej trybuny :)
w porównaniu jak buduje sie stadion to oni sie wleka strasznie
Cracovia RCJ Napisał(a):
> w porównaniu jak buduje sie stadion to oni sie
> wleka strasznie
Znasz takie przysłowie "Nie chwal dnia przed zachodem słońca"?! Jak na razie to przygotowują grunt pod budowę stadionu więc nie ma się co podniecać. Na lodowisku prace są bardziej zaawansowane, wylewanie stopni betonowych trybuny musi trochę trwać bo beton musi schnąć. Poza tym, w tych pracach liczy się też precyzja, a tak w ogóle to nie ma co porównywać budowy z rozbiórką, bo wiadomo, że ta druga zawsze trwa szybciej.
Masz racje ja za bardzo sie na tym nie znam tylko chcialem podac porownanie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)