Dwa razy za mało. Nie wiem skąd ta liczba. IMO nawet 800-1000 sztuk to i tak mało jak na takie wielkie miasto. No ale nie 400 z hakiem. Bez żartów. Kto to liczy? Ktoś bardzo nam przychylny? Czy po prostu nie próbujący zweryfikować podawanych przez siebie liczb?
-
-
REMONT HALI !!!!!
kolejny, którego bardzo martwi słaba frekwencja u nas
tylko tamci to byli zawsze z Sanoka, New Targu czy innego Oświęcimia
Jest nas tak mało bo mamy takich słabych przeciwników.
Jest nas tak mało, bo ileż razy można oglądać jak pokonujemy Tychy w finale.
Można domniemywać, że spora część naszych treningów jest ciekawsza od meczów w plastikowej.
- Edytowany
Nie podejrzewam kolegi z Tychów o żadną złośliwość i chęć "dowalenia" nam w jakikolwiek, nawet najbardziej absurdalny sposób. Co było dla mnie ewidentne w przypadku wymienionych przez Ciebie ludzi z Sanoka czy innego targowiska. Jakbym ja (i zapewne wielu z Was) przeczytał gdzieś, że w Tychach na mecze chodzi 400 osób, to bym strzelił karpia z czystego ludzkiego i niezłośliwego zdziwienia. Co też kolega z Tychów, jak dobrze rozumiem, zrobił.
Było to już wałkowane.
Inna specyfika miasta, 90 % mieszkańców Krakowa nie wie, że tu się gra w hokeja na poz. MP czy CHL.
W mniejszych miejscowościach te proporcje są zdecydowanie inne.
Dane Panowie ściągnięte z polskahokejliga.pl i hokej.net - u nas też zaokrąglają.
Oczywiście nie piszę tego by Wam dopiec - powiedziałem wstyd, ale po części mi też jest z tego powodu przykro, bo
za polski hokej odpowiadamy my wszyscy.Pamiętajcie, że do Nas też przyjeżdżają przecież Ci sami rywale co do Was.
Pozdro i gratuluję wygranej w dzisiejszym meczu.
Te dane są kompletnie z palca wyssane. Kto wie w jaki sposób są podawane, ten się nie dziwi tym bzdurom.
Tychy mają jednak łatwiej z frekwencją, bo do nich przyjeżdża Mistrz Polski, a do nas nie ;)
My mamy mistrza u siebie co mecz i co ? Jakoś ta frekwencja nie dopisuje jak powinna ! Zawsze zastanawiam się gdzie się podziewa te min. 5 tys kibiców Cracovii, którzy chodzą oglądać naszych wiecznie walczących o utrzymanie skórokopów ? :(
Gdyby te min. 5 tys miało ochotę też chodzić na hokej, to ustawiałyby się u nas wieloletnie kolejki oczekujących na karnety hokejowe, bo hala pomieści tylko 2,5 tys. widzów ! ;)
Nie ma miłości do hokeja wśród szerokiej publiki Cracovii.
Teraz mamy marny produkt (nasza liga) w jeszcze gorszym opakowaniu (nasza hala i oprawa).
Oglądamy w półmroku i zimnie Sms'y i inne takie. Jako rozrywka kiełbasa na stojąco i papieros z piwem w przerwie...
Tego ludzie po prostu nie kupują.
Trochę rozmywacie wątek, tu o hali, remontach itd. Co do frekwencji to już chyba się wszyscy przyzwyczailiśmy.
Jest taki wątek, gdzie możemy sobie pogadać o frekwencji.
[url=http://cracovia.krakow.pl/temat-trybuny-na-siedleckiego-umieraja-smiercia-naturalna?page=20][Cracovia.krakow.pl][/url]
Znajdźcie sobie inny wątek na takie dyskusje. Otwarłem sobie myśląc, że coś nowego pojawiło się na naszym lodowisku, a tu lipa...
Chyba nikt tego jeszcze nie odnotował (może były już na ostatnim meczu, ale nie zauważyłem). Schodki już gotowe.
Tylko szkoda, że nie można tego było zrobić troszkę wcześniej
na CHL
W kontekście ewentualnej rozbudowy naszej hali lodowej i budowy "małej tafli" - zdjęcia inwestycji kolejowej polegającej na zastąpieniu ziemnych nasypów betonowymi estakadami na odcinku Grzegórzki -Kazimierz.
http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/g/krakow-rozkopany-trwa-wielka-inwestycja-kolejowa-w-centrum-miasta,12453422,25465372/?url_powrotu=http%3A%2F%2Fwww.dziennikpolski24.pl%2Fregion%2Fregion-podkrakowski%2Fa%2Frusza-kolejny-etap-przebudowy-linii-kolejowej-krakowkatowice%2C12623374%2F
[quote='stary kibol' pid='1287205' dateline='1509193269']
W kontekście ewentualnej rozbudowy naszej hali lodowej i budowy "małej tafli" - zdjęcia inwestycji kolejowej polegającej na zastąpieniu ziemnych nasypów betonowymi estakadami na odcinku Grzegórzki -Kazimierz.
http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/g/krakow-rozkopany-trwa-wielka-inwestycja-kolejowa-w-centrum-miasta,12453422,25465372/?url_powrotu=http%3A%2F%2Fwww.dziennikpolski24.pl%2Fregion%2Fregion-podkrakowski%2Fa%2Frusza-kolejny-etap-przebudowy-linii-kolejowej-krakowkatowice%2C12623374%2F
[/quote]
No dobrze, ale co zmienią betonowe estakady w miejsce nasypu w kwestii rozbudowy kompleksu lodowego? Szczerze przyznam, że nie śledziłem zbytnio tematu. Czy tory będą przesunięte w kierunku Kazimierza, czy rozważasz, że ewentualna rozbudowa będzie mogła wejść pod estakadę. I tu pytanie, czy jest to zgodne z przepisami, normami, prawem budowlanym etc.?
Odpowiadając krótko:
- nasyp ziemny jest szerszy i zajmuje więcej powierzchni niż realizowane betonowe estakady. Wcześniej w tym temacie była mowa, że do momentu powstania estakady nie ma co marzyć o budowie drugiej tafli. Mam nadzieję, że druga tafla powstanie, bo to warunkuje rozwój krakowskiego hokeja na bazie naszych wychowanków.
Ta nowa hala ma się zmieścić pod estakadą?
Jedna para torów plus nasyp ma zajmować mniej miejsca niż dwie pary torów z estakadą???
Słyszałem, że pod estakadą mają być miejsca na handel i parkingi, nigdy nie słyszałem, że ma się tam zmieścić lodowisko.
Ja pi.ę, gdzie napisałem, że lodowisko ma się zmieścić pod estakadą????????
W temacie budowy drugiej tafli padał argument braku wystarczającej powierzchni pod budowę. Szansą na pozyskanie terenu pod inwestycje miało być wyburzenie ziemnych nasypów i budowa estakad kolejowych. Nie trzeba być inżynierem by zauważyć, ze szerokość estakady jest mniejsza od szerokości nasypów ziemnych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)