bania na barmana do jamy :DDD
-
-
"Zasługi" Piotrka Bani
cała ta dyskusja jest gówno warta....
natomiast mnie uświadamia jeden, bardzo smutny fakt:
Piłkarze osiągaja największe sukcesy od ponad 50 lat a w drużynie nie ma ANI JEDNEGO PASIAKA z krwi i kości, o którym możemy powiedzieć że jest wychowankiem, zasługującym na miano "legendy". Nie neguję zasług dla Cracovii ani Piotrka Bani ani Tomka Wacka.... ale w przeszłości, gdy osiągnięcia były o wiele mniejsze (nawet ten dwuletni pobyt w I lidze na początku lat 80-tych) to w drużynie byli (poza nabytkami) również "swoi, Pasiacy".
A teraz?
Gdybyśmy mieli stworzyć "drużynę marzeń i Pasiackich legend 100 lecia Klubu", to obawiam się, że nie byłoby w niej przedstawicieli drużyny, która osiągnęła najwyższe miejsce w rozgrywkach w CAŁEJ DRUGIEJ POŁOWIE HISTORII CRACOVII.
Smutne to niestety
Dyskusja taka sobie, ale teraz taki czas, że zwyczajnie nie ma lepszych tematów. Ludziska natomiast muszą mieć możliwość ponajeżdżać na siebie troszkę.... Padło na Banie i już. Wielkiego wyboru zresztą nie ma, bo pozostali jeszcze tylko chyba Stawowy, Filipiak i Drumlak. Co do reszty towarzystwa jesteśmy w miarę jednomyślni, czyli do sporów nie bardzo jest okazja.
Natomiast, to o czym piszesz, to jest smutna rzeczywistość nie tylko naszego klubu.
Kiedyś szef Realu spytany za ile sprzedałby Raula, odpowiedział, że jego wartość ocenia na 100 milionów ojro, ale i tak by go nie sprzedał za żadne pieniądze. Taki zawodnik to faktycznie jest dla klubu skarb. U nas i tak nie ma takiej sytuacji jak np. w Niemczech. Tam bywa, że w zespole nie ma ani jednego Niemca!!! Może niebawem Pogoń...
A Piotrkowi zasług nikt nie odbierze. Tyle, że obecnie możemy mu być wdzięczni jedynie za zasługi...
Taka jest rzeczywistość tacy dwaj więc nie ma co się przejmować, bo to jest udziałem dużej liczby klubów, nawet w naszym mieście...
Zresztą jakich my mogliśmy mieć wychowanków jak byliśmy klubem 3 ligowym, nikt ciekawy do nas nie chciał przychodzić. Te własnie sukcesy moga sprawić że za pare lat będziemy miec kilku godnych wychowanków.
Skończyły się czasy kiedy grało się tam gdzie mieszkało (Mam tu na myśli najlepszych) - teraz wychowanka też już kupowac od dziecka chyba, a nie mozna liczyc ze ktos przypadkiem się wychowa sam jak to wczesniej bywało.
A co do zasług Bani to są one takie same jak każdego innego pracowanika w każdej innej firmie. Zresztą po jego zachowaniu po jednym meczu widać było że na wymienianie jego zasług poprostu nie zasługuje. Ja bym nie stawiał na to że on ma Cracovie w sercu.
nie umniejszając zasług Baniowego w obydwa nasze awanse trzeba jednak stwierdzić,że jeśli chcemy osiągać leprze wyniki (mistrz, puchary) to niestety ale nie z takim napastnikiem...
szacunek za wkład w sukcesy PASÓW... owszem !
ale to wciąż tylko zawodnik a CRACOVIA ponad wszystko...
tacy dwaj no właśnie też mi w dzisiejszej Cracovii brakuje legendy osobiście liczyłem że taka role zacznie pełnic Łukasz Kubik po powrocie ale jak grał wszyscy widzieli, do tego getry mu nie pasowały. I myśle że tu nie starczy strzelic 50 bramek tu trzeba całą swoja postawą wzbudzic szacunek kibiców. Edek Kowalik piłkarzem jakimś wybitnym nie był, tez jak powszechnie wiadomo lubiał zaimprezowac pod papugami,a pomimo to był lubiany przez rzesze kibiców. Bania tego czegos nie ma i nie podejrzewam żeby zasłuzył na miano legendy. Ok szacunek i wdzięcznośc mu sie należy za strzelone bramki ale kreowanie go na bohatera to przesada
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> cała ta dyskusja jest gówno warta....
To powinno być motto życiowe każdego forumowicza ;)
A może zrobić takie motto przewodnie tego forum:
[b][i]"Cała ta dyskusja jest gówno warta..."[/i] - tacy dwaj - grudzień 2005[/b]
Miałbyś TD miejsce w historii Cracovii zapewnione. ;)
tak tylko w kwestii formalnej
nikt powtarzam nikt (w tym takze ja)
nie napisał ze Piotrek Bania jest legendą Cracovii
No to ja też w formalnej kwestii. Kto tak napisał? ;)
Bania wczoraj zrobił na mnie dobre wrażenie. Wydaje się, że się odchudził. . Ach, gdyby tak nastąpił renesans, ba! eksplozja jego wielkiej formy ...
A co!? Nie wolno pomarzyć?
Bania ma mega fajna fotke z treningu z czapa sniegowa :)
Na Treningu Noworocznym Piotrek strzelił 5 bramek. Brawo! Oby była to zapowiedź "odblokowania" w lidze!
Oponenci Piotrka pewnie powiedzą, że był to "tylko" trening. Owszem, ale każdy z piłkarzy mógł nastrzelać wiele bramek. Zrobił to jednak tylko Bania!
Nie jestem bezkrytyczny wobec gry Piotrka w mijającym sezonie, ale wiem, że naszych zawodników należy wspierać, a nie dołować na każdym kroku.
stary kibol Napisał(a):
> Nie jestem bezkrytyczny wobec gry Piotrka w
> mijającym sezonie, ale wiem, że naszych zawodników
> należy wspierać, a nie dołować na każdym kroku.
nikt tu Piotrka nie dołuje tylko krytykuje się jego grę w tym sezonie
bo ciężko go za tą rundę "pogłaskać"po głowie
jeśli Baniowy ma silny charakter to powinna go ta krytyka tylko zmobilizować
do rehabilitacji w rundzie wiosennej
czego mu z całego serca życzę
kajman napisał:
"nikt tu Piotrka nie dołuje tylko krytykuje się jego grę w tym sezonie"
a ty chlopie czasem czytasz to forum czy tylko pisujesz...
Do końca tygodnia wyjaśni się, czy w klubie pozostaną Karol Piątek i Marcin Makuch (skończył mu się okres wypożyczenia do Podbeskidzia Bielsko-Biała). Do końca sezonu piłkarzem Cracovii będzie Tomasz Wacek. A Piotr Bania? - Byłbym skłonny postawić swoją osobę, gdyby miało się coś dziać złego z Piotrkiem. Jest tak samo ważny jak Tomek Wacek. Bardzo jest nam potrzebny i mam z nim dobry kontakt - wyjaśnia trener Cracovii.
To może być prawdziwa zasługa BANI w Cracovii!!!
Od razu go sprzedać niech wuefista idzie razem z nim!
A wtedy trzeba powiedzieć jasno zasługi Bani dla klubu będą niepodważalne!
I obiekt w parku Jordana powinien nosić imię Pitra Bani.
Zubereg i s-ka!!!
Stawowy najlepszy!
"Plebiscyt "10 Asów Małopolski" Dziennika Polskiego
1. Tomasz Frankowski (Wisła, Elche), piłka nożna
2. Joanna Mirek (Muszynianka Fakro Muszyna), siatkówka
3. Maciej Żurawski (Wisła, Celtic Glasgow), piłka nożna
4. Robert Kubica, krakowianin, kierowca wyścigowy
5. Wacław i Michał Wieczorkowie (Aeroklub Krakowski), sporty samolotowe
6. Ewa Pawlikowska (YMCA Kraków), karate
7. Agnieszka Radwańska (Nadwiślan Kraków), tenis ziemny
8. Tomasz Gollob (Unia Tarnów), żużel
9. Janusz Kołodziej (Unia Tarnów), żużel
10. Dorota i Mariusz Siudkowie (Dwory Unia Oświęcim), łyżwiarstwo figurowe).
Trenerem roku wybrano szkoleniowca pikarzy Cracovii Wojciecha Stawowego"
Gratulacje Panie Wojtku!
No to wyobraźmy sobie teraz, jak wyglądałby atak Cracovii, gdyby Baniowy faktycznie poszedł do Polonii Warszawa przy obecnym ruchu w transferach i kadrze.
Ale masz stary refleks.... ;)
Bez urazy.
... szachisty. Tydzień z okładem :)
raf_jedynka Napisał(a):
> a ty chlopie czasem czytasz to forum czy tylko
> pisujesz...
nie wiem [b]chłopie[/b] o ch*j Ci chodzi ?
może wyraź się jaśniej…
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)