"Dla pierwszej osoby która nas obwini przygotowaliśmy nagorode w postaci 100 vlepek w ramach pocieszenia. Daj znać to ci dostarcze na najbliższym meczu."
Wątpie zeby sie zgłosił,szczególnie że dzisiaj sie pierwszy raz zalogował ;)
-
-
Profesor wycofuje sie z futbolu.....
zalogował sie pierwszy raz, ale pisze jak "stary"
Robinksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dla pierwszej osoby która nas obwini
> przygotowaliśmy nagorode w postaci 100 vlepek w
> ramach pocieszenia. Daj znać to ci dostarcze na
> najbliższym meczu.
IMO nagroda powinna trafić chyba do Smokowskiego.
A dym z racy wcale nie poszedł w stronę boiska, tylko w górę i wisiał długo nad . Z sektora B wyglądało to jakby race na C zatrzymały napływ mgły z Błoni i spowodowały przerzedzenie jej na boisku, taki swoisty firewall :).
Filipiak niestety ma racje. Chcąc zrobic mistrzostwo musiałby wyłożyć z 20 milionów a i tak pewnie nic więcej by z tego nie miał jak satysfakcje. Więc po co się kopać z Legia, Wisłą, Groclinem o tych paru grajków którzy w polsce są. Lepiej ich sobie wyszkolić za wiele mniejsze pieniądze. Jakoś w Ostrawie, Libercu to potrafią. Klub musi miec stabilizacje i jasno określone cele żeby nie było tak nerwowych ruchów jak w Wisle ,a wyniki przyjdą z czasem same.
"Chcemy zrealizować nasze wielkie marzenie o Lidze Mistrzów.A jest to możliwe tylko w dużym mieście,w którym jest stara,tradycyjna marka"
Te słowa wypowiedział Jacek Rutkowski prezes Amiki w wyiadzie dla PS.
W kontekście zapowiedzi profesora o wycofaniu się z piłki nożnej,może powinien już w sobotę rozpoczać rozmowy z prezesem Amiki o odsprzedaniu udziałow panu Rutkowskiemu.
Bo zapowiedzi o robieniu z Cracovii klubu ,który będzie skupiał się głownie na pracy z młodzieżą i to nie koniecznie jako klub pierwszoligowy jest nie do przyjęcia !!!!!!
Cracovia zasługuje na to ,aby walczyć o najwyższe cele w lidze ,a nie powoli staczać się w nicość,która towarzyszyła nam przez ostatnie kilkadziesiąt lat.
No nie Panowie . Bądzmy powazni. Gdyby Pref. chciał zatrzymać akcje MKS Cracovia rezygnując jednocześnie z działalności zawodowej piłki na 1 ligowym poziomie To mialby przeciwko sobie wszystkich Pasiakow co do jednego i podejrzewam ,ze tez znaczna częśc mieszkancow miasta.
Pamietajmy ze Tele-Fonika SA od okolo 3 sezonow NIE FINANSUJE wogole (przynajmniej jawnie) Wisla SSA a interes sie kreci. Jest Cannal + jest era/tyskie i jest ok 30!!! innych srednich /malych sponsoroiw. Da sie? da. Trzeba tylko najpierw interes rozkrecic. Jezeli w ten sposob ComArch bedzie sie wycofywal z finansowania , lub jak sprzeda komuś innemu akcje spolki to OK. Ale zatrzymanie akcji MKS SSA by bawić sie tylko w hokej i mlodziez? Po pierwsze nie wierze w to po drugie bylaby awantura na maxa.
Następny kozioł ofiarny - race heh, dajcie chłopakom spokój niech robią co do nich należy przynajmniej nudno nie jest.
Sami się darliśmy że będziemy grać nawet po ciemku gdy była mgła, no i sędzia uległ presji i wznowił gre, a warunki były takie same dla każdej z drużyn, pamiętajcie że mamy tylko 2 pkt. stary do 3 miejsca nie jest źle.
Myślicie, że Filipiak nie ma kasy? To po co by szukał wzmocnień, jeszcze przed meczem z Koroną mówił o zakupach w Pogonii, tak jak napisał Moneta, działania profesora mają swój cel, może coś wreszcie zmieni, jak np. usunął prawo bosmana w hokeju.
OPTYMIZMU WIĘCEJ !!!
Pastor - sędzia uległ presji tłumu i wznowił mecz? hehe.... to dlaczego nie uległ w sprawie karnego? :)
Cały czas mnie zastanawia reakcja listkoludków na nasz NASZ protest.
Bo jak mają d czynienia z jakimiś chłystkami lub z upadającymi gwiazdami, to walą z grubej rury.
Tu mają do czynienia jednak z poważnym, chwalonym przez media sponsorem.
Reakcja nie wydaje mi się oczywista.
c.d zaistniałej sytuacji: pozyjemy zobaczymy
mysle ze nie bedzie az tak zle
dobrze ktos tutaj napisał ; nagle jakis wysyp ników ? czyzby ktos sie bał pisac z pod
swojego prawdziwego ??
Raczej nie dev , po prostu sytuacja awaryjna to wiele ludzi sie zaktywizowało. Naturalna reakcja.
W sumie jakby teraz ktoś z autorytetem , taki jak Misior zaczął organizować ruch kibicowski to by mu świetnie poszło. Sytuacja "podbramkowa" zawsze aktywizuje Polaków.
No właśnie - czy P. Misior wypowiedział się jakoś w sprawie wypowiedzi Prof? Oficjalnie lub mniej oficjalnie?
klaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cały czas mnie zastanawia reakcja listkoludków na
> nasz NASZ protest.
> Bo jak mają d czynienia z jakimiś chłystkami lub z
> upadającymi gwiazdami, to walą z grubej rury.
> Tu mają do czynienia jednak z poważnym, chwalonym
> przez media sponsorem.
myslisz, że listkoludki przejmuja się zawirowaniami w Cracovii? Nie bądź naiwny, profesor, który głośno mówi o tym, co złe jest dla nich raczej zagrożeniem i będą chcieli się go pozbyć czym prędzej.
Również dlatego profesor Filipiak powinien wytrwać w dziele budowy wielkiej Cracovii, równiez po to by zacząć zmieniać polską piłkę. Mam nadzieję, że chwilowe niepowodzenie w tej walce go nie przestraszy a wręcz zmotywuje.
Rozmowa w dzisiejszej Wyborczej (Kraków)
"Janusz Filipiak nie chce już finansować Cracovii"
Prezes Cracovii i jej współwłaściciel Janusz Filipiak oświadczył wczoraj, że wycofuje się z inwestowania w piłkarską sekcję "Pasów". Uważa, że pozostawanie w targanej aferami polskiej piłce nie ma sensu, a na dodatek źle wpływa na wizerunek jego giełdowej spółki ComArch
Piotr Jawor: Co będzie z Cracovią?
Janusz Filipiak: Z Cracovii się nie wycofujemy. Przecież ten klub to nie tylko piłka nożna, ale także hokej, grupy młodzieżowe i obiekty. Dalej będziemy inwestowali w sport z celem marketingowym, ale w taki sposób, żeby nie kojarzono mnie ze środowiskiem polskiej piłki.
Skąd ta nagła decyzja?
- Kiedyś miałem nadzieję, że polska piłka zmieni się na lepsze. Ale ostatni rok to same afery... Zainwestowałem w piłkę nie dla przyjemności, ale z powodów marketingowych. Ale to, co dzieje się w polskiej piłce, to jest antyreklama. Zatrudniam w firmie 1800 osób. Nie mogę sobie pozwolić na wyrzucanie pieniędzy w niewłaściwy sposób. Dla zabawy to można sobie wyrzucić, ale 100, 200 tys. zł [profesor Filipiak przez trzy lata wydał 20 mln zł - red.].
Co Pan zrobi z zawodnikami?
- Nie mogę wejść do szatni albo na spotkanie opłatkowe i powiedzieć: "Panowie, dziękuję". A potem nie wywiązać się z kontraktów. Trzeba to załatwić w sposób poważny. Będziemy spokojnie robić swoje i wychodzić powoli.
A może sprzeda Pan komuś udziały ComArchu w Cracovii?
- Za dobrą cenę daj Boże zdrowie. Ale widzi pan, ilu jest chętnych na kupienie Górnika Zabrze?
Co w tej sytuacji będzie ze stuleciem Cracovii?
- Oczywiście będziemy je obchodzić. Teraz będziemy sensownie wydawać pieniądze. Na rekreację, a także sport masowy.
A nie chce Pan spróbować naprawić środowiska piłkarskiego od środka?
- Ja jestem biznesmenem i muszę myśleć o utrzymaniu miejsc pracy dla swoich pracowników. Piłka nożna nie była dla mnie misją czy zadaniem. Zresztą, co to za produkt, gdy na wszystkie mecze kolejki na stadiony przychodzi 20 tysięcy ludzi.
Panice nie ulegam, ale.... nie podoba mi się to :(
W sumie to nic z tego nie rozumiem.Bo albo się wycofuje i sprzedaje udziały, albo zostaje i robię wszystko ,aby Cracovia walczyła o najwyższe cele.
To na co my się kibice mamy przygotować ? Co to znaczy inwestycja w sport masowy ? Czy mamy się przygotować na to ,że drużyna piłkarska będzie grała w najbliższym czasie co najwyżej w III lidze ? Czy kolejne lata ,to co najmniej dwa spadki ?
Cracovia nie zasługuje na to ,aby ją sprowadzać do poziomu Prądniczanki czy Wieczystej ,bo tam właśnie inwestuje się i uprawia sport masowy i rekraację.
Jeżeli takie są pana plany, to niech pan sprzeda udziały Cracovii komuś innemu !!!
Pan Rutkowski chce spełnić swoje marzenia gry w LM,poprzez inwestycję w klub z dużego miasta posiadający starą markę.Może należy panie profesorze, przy okazji sobotniego meczu zaproponować Amicę odkupienie udziałów Comarchu w Cracovii
Amice jednak zdecydowanie bliżej do Lecha. Stadion, ilość kibiców, odległość, obecnie pomoc miasta. To wszystko przemawia za Lechem i tak się to zapewne skończy.
Nam pozostaje.... no jak to już ktoś zauważył, niech wypowiedzą się Ci którzy nie chcieli Profesora i Comarchu.
ee.. po co jakiejs Amicy szukac. przekazac 1 druzyne Cracovii z powrotem do SKF i bedzie gites. akurat symbolicznie na 100lecie Cracovia wroci do korzeni, czyli do Parku Jordana. tam sa ludzie, ktorzu juz beda wiedziec, jak dalej pociagniac ten wozek. moze nawet Dudzio wroci!!
Ten Filipiak to jest NIEPOWAZNY GOSC albo zwykly sciemniacz...
On zmienia zdanie co tydzien. Po kilku zwyciestwach mowił ze wzmocni Pasy na miare mistrzowskiego składu a teraz po kilku porazkach mowi ze wycofuje sie ze sponsoringu.
A znajac zycie to dalej bedzie dawał troche grosza ale o wzmocnieniach mozemy tylko pomarzyc- zresztą CZY ON WYDAL NA KTOREGOS z obecnych pilkarzy jakąs zawrotna sume???
Przeciez on od 3-lat pozyskuje zawodnikow na zasadzie wolnego kontraktu...
JA sie tam osobiscie nie martwie, bo dla mnie CRACOVIA to PRZEDE WSZYSTKIM KIBICE(!!)
Jak bedzie trzeba to znowu bede jezdzil po III-ligowych wichurach i straszył okolicznych chlopów, dalej bede zdobywał sektor wroga na meczach kadry i dalej bede pałał nienawiscia do GTS-u i terroryzował ich na kazym kroku :) Ja i wielu wielu mi podobnych PRAWDZIWYCH FANOW CRACOVII jeszcze nie raz jak bedzie trzeba stawi sie na Basztowej(!!)
BO CRACOVIA TO MY , a nie jakis Filipek z konopii czy inny sciemniacz Lasota, łopata itp...
POZDRO DLA WSZYSTKICH CO MAJA PASIASTE SERCA
Należy dać sobie na wstrzymanie - pismaki piszą , co chcą ,Profesor mówi a potem co innego robi...
Ani Interia - blisko związana z Comarchem ,ani oficjalna strona nie potwierdza tych rewelacji...
Poczekajmy co czas pokaże a później będziemy dywagować ...;-)
A na koniec ,to :
Niema tego złego, co by na dobre nie wyszło....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)