Oczywiście podejście szkoleniowca jest zrozumiałe:
"Myślę o meczu z Wisłą, ale tą z Płocka. Proszę mi wierzyć, dla mnie to w tej chwili priorytetowe spotkanie. Mówię szczerze - nie zastanawiam się jeszcze w ogóle nad rywalizacją z „Białą Gwiazdą".
Ale widzi Pan Panie Wojtku , mecz z Płockiem to zwykły meczyk do tego z wielkoprzemysłową drużyną z niewielkiego miasta na północy...
Natomiast mecz z Wisłą to wojna , "Święta Wojna". Dla kibiców ten jeden mecz jest ważniejszy od wszystkich pozostałych RAZEM WZIĘTYCH.
Tu "nie ma zmiłuj" , "nie ma przebacz" TO WYNIK TEGO meczu zadecyduje o odbiorze CAŁEJ rundy jesiennej przez kibiców - tak po prostu jest i nic się na to nie poradzi. W takim Klubie Pan trenuje a piłkarze grają. Dlatego oczekujemy wojny o każdy centymetr niegościnnej murawy przy Reymonta.
To nie jest walka o 3 pkt. To "Święta Wojna" o piłkarskie panowanie w stolicy Polskiego futbolu.
-
-
Panie Wojtku Kochany - DERBY TO DERBY! i nie ma zmiłuj!!!!! - list otwarty.
Panie Stawowy - na derbach z Wisla Krakow macie grac jak o zycie - wybacze porazki z Plockiem, Lubinem czy we Wronkach, ale derby trzeba wygrac!! i lepiej tak o tym meczu myslcie, w zeszlym roku pamietam teksty, ze za derby tez daja tylko 3 pkt, wiec to mecz jak kazdy inny. otoz nie. nie jest to mecz jak kazdy inny, jest to najwazniejszy mecz rundy. jasne?
Wsrod trenerow generalnie panuje jakis taki trynd zeby bagatelizowac mecze
ktore nie sa tymi do grania juz.
Derby to dla Cracovii nie jest najblizszy mecz i zgodnie z ta (majaca swoje psychologiczne uzasadnienie zasada) postepuje trener.
Tez mnie to troszke rozczarowuje ale rozumiem motywy.
Kazda droga nawet ta zakreslona z rozmachem i perspektywicznie
sklada sie z jakiegos konkretnego kolejnego kroku
tak naprawde tylko to co jest do zrobienia juz jest realne i
na tym trzeba sie skoncetrowac
a na kolejne kroki przyjdzie czas jak... przyjdzie na nie czas :-)
I tylko konsekwentne stawianie nog sklada sie na dojscie do odleglego celu.
W zgodzie z ta logika
myslenie o czyms co jest nierealne tylko rozprasza
a realne jest tylko to co mamy do zrobienia teraz.
podsumowujac:
Ma to sens
ale troszke szkoda ze odbywa sie to kosztem powagi i rangi wydarzenia
Moim zdaniem era wisly powoli sie konczy,nasi pilkarze nie powinni podchodzic do tego meczu "ooo derby,wisla mistrz od kilku sezonow' etc. To już nie jest tamta wisla,teraz jest to wisla DO OGRANIA! I nie podejrzewam zeby w tym roku mieli mistrza.Jesli prof wzmocni odpowiednio sklad,mysle ze spokojnie mozemy walczyc o najwyzsze lokaty w tabeli.
ALE TRZEBA W TO UWIERZYC!
Panie trenerez, na derbach musisz z naszych grajków wycisnąć wszystko co sie da najlepszego rzecz jasna;].
Czy wy do wszystkiego musicie się dopierdolić?
Co miał powiedzieć, że żyją tylko derbami? Może nie wychodźmy na mecz z Płockiem bo za 3 dni są derby? Przecież wszyscy wiemy że w podświadomości piłkarze i trenerzy myślą już o derbach, ale mają do rozegrania jeszcze jeden mecz.
Bo jak by myśląc tylko o derbach przegrali mecz z Płockiem, i jakimś złym trafem coś się popierdoliło w derbach to byście jak zwykle na nich psy wieszali. Tak wiec dajcie im w spokoju przygotowywać się do najbliższych meczy.
dudi74 -no daj spokój... ja się nie czepiam? Napisałem coś złego na Wojtka? piłkarzy? Po prostu najwyższa pora przywracać "Świętej WOjnie" status meczu nr 1 w Polskiej piłce.
dudi, ale jak po przegranych (oby nie) derbach uslysze ze trudno i zrehabilitujemy sie we Wronkach czy gdzie tam to mnie jasna kurwica trafi.
Jake derbów nie przegramy!
Założył bym się że jak byście zapytali jakiegoś piłkarza jak obstawia przebieg meczu z Wisłą tylko nie powiedzieli byś że chodzi wam o Płocką , to przypuszczam że każdy odpowiedział by ci że na Reymonta dadzą z siebie wszystko. Sam fakt że to imienniczki powoduje u piłkarzy skojarzenia z derbami bo to tak blisko. Dzięki temu może to zaowocować 6 punktami.
Trenerze dla nas mecz z Wisła to prestiż . Czy całą zimę przechodzimy dumni zależy tylko od Was. Ja już mam ciarki na sama myśl o tym meczu. To jest walka o honor. Tym meczem możemy im bardzo wiele udowodnić. Pan panie trenerze również ma coś Wiśle do udowodnienia. Proszę potraktować ten mecz jako najważniejszy w swoim życiu!!Wielu z nas również będzie na tym meczu.
Myślę że to celowa zmyłka ;) Jest realna szansa na wygranie derbów i mam nadzieję że nasi poczuli już krew ranionej zwierzyny. Trzeba skoczyć im do gardła i nie pozwolić na wyrwanie się tak jak Kolejorzowi.
dudi74 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Może
> nie wychodźmy na mecz z Płockiem bo za 3 dni są
> derby?
i to jest dobry powmysl przeniesc termin meczu z Wisla Plock ;)
a tak serio na meczu z Wisla Plock trzeba pokazac naszym grajkom jak i Wojtkowi jak bardzo wazny jest dla nas mecz z Wisla K. i ze maja wszystko zrobic zeby ten mecz wygrac !!
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a tak serio na meczu z Wisla Plock trzeba pokazac
> naszym grajkom jak i Wojtkowi jak bardzo wazny
> jest dla nas mecz z Wisla K. i ze maja wszystko
> zrobic zeby ten mecz wygrac !!
Oby to tylko nie oznaczalo powtorki z zaglebia z zeszlej rundy bo se chyba heftne wtedy !
e nie o to mi chodzilo raczej o cos takiego jak bylo w Zabrzu po meczu ;)
Pierwsza sytuacja: Przegrywamy cały sezon z wyjątkiem dwóch derbów kiedy to spuszczamy łomot gieteesowi i z hukiem lecimy do drugiej ligi.
Druga sytuacja: Dostajemy podwójny wpi...ol od gwardii, poza tym wygrywamy wszystko i naturalnie zdobywamy mistrza Polski.
Odnoszę wrażenie że niektórzy woleliby wariant pierwszy. Czy tak?
Wariant trzeci: wygrywamy derby i zdobywamy Mistrza...
Malo realny (chociaz, czemu nie?), ale jednak mozna sie pokusic o odrobine fantazji...:)
DJ Cat:
gdyby rzeczywistość była taka prosta...
wszystko jest teraz poukładane, punktów nazbierane tyle, ze nikłe są "szanse" na spadek, wobec tego wolę wygrać dwa razy derby. Z 27 pkt już na pewno nie spadniemy. Coś tam jeszcze z kilku remisów dziabniemy i spox.
panownie!!!! Oni napewn nogi nie odstawią i zagrają o wszystko ale najpierw jest mecz z Wisłą Płocki i Stawowy ma rację.
Wole sie rozczarowac
ale wole to napisac zeby bylo napisane...
Od wczoraj ogarneło mnie jakies przeczucie
że my wygramy ta lige i zisci się najpiekniejszy sen.
Bardziej w to wierze niz w to
że dwa razy zmłócimy Telefonike.
No ale czemu nie wygrać teraz?
I usłyszec wycie tysiecy psów...
Raczej zmłócimy. Ach, nie chciało się nosić teczki ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)