Martinu5 Poszła wiadomość na priva
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
95 dni później
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeżeli nasi działacze wykażą się tradycyjną
> operatywnością, to jedynym wspomnieniem
> występów Jakuba Świerczoka w Cracovii będą
> jego bramki zdobywane w juniorach młodszych.
> Chłopak strzela bramki jak na zawołanie i od
> osób oglądających regularnie mecze juniorów
> wiem ,że jest z niego materiał na niezłego
> piłkarza. Nie wiem tylko dlaczego 17-letniego,
> bardzo zdolnego chłopaka nie widać w meczach
> juniorów starszych czy ME. Z tego co mi się
> obiło o uszy, to jest zainteresowanie jego osobą
> innych klubów, które są w stanie przekonać go
> do przeprowadzki i strzelania bramek w bardziej
> wymagających rozgrywkach i już nie na boiskach
> Cracovii ( no chyba ,że do jej bramki). Dla
> potwierdzenia dodam ,że Jakub trenował już w
> lutym z drużyną ME Polonii Bytom..........
Powyższy post napisałem po rozmowie z człowiekiem, który od lat regularnie ogląda mecze naszych juniorów. To było w czerwcu 2009 roku, dzisiaj Jakub strzelił 3 bramki w meczu 1 ligi i ma ich na koncie już 9. Pewnie za niedługo trafi do jakiegoś klubu ekstraklasy i będzie upokarzał Cracovię, której mógł być dalej zawodnikiem Jak słusznie zauważył mknacy w innym wątku, taką mamy właśnie politykę kadrową w klubie, że Świerczok zmierza po koronę króla strzelców 1 ligi, a u nas w przypadku braku Niedzielana i "Bizona" wchodzi na boisko Florek :(
14 dni później
Witam.
Jestem rocznik 96 i chciałbym się dowiedzieć jak mógłbym się zgłosić do Cracovii, np jakieś testy czy coś najlepiej wiecej niż 1 trening. Jestem z Jarosławia (woj. podkarpackie) i u mnie w klubie jestem w roczniku junior młodszy w Cracovii nie wiem czy to jest junior czy jeszcze po prostu jakiś trampkarz. Po zakończeniu tego roku szkolnego (3gim) chcę spróbować się czy dam radę w Cracovii, jeśli by się udało do was dołączyć poszukałbym wtedy jakąś szkołę w Krakowie bo przed testami się nie opłaca. Proszę o pomoc jak zgłosić się do trenera jakiś e-mail lub coś. I powiedzcie mi jaka jest szansa i czy muszę dostać zaproszenie aby pojechać czy mógłbym po prostu się sam zgłosić.
pozdrawiam
Kamil
royalek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem rocznik 96 i chciałbym się dowiedzieć
> jak mógłbym się zgłosić do Cracovii
Zadzwoń to dostaniesz informację.
Adres: Kałuży 1, 30-111 Kraków (stadion); Wielicka 101, 30-552 Kraków (biuro)
telefon: (12) 292-91-00, 292-91-01, 292-91-02, faks: 655-18-82
Dunajec/Start Nowy Sącz - Cracovia 5-3 (0-0)
0-1 Ścieszka 48, 0-2 Samek 54 gol samobójczy, 1-2 Golonka 80, 2-2 Lizoń 84, 3-2 Nowak 85, 4-2 Golonka 88, 4-3 Szczepański 89, 5-3 Wojtarowicz 90 (karny).
Dunajec: Płaneta - Zapart, Gargula, Samek (75 Ligarski), Jabłoński - Nowak, Kiełbasa (60 Zygmunt), Golonka, Lizoń, Orzeł - Wojtarowicz.
Cracovia: Drzewiecki - Skawski (70 Mitana), Potańczyk, Duszyk, Jurasz - Ścieszka, A. Szymula, Zieliński, D. Szymula (55 Nawrocki) - Mazanek (63 Waśniowski), Piątek (77 Szczepański).
Trwa słabsza passa Cracovii, która prowadziła grę, stwarzała bramkowe okazje, ale musiała przełknąć gorycz porażki.
- Do 80 minuty prowadziliśmy 2-0 i nic nie wskazywało, że przegramy. Kontaktowy gol dodał rywalom skrzydeł i w ciągu kilku minut zrobiło się 4-2 dla Dunajca. Sam nie wierzyłem w to co widzę, ale to była prawda. Trudno jednoznacznie wytłumaczyć, jak mogło do tego dojść, bo piłkarsko byliśmy w tym meczu lepsi i wydawało mi się, że spokojnie wygramy. Pierwszy raz w życiu w ciągu 10 minut moja drużyna straciła pięć bramek. Musimy się otrząsnąć i do końca rundy jesiennej zdobyć maksymalną liczbę punktów - powiedział trener Cracovii Paweł Zegarek.
82 dni później
[b]Krzysztof Szewczyk[/b]
Na jakiej pozycji gra ten chłopak?
http://sportowacracovia.wordpress.com/2012/01/13/zawodnik-cracovii-na-konsultacji-w-mlodziezowej-reprezentacji-polski/
ofensywny pomocnik albo skrzydlowy :D
4 dni później
Czy może mi ktoś wyjaśnić, jakimi zawodnikami my gramy w tych rozgrywakach, bo po osiąganych wynikach wygląda jakby Cracovia wystawiała trampkarzy.
http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,438.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)