nie mam pojecia...
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
JuniorS -------swoimi słowami zniesławiłeś trenera Góreckiego. owszem przy skandalicznym sedziowaniu i zachowaniu sedziów - trener wbiegł na boisko(nie uznał sedzia prawidłowo zdobytej bramki), ale z tymi piesciami to przesadziles i to grubo...zastanów sie co ty wypisujesz...Trener chciał przede wszystkim bronic swoich zawodników i domagał sie uznania prawidłowo zdobytej bramki!!! ale nikogo uderzyc NIE CHCIAŁ!!!! JuniorS -- moze to ty zaciskales te piesci??
a co do "przykrej niespodzianki" --to skandaliczne zachowanie kibiców z Tylmanowej. juz w pierwszej połowie byly z nimi problemy...a pożądkowych to tam nie bylo wogole... no i w momencie gdy wynikło zamieszanie na boisku to kibice wkroczyli bezzasadnie na boisko. zagrali cwaniaczków i buraków ze wsi w stosunku do trenera i kilku zawodników Cracovii...i pokazali ze tylko w gębie są mocni... i na tym sie skonczyło. a sedzia jak gdyby nigdy nic dokonczył mecz. co najlepsze po meczu sam slyszalem jak przepraszał za popelnione błędy. ehh szkoda słow na takie sedziowanie...
janek18 - stalem na boisku niedaleko zamieszania...
janek18, JuniorS
pewnie sie nawet znacie
w kwestii odmiennego postrzegania tych samych zdarzeń polecam film japoński pt "Rashomon"
http://www.filmweb.pl/f31438/Rash%C3%B4mon,1950/opisy
nie kłóćcie sie, pls
dobra koniec tematu...ja wiem swoje, Ty swoje. Dzisiaj Cracovia-Kmita Starsi 11, mlodsi 13
Starsi 4:1
A w meczu juniorów młodszych 6 bramek zdobył Jakub Świerczok. Z tego co mi się udało wyczytać to chłopak rocznik 92 i przyszedł do Cracovii z Mk Katowice. Tak pogrzebałem jeszcze w google i okazuje się,że w przeszłości bardzo często wygrywał klasyfikacje strzelców na różnych turniejach. No ciekawe jak się będzie rozwijał w Cracovii, ale widać ,że pojawił się w naszym klubie bardzo ciekawy chłopak.
http://www.simnet.pl/lech92/turniej/index.php?show=historia
http://katowice.naszemiasto.pl/sport/336575.html
http://rudaslaska.naszemiasto.pl/sport/583868.html
Świerczok przyszedł z GKSu Tychy. W tamtym sezonie nie miescil sie w skladzie Cracovii i zostal wypozyczony do SMSu. Z pewnoscia sa lepsi napastnicy w naszym klubie.
Ale z tych artykułów wynika ,że grał w MK Katowice. No chyba ,że to jakiś inny Jakub Świerczok.
Jakub Świerczok( rocznik 92) strzelił wcześniej także 2 bramki Okocimskiemu. Nie grał w Tylmanowej, a z Wisłą został zmieniony po 70 minutach.
Jest, to ten sam zawodnik, który grał w MK Katowice i który wcześniej tak dużo strzelał bramek, szczególnie w turniejach halowych.
Na pewno ma " smykałę" do strzelania bramek, ale jest drobnym i niskim zawodnikiem, co w przyszłości nie będzie mu ułatwiać walki z rosłymi obrońcami, a co pomagało mu w grze halowej.
Z ocenami należy się wstrzymać przynajmniej do konca sezonu.
Co ważne, to, to, że jest już prawdziwym pasiakiem, mimo że przyszedł do szkoły krakowskiej z Tych, wystarczy sprawdzić jego opis w Naszej Klasie.
Sprawdziłem i rzeczywiście gość jest z Tych. Chłopak chodzi do SMS wraz ze swoim dzisiejszym partnerem z ataku tylko ,że ten w przeciwieństwie do Świerczoka chyba pomylił strony Błoń.
http://nasza-klasa.pl/profile/14128051
GLINIK/KARPATIA GORLICE ? CRACOVIA 0 : 10 (0 : 9)
Bramki dla ?Pasów?: Świerczok (pięć), Florek (trzy), Darowski, Krysiak.
Cracovia: Krzeczowski (41? Skrzeszewski) ? Biernat, Burkat (41? Gadźkowski), Grzesiak (41? Nasiadka), Wieczorek ? Romanek, Kiełb (41? Soprych), Piwowarski (41? Taler), Szkotak ? Świerczok (41? Darowski), Florek (41? Nawrocki).
Trener Wojciech Klich: - Ponownie wynik mówi sam za siebie. Drużyna zagrała dobry mecz, mieliśmy mnóstwo sytuacji. To był popis napastników, którzy łącznie zdobyli dziewięć bramek. Teraz czekamy na spotkania z bardziej wymagającymi rywalami.
PS: MOIM OSOBISTYM ZDANIEM WYNIKI JAKIE OSIĄGAJĄ NASI JUNIORZY PO RAZ KOLEJNY POKAZUJĄ - może nie bezsens- ale mniejszą jakość szkoleniową czegoś takiego jak ligi regionalne juniorów. Myślę ,że przyszłość leży w zachodnich rozwiązaniach czyli całorocznych seriach turniejów
rozgrywanych przez czołowe drużyny (z kraju a jak się da to i z zagranicy). Dużo lepiej byłoby jakby nasi stale rywalizowali Z Legią , Gwarkiem , Ruchem , Amicą, Wisłą , Hutnikiem itd...nie mówiać już o Klubach Czeskich ,które w końcu nie są daleko..
a nie szwędali się po Gorlicach , Tylmanowych , Wadowicach etc....które to mecze niewiele wnoszą do rozwoju piłkarskiego.
pps: jak wyszli starsi?
Świerczok w 3 meczach 13 bramek. Zgadzam się ,że powinna w Polsce powstać jakaś centralna Liga juniorów , albo przynajmniej makroregionalna obejmująca także województwa podkarpackie i świętokrzyskie.
Starsi 7:0
JuniorS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Starsi 7:0
Dają wam coś szkoleniowo takie mecze?
Trening strzelecki, dobijanie pachołków.
A i gra na dobrym trawiastym boisku a nie meczenie sie na sztucznej trawie.
Ano własnie. Napisałbyś jak dużym problemem jest brak naturalnych płyt dla juniorów.
Starsi wygrali z Olkuszem 3:2. Do przerwy przegrywali 0:2, ostatnią bramke strzelili w 90 minucie. W samej koncowce doszlo do przepychanki i sedzia pokazal az 5czerwonych kartek w tym dwie dla zawodników Cracovii (Wilk, Napieracz)
Ciekawostką meczu poza wspomnianą - raczej ostrą przepychanką niż awanturą - był gol na 3-2 dla Pasów. główka z 6-7 metrów ... poprzeczka...gleba...i wyjście na zewnątrz. Gol jak z finału 1966 Niemcy-Anglia. Sędzia boczny pokazał gola bez chwili wahania. Z mojej pozycji tez raczej wyglądało na gol. Nasi celebrowali wznowienie "na czas" i doszło do ostrej przepychanki. W sumie niesportowe zachowanie obu stron ale fajnie ,że nasi bronią barw klubowych:). Nasz bramkarz pół boiska przeleciał aby swoich bronić (dostał czerwień).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)