libero:
[i]> W półfinale juniorzy młodsi Pasów zmierzą się ze zwycięzcą
> pary: Parasol Wrocław - Jedynka Krasnystaw.
> Pierwszy mecz już w najbliższą środę![/i]
Klamka zapadła. W półfinale gramy z Jedynką Krasnystaw. Zadecydowały bramki strzelone na wyjeździe.
Wynik dzisiejszego rewanżu: [b]Jedynka Krasnystaw - Parasol Wrocław 0:1[/b]
Pierwszy mecz: [b]Parasol Wrocław - Jedynka Krasnystaw 1:2 [/b]
==
Jedynka gra dalej
Pomimo porażki w dzisiejszym meczu z Parasolem Wrocław krasnystawskiej Jedynce udało się awansować do następnej rundy gier Mistrzostw Polski juniorów młodszych. W półfinałach na zespół Mirosława Berbecia czeka już Cracovia.
Źródło: http://www.sportexpress.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=6&Itemid=11
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
Myślę,że to będzie rywal zdecydowanie łatwiejszy od Amiki,którego nie można oczywiście lekceważyć.
w środę gramy u siebie?
UKS Jedynka Krasnystaw awansuje
Około 500 kibiców stawiło się na stadionie w Krasnymstawie, aby dopingować młodych piłkarzy UKS Jedynka Krasnystaw w rozgrywce o awans do ósemki najlepszych drużyn w Polsce wśród juniorów młodszych. Rywalem był pogromca ubiegłorocznego mistrza Polski Zagłębia Lubin - mistrz województwa dolnośląskiego Parasol/Baumit Wrocław . Piłkarze Mirosława Berbecia mieli przed tym spotkaniem przewagę jednej bramki, jako że w środę we Wrocławiu wygrali 2:1 po dwóch bramkach Piotra Witki z rzutów wolnych.
Mecz rozpoczął się od ataków obu stron, ale gola otwarcia mógł strzelić już w 3 minucie Sebastian Sadowski - niestety piłka po jego uderzeniu z 16 metrów, minęła słupek obok okienka. W 11 min ponownie zaatakował Sadowski, ale bramkarz Winiecki był na posterunku. W połowie tej części gry nad Krasnymstawem rozszalała się burza i już wiadomo było, że mecz będzie miał swoją dramaturgię. Goście zaatakowali ostro i Łukasz Miś był wielokrotnie w opałach. Jednak doskonale sobie radził w szesnastce, jak również z centrami i wrzutkami na tzw. aferę. W drugiej połowie, która rozpoczęła sie z opóźnieniem ze względu na burzę, gospodarze pokazali już dojrzały futbol, szanowali piłkę w środku pola, a jak się nadarzyła okazja jednym podaniem uruchamiali szybkich skrzydłowych. Szansę na strzelenie bramek mieli: Koza, Sadowski, Gutowski i Witka . Bramka dla Jedynki była blisko.
Jednak w strugach deszczu, kiedy pot i woda zalewały oczy, a zmęczenie dawało się coraz bardziej we znaki, goście ani myśleli rezygnować. W 75 min. jedna z kontr zakończyłą sie walką sam na sam i Antosiewicz pokonał wreszcie Misia. w tym momencie piłkarze Jedynki jeszcze raz wykazali zimną krew i konsekwentnie rozbijali z dala od swojej bramki, desperackie ataki Parasala.
Końcowy gwizdek oznajmił największy sukces w historii krasnostwskiej piłki.
Po meczu powiedzieli:
Mirosław Berbeć:
- Wygraliśmy, bo graliśmy jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. W dwumeczu byliśmy równorzędnym rywalem, zadecydowały bramki Piotrka Witki we Wrocławiu.
Łukasz Miś:
- Miałem zadanie wyłapywać dośrodkowania i wychodzić odważnie do prostopadłych piłek kierowanych w pole karne. Śliska nawierzchnia nawet mi sprzyjała. Myślę, że udało mi się wykonać zadanie.
Marek Kwiecień, trener koordynator UKS:
- Cieszę się, że gramy dalej. Kolejene święto w mieście wkrótce. Mimo kłopotów odnosimy sukcesy.
W walce o pierwszą czwórkę mistrzostw UKS Jedynka Krasnystaw spotka się z Cracovią Kraków (2:1 i 2:0) z Amiką Wronki.
UKS Jedynka Krasnystaw - Parasol/Baumit Wrocław 0:1 (0:0)
Bramka: Antosiewicz 75
Sędziowali: Złotek (Gorzyce), Główacki, Wójcik (Lublin)
Widzów ok. 500
JEDYNKA : Miś, Tomaszewski, Fiszer, Gutowski, Berbeć, Gajewski, Bojankowski, Witka, Salitra (61 Zdunek), Koza, Sadowski.
PARASOL: Winiecki, Supran (77 Szmajda), Krupianik, Ficon, Cisło, Rogalski, Danielewicz, Barczyński, Cieśla (41 Przybyła), Bakalarz, Dobrzański (66 Antosiewicz)
Gdzie pierwszy mecz?
Na Kałuży czy Krasnystaw Arena? ;)
nie ma co lekceważyć Jedynki bo jeżeli wygrali z Parasolem to muszą być nieźli... Parasol ma naprawdę niezłą szkółkę piłkarską ..
Pierwszy podobno w Krasnystawie.
zac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pierwszy podobno w Krasnystawie.
Podobno ---------------to nie ma nikogo na forum co będzie to wiedział napewno!!!???
no skoro nawet oficjalna strona PZPN nie raczy podawać....
No niestety nie ma.
Graja na wyjezdzie w srode.
Czyli u nas w sobote ??
Pary pólfinałowe tworzą:
MOSP Białystok- Arka Gdynia
KS Piaseczno - Stal Mielec
SMS Łódź - Górnik Zabrze
Jedynka Krasnystaw- Cracovia
Pierwsze mecze w środe 27 czerwca, rewanż w sobotę 30 czerwca.
Zwycięzcy awansują do finału, który rozegrany zostanie od 10-14.07.2007 w Siemiatyczach i Mielniku ( Podlasie)
Natomiast w juniorach starszych;
Stal Mielec- Wisła Płock
Stal Szczecin- Amica Wronki
Zagłebie Lubin - Hutnik Kraków
SMS Łódź - Hetman Białystok
CRACOVIA SACRA
Szkoda,ze Ci chlopcy z Mielca gina gdzies pozniej.
szybkilopez Napisał(a):
> Szkoda,ze Ci chlopcy z Mielca gina gdzies pozniej.
To organizacja piłki w Stali jakoś leży totalnie - mają pod nosem co najmniej kilkunastu potencjalnych sponsorów (chociażby BRW), ale wolą inwestować w piłkę ręczną i siatkę.
A stadion się zamienił w jeden wielki bazar :/
I prawda jest taka, że piłką nożną coraz więcej ludzi przestaje się tam interesować :(
cracovia.pl
Najmłodsza drużyna juniorów (występująca jednak w I-szej lidze juniorów starszych) pomyślnie zakończyła sezon, zwyciężając juniorów Wieczystej 7:1. Tym razem zespół oparty na roczniku `91 wspomogło 4 starszych zawodników, którzy istotnie przyczynili się do najwyższego zwycięstwa w tej rundzie. Zespół zakończył sezon na 8 miejscu.
Trzeba pamiętać, iż drużyna Cracovii złożona najczęściej z chłopców rocznika `91 grała w lidze z zawodnikami o 3 lata starszymi roczniaka `88:
?Był to zatem rok kształtowania charakterów tych chłopców i uważam, że zdali ten egzamin dobrze. Niestety w czasie trwania rozgrywek okupiliśmy to kilkoma groźnymi kontuzjami, gdyż różnica fizyczna w niektórych spotkaniach była bardzo wyraźna. Generalnie jestem z tego sezonu zadowolony. Kilku zawodników pokazało, że można na nich liczyć, kilku zrobiło naprawdę wyraźny postęp. Dziewięciu piłkarzy grało w tej rundzie w Kadrze Małopolski swojego rocznika. 4 chłopców (Polek, Połomski, Syska, Moszumański) udanie występuje w meczach starszego rocznika (`90), a dwóch najmłodszych, trenujących z tą grupą (Wieczorek, Napieracz), trafiło do Kadry Polski U-15 ? powiedział trener Maciej Antkiewicz.
"Niestety w czasie trwania rozgrywek okupiliśmy to kilkoma groźnymi kontuzjami, gdyż różnica fizyczna w niektórych spotkaniach była bardzo wyraźna."
to chyba o mnie piszą :D bo jak graliśmy z nimi w tamtej rundzie to po paru faulach w środku polu jakiś debil mnie wyzywał od psów wiślackich :P
SaNtO Napisał(a):
> "Niestety w czasie trwania rozgrywek okupiliśmy
> to kilkoma groźnymi kontuzjami, gdyż różnica
> fizyczna w niektórych spotkaniach była bardzo
> wyraźna."
>
> to chyba o mnie piszą bo jak graliśmy z nimi w
> tamtej rundzie to po paru faulach w środku polu
> jakiś debil mnie wyzywał od psów wiślackich
>
> z Pasiastymi pozdrowieniami - Głos Młodego
> Pokolenia
>
naszych bijesz? :D
chciałem mu przylozyc bo grał jak panienka a mnie starego forumowicza wyzywa od psow wislackich :P
Pauzuje ktoś za kartki w u nas?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)