Nie jestem zadnym turysta;p.....dostałem propozycje przyjazdu na testy do amici wronki ale moj kolega jedzie na testy do cracovi i tez pojade z nim i sie po prostu chciałem dowiedziec czy wysoki jest poziom
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
a nie orientujesz sie czy dobrego mają lewego obronce??:D
lewych obrońców nie potrzebujemy
a dlaczego nie potrzebujecie??
Mój kolega z klasy gra w roczniku '92, sądząc po nim to poziom jest wysoki, ale powodzonka życzę!!
a mozesz mi do niego podac gg ??albo do kogos z rocznika 1992??
A znacie jakies osiagniecia rocznika 1992??w jakich turniejach brali udział i jak stoja w lidze??
Ostatnim sprawdzianem rocznika '92 był Turniej im. Różankowskiego w Myślenicach (w hali, gdzie gram). Ugrali tam IV miejsce. Jak już wspomniałąm mój kolega z klasy chwali sobie swój zespół, aczkolwiek mój brat z '96 także nie narzeka :-))
UUU to sie zawiodlem odkad pamietam turniej Rozankowskiego wygrywali kolejno roczniki 86.87,88.89 i 90 szkoda ale kazda seria sie konczy;/
Mam pytanko.. Jak nazywa się bramkarz, który broni bodajże w roczniku '90 lub '89 jako rezerwa i NIE nazywa się Paweł Nowicki. Zna go ktoś??
www.cracovia.pl
co się z MIchałem Gliwą?
To co powie mi ktos czy lewy obronca w roczniku 1992 jest dobry??:D ale tak na serio bez kitu
Jest bardzo dobry i przestań już chłopie marudzić tylko jak masz przyjeżdżać na te testy to przyjeżdżaj.
nie denerwoj sie :D
Aha... A co do tego bramkarza to nie jest czasem Pan Sebastian Juszczyk???
Najpierw Cracovia pozyskała Sebastiana Kurowskiego, który zadebiutował w ekstraklasie, a nawet trafił do reprezentacji Polski do lat 19. Potem do krakowskiego klubu na testy trafił brat Sebastiana - Dariusz.
- Darek zaprezentował się bardzo dobrze i prezesi Cracovii nalegają, aby podpisał kontrakt. Przeprowadziłem z Darkiem rozmowę i postanowiliśmy, że zostanie on do końca sezonu w naszym klubie. Będzie grał w czwartej lidze, a w czerwcu zadecydujemy o jego dalszej karierze. Tym bardziej, że oprócz propozycji krakowskiego klubu otrzymaliśmy dla niego kilka innych ciekawych ofert - mówi Janusz Pietrucha, prezes Glinika/Karpatia.
- Do swoich atutów zaliczam drybling, szybkość i jestem skuteczny, co jak na napastnika jest bardzo ważne - mówi Darek Kurowski - w domu mam wiele statuetek, w tym za tytuły najskuteczniejszego i najlepszego zawodnika rożnych zawodów.
Dariusz Kurowski przebywał również na testach w Legii Warszawa. Trwały one dwa tygodnie.
- Myślę, że chyba lepiej byłoby dla mnie trafić do Cracovii. W tym klubie gra mój brat. Ale jestem otwarty na inne propozycje.
Prezes Pietrucha zapytany o Darka odpowiada:
- Jest trochę niepokorny, ale to zawodnik obdarzony wielkim talentem. Wróżę mu piłkarską karierę pod warunkiem, że będzie dalej solidnie pracował. Niektórzy trenerzy pracujący w naszym klubie mówią, że Darek ma większy talent do piłki niż jego brat Sebastian.
Miło nam także poinformować, że na testach w Legii Warszawa i Cracovii przebywał kolejny utalentowany zawodnik Glinika/Karpatia - Paweł Mroczka.
- To inteligentny, ułożony chłopak, grający na pozycji pomocnika. Cracovia bardzo nalega, żeby Darek i Paweł zasilili ich zespół juniorów młodszych, co pomogłoby krakowskiej drużynie wywalczyć tytuł mistrza kraju - dodaje prezes Pietrucha.
- Moim atutem jest technika, a muszę popracować nad szybkością i wytrzymałością. W Gliniku trenuję od wielu lat. Moim pierwszym szkoleniowcem był Jan Król. Miło wspominam pobyt w Legii Warszawa - mówi Paweł - działacze tego klubu podchodzili do nas profesjonalnie. Widać było, że to dobrze funkcjonujący klub. A w Cracovii? Też było ciekawie, ale ja jednak gdybym miał wybierać, to chciałbym kontynuować karierę w klubie ze stolicy. Wiem, że mam kilka innych propozycji, bo rozmawiałem z prezesem Januszem Pietruchą. Spokojnie czekam do zakończenia sezonu. Teraz marzę o tym, żeby jak najlepiej zaprezentować się w czwartej lidze.
Paweł jest uczniem I LO i jak widać, nauka i sport mogą znakomicie współpracować.
Glinik/Karpatia Gorlice to kolejny klub na naszym terenie, gdzie znakomicie pracuje się z młodzieżą i efekty tej pracy są widoczne. Dodajmy, że propozycję udziału w testach pierwszoligowych klubów otrzymali inni młodzi gorliczanie.
Prezes Janusz Pietrucha kończąc mówi:
- Postanowiliśmy w klubie, aby stawiać na naszych młodych zawodników i to dobra droga. Droga, która przynosi nam pozytywne głosy w kraju. W Gliniku/Karpatia mamy bardzo wielu utalentowanych piłkarzy. Tylko w ostatnim czasie do klubów z wyższej ligi awansowali bramkarz Brzeziański i Sebastian Kurowski. Wkrótce dołączą inni.
Źródło: Gazeta Krakowska (12.02.07)
No, no.. Może Dariusz zasili nasze szeregi... W sumie spoko chłopak z niego, ważne, żeby się nioe zrobił "gwiazdeczką"!!
http://www.futbol.malopolska.pl/news.php?id=12295 ankieta na naj ... 2006 w malopolsce. kandyduja trener Piotr Gorecki jako trener i Cracovia 89 jako druzyna roku. glosowac !!! :)
Trzymajac sie tylko kwestii juniorskich jest jeszcze Junior Roku
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)