Dodac trzeba,ze postacie wiodace w zespole mlodszych to chlopcy,ktorzy od malego sa w Cracovii, nie tak jak w juniorach starszych gdzie w wiekszosci to chlopcy spoza Krakowa. To tez ma wplyw i na styl gry, i na mentalnosc i charakter.
-
-
Juniorzy CRACOVII - temat zbiorczy
szybkilopez, nic dodać, nic ująć...:)
Mam pytanie a co z kontraktami ktore mieli podpisac najzdolniejsi juniorzy.Jak to sie zakonczylo i kto podpisal,a i czemu tatara gra w juniorach starszych jak zaczynal sezon w rezerwie.Uj cos makkalele zawiodl ostatnio z sandecja bez rewelacji.Ponoc mial kontuzje prawda to??
Owszem miał kontuzje śródstopia. Noga go cały czas lekko boli i może dlatego sie wydaje że gra słabiej, ale przecież trzeba wspomnieć o tym, że w momencie gdy Sandecja w drugiej połowie atakowała i bardziej przycisnęła Cracovie juniorów młodszych to on skutecznie egzekwował karnego, a z przebiegu całego spotkania naprawde rozgrywał dobre zawody.
coz ja jednak sadze ze na tle druzyny wypadl "blado".Widzialem go lepiej grajacego np z wisla.Sadze ze jak zwykle dobry mecz zagral Dzwonek b.dobrze Obrzut.Sadze ze nie wykorzystywany jest wogole chlopaka z prawej strony widac ze cos umie chyba Dynar sie nazywa.
Makelele - tacy zawodnicy nie maja przyszlosci w futbolu. Wszystko fajnie,ze on teraz w juniorach mlodszych jeszcze jako tako sobie moze poradzic, ale inwestowanie w takiego chlopaka to jest naprawde ryzykowna sprawa. Bo w co sie wierzy? Ze urosnie chociaz te 10 cm? Ze bedzie tak niesamowity,ze nie bedzie miala znaczenia jego mikra postura? Naprawde nie widze tu przyszlosci. W juniorach starszych chlopcy raz,ze sa wieksi i silniejsi, to dwa,ze sa juz madrzejsi.
Ja jestem pewny że z tego chłopaka coś będzie, a piłka nożna to nie jest sport gdzie liczy sie przedewszystkim wzrost...Ildiray Basturk wzrostu nie ma a znakomicie sobie radzi na tle większych i silniejszych przeciwników...oto jest jeden przykład z wielu :)
Szybkilopezie-Gra w piłkę nie jest dyscypliną tylko dla dryblasów.Obserwuję grę Żurka w naszych juniorach młodszych na każdym ich meczu i stwierdzam,że z niego może mieć seniorska piłka dużą pociechę.Do prowadzenia gry jako ofensywny pomocnik ma dużą smykałkę a z tym się trzeba urodzić.Ma On jeszcze dużo czasu aby zmężnieć i urosnąć bo jeśli się nie mylę to nie ma On jeszcze 17 lat a ludzie chyba rosą do 21 roku życia. Znam dużo ofensywnych pomocników którym niski wzrost nie przeszkadza w dobrej grze.Szybkilopezie ty chyba nie pamiętasz,że w latach 60 w naszej reprezentacji narodowej występował bardzo niski Sołłtysik który swoją grą zachwycał tak na boiskach w Polsce jak i zagranicą.
Basturk ma 169cm... A Zuri ile ma? 155? Poza tym nie za bardzo moze jeszcze urosnac, bo nie ma tego w genach. Owszem pilka nozna nie jest sportem tylko dla dryblasow,ale przy Makelele chlopak majacy 165 juz jest dryblasem,tymczasem w seniorskiej pilce 170 to juz jest rzadkosc... Po prostu szkolenie polega na tym,zeby wyszkolic pilkarzy,korzy w seniorskiej pilce beda przydatni, nie zas takich ktorzy fajnie sobie radza w juniorach.
solnikowo - no ja nie pamietam,nie mam az tylu lat. Nie mowie,ze on nie ma talentu,ale po prostu na dluzsza mete moze byc to niewypal, czego mu oczywiscie nie zycze.
kazdy ma swoje zdanie dla mnie dobrym posunieciem bylo sciagniece srodkowego obroncy (duzy spokoj ale blad mu sie zdarza jeden w meczu;p)i tego dynara widac ma chlopaka potencjał zwlaszcza na krakusie w drugiej polowie poslal pare fajnych pilek kiwa tez niezle
szybkilopez, mądrze gadasz. To moze byc i pewnie bedzie jego ogromny problem...
Jeszcze nie jeden raz Makalele was zaskoczy...chodźcie na jego mecze i śledźcie jego postępy a dopiero po tym wszystkim sie wypowiadajcie
Dobra Ruczi, bo zacznę podejrzewać, że to Ty... ;)
Pasiak ksc to nie ja...ale bardzo dobrze znam Marcina i wiem co on potrafi i jestem przekonany że jeszcze wszystkich nas zaskoczy
Ok - ja tez nie uwazam,ze jest slaby pilkarsko - tylko po prostu sa pewne blokady,przeszkody ,ktorych obejsc sie nie da.
Teraz juniorzy młodsi grają na garbarni o 13 w sobote...Niech wszyscy Ci co chcą przyjśc zrobią to...gorąco zapraszam !!!
milsari2 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mam pytanie a co z kontraktami ktore mieli
> podpisac najzdolniejsi juniorzy.Jak to sie
> zakonczylo i kto podpisal,a i czemu tatara gra w
> juniorach starszych jak zaczynal sezon w
> rezerwie.Uj cos makkalele zawiodl ostatnio z
> sandecja bez rewelacji.Ponoc mial kontuzje prawda
> to??
też jestem tego ciekaw, jak to wszystko się zakończyło! czy wie ktoś coś na ten temat???
Juniorzy młodsi wygrali z Garbarnią 5:0. Bramki strzelali Dzwonek 2, Obrzut 2, Lisowski. Młodzi piłkarze zademonstrowali dobry futbol. Pełno ataków pozycyjnych, znakomita obrona, mądra gra wśrodku pomocy przez znakomitego Kękusia i rewelacyjnego Zurka, no i swietna gra z przodu przez dwójke napastników Dzwonka i Obrzuta - fantastycznie sie rozumieją. Z tej mąki może być chleb...Juniorzy Starsi Wygrali 3:0 - bramki strzelali Kozera, fantastycznie Kosturbała oraz niezawodny Sacha :):)
Juniorzy Młodsi znow zaliczyli efektowne zwyciestwo 5:0 tym razem z Garbarnią !!!!!!! Bramki strzelali: 2x W.Obrzut, 2x R.Dzwonek, 1 R.Lisowski.
Skład CRACOVII:
- 1 P.Nowicki
- 4 M.Bruzdek
- 5 A.Wrona
- 2 P.Kozieł
- 13 M.Łuczak
- 17 D.Dynarek
- 6 K.Kękuś (C)
- 9 M.Zurek
- 8 P.Tomkowiak
- 11 W.Obrzut
- 10 R.Dzwonek
Zmiany:
- 10 R.Dzwonek - 21 J.Guzik (52min)
- 8 P.Tomkowiak - 7 K.Kowalski (52min.) Zszedł jeszcze K.Kękuś i W.Obrzut w 75 i 77 minucie, ale jusz nie wiem kto za nich wszedł.
Cracovia miała 80% posiadania piłki, gra toczyła sie na połowie garbarzy.Kilka ładnych akcij,wiele strzałow na bramke garbarni. Cracovia to zespoł na "mistrza małopolski" !!!!!! Warto oglądac ich mecze bo mozna popatrzec na dobrą piłke.
Jak Wam sie podoba gra chłopakow ???
No dobra pisze :] Tylko jeszcze nie wiem co, jestem tu pierwszy raz, ale pewnie tesh nie ostatni :] Nomm więc, mi meczykk (Cracovia-Garbarnia) siem podobał i to bardzo :] A najlepsza była brameczka Wojtka (ta 2) heh z farcikiem troszeczke, ale nic :P ;* nio, a co do reszty to takk jak zawsze KaKa grał dobrze ( nie wiem, czemu zszedł? :[ ) Kowal, Dynar, Koza, Żurek... Ogolnie było dobrze :] Cracovia miała prawie cały czas przewage i oczywiste było, że wygrają :]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)