Od dnia w ktorym Pasy zdobyly po raz pierwszy Mistrzostwo Polski :)
-
-
To juz 84 lata...
strzelając w ośmiu meczach trzydzieści jeden bramek.
to teraz w 31 meczach strzelimy 8 bramek :/
Kojo pierwsza runda PP to chyba 2 mecze są więc będą 32 ;)
JeyJey Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Od dnia w ktorym Pasy zdobyly po raz pierwszy
> Mistrzostwo Polski
Miś Napisał(a):
> strzelając w ośmiu meczach trzydzieści jeden
> bramek.
?????
Skoro mistrza wyłoniono 21 sierpnia to mistrzostwa odbywały się w wakacje?
Miś chyba znowu ci się coś popier..iło!! ;)
O dacie pisał JeyJey, a Miś tylko o bramkach więc nie wiem czemu do niego pijesz
A w ogóle rusz trochę głową, jest rok 1921, za miedzą rewolucja, wyobrażasz sobie, że piłkarze rozgrywają 30 kolejek poruszając się ekspresami na trasach Lwów - Poznań - Łódź - Warszawa - Kraków?
Wystarczy troche poszukac i sie znajdzie ze w 1921 roku w I Mistrzostwach Polski Cracovia rozegrala 8 meczy ( 7 zwyciestw i 1 remis ), wiec caly sezon mogl trwac 2 miesiace.
widać eurobiurokraci (EU) stworzyli dyrektywę, że sezon musi miec 30 kolejek i trwać od lipca do maja :P
Polecam wogole artykul na [url=http://www2.cracovia.krakow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2691&Itemid=0]cracovia.krakow.pl[/url]
W nim mozna sie dowiedziec dlaczego Cracovia nie przeszla do histori światowej piłki nożnej i zdobyc pare innych info.
JeyJey Napisał(a):
> Polecam wogole artykul na cracovia.krakow.pl
> W nim mozna sie dowiedziec dlaczego Cracovia nie
> przeszla do histori światowej piłki nożnej i
> zdobyc pare innych info.
Swoją uwagę napisałem kierując się intuicją. Teraz sprawdziłem:
[i]"Finałowa rywalizacja [b]OD 21 sierpnia DO 10 października 1921[/b] (70 dni) przyniosła sukces Cracovii"[/i]
źródło: Encyklopedia Piłkarska FUJI - Liga Polska
[b]Wyjaśnijcie to chłopaki (to uwaga szczególnie do Misia - autora arytkułu) bo nam ktoś jeszcze do monografii stulecia tę bzdurę wsadzi i już się potem tego nie odkręci.[/b] :(
Miś, a może za datę zdobycia mistrza Polski przyjmuje się datę ROZPOCZĘCIA rozgrywek? ;)
EU - Gowarzewskiemu nie wierzę. Sprawdzę, ale dopiero we wtorek
Miś Napisał(a):
> EU - Gowarzewskiemu nie wierzę. Sprawdzę, ale
> dopiero we wtorek
Miś skoro już wziąłeś się za pisanie na stronę to [b]powinieneś być PEWIEN tego co piszesz[/b]. Trzymam kciuki żebyś miał rację bo inaczej sporo wstydu będzie jak jakieś psiaki będą potem z nas szydzić że własnej historii nie znamy. :(
jak sądze w osobistym slangu Misia słowo "sprawdzę" oznacza:
przyp.... 10 źródeł, 500 cytatów i 143 świadków ;)
o wiedze Misia byłbym spokojny
ja się nie wziąłem za pisanie na stronę. A tu jestem pewien w 99 proc. (zawsze ten 1 proc. niepewności jednak zostaje). Osoby, które to widziały na własne oczy już nie żyją. A w innych źródłach bywa różnie.
A jak psiaki zaczną szydzić - to ich przepytamy z ich własnej historii (oczywiscie tej przedCupiałowej)
Miś Napisał(a):
> ja się nie wziąłem za pisanie na stronę. A tu
> jestem pewien w 99 proc.
Obyś miał rację. Tak jak mówiłem, trzymam kciuki :)
A swoją drogą określenie: "pewien na 99 proc." to to samo co "mam 1 proc. wątpliwości" ;)
widzisz, bardziej wierze pasiakom Kukulskiemu i Mielechowi niz wiślakowi Gowarzewskiemu. Ale poniewaz Mielech to też legionista - stąd ten 1 proc. Zwłaszcza, że parę rzeczy Mielech też zachachmęcil (oczywiscie nie celowo)
Miś Napisał(a):
> A jak psiaki zaczną szydzić - to ich przepytamy z
> ich własnej historii (oczywiscie tej
> przedCupiałowej)
Tutaj to już całkiem możesz dać du.py jak pokażesz, że gwardyjską historię znasz lepiej od naszej ;)
a niby dlaczego.
Chcesz zniszczyć wroga - poznaj go lepiej niz siebie samego
Miś Napisał(a):
> a niby dlaczego.
jak nic powiedzą żeś przerzut - Miś farbowany ;)
nigdy nire przejmowałem się tym co o mnie mówią. Mogę dla nich byc nawet "przeżydem" :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)