Widzisz Misiu to nie moi koledzy bo jestem jednym z tych co nie mają instynktu stadnego (który udziela się prawie wszystkim kibicom - tobie również - "my", "wy").
A poza tym, kulturalnego człowieka można rozpoznać po tym, że zawsze umie się kulturalnie zachować. I to nie jest wytykanie, bo mnie też wq***ia gdy jakieś zaszczane szczyle (obojętnie czy to są kibice Wisły, Pasów czy Legii) włażą na forum i gadają pierdoły. Ale nie zjadam ich na śniadanie przy pomocy bluzg itp.
Można powiedzieć, że jestem ponad to :]
A co do przełożenia to powiem tylko :
Obie strony widzą tylko czubek swojego nosa i nie chcą się otworzyć na argumenty innych osób.
Sam uważam, że derby mogły być przełożone, można było to zrobić w bardziej kulturalny sposób. A najbardziej chamską i nieprofesjonalną rzeczą jaką zrobił PZPN był zakaz na przełożenie meczu Legii z Groclinem. Uważam, że tamten mecz powinien też być przełożony. Co prawda Wisła miała mocniejsze argumenty (jej piłkarze grali nie tylko w terminie FIFA ale też w drugim meczu który był później) niż Groclin ale PZPN powinien wyjść z założenia "Albo wszyscy albo nikt".
Drugą kwestią jest spór ideologiczny czy PZPN powinien się zgadzać w podobnych sytuacjach na zmiany terminów (abstrachując od tego czy gra Wisła, Pasy, Legia, Lech czy Szombierki Bytom). Ja jestem zdania, Ty zapewne, że nie. Myślę, że obie wersje mają swoje racje i można je spokojnie przedyskutować, bez "żydzenia" i "szczekania". W końcu jesteśmy ludźmi na poziomie a nie prostackim bydłem.
-
-
IM wolno BEZKARNIE ŁAMAĆ PRAWO
[i]Amica do meczu z Pogonią przystąpi w najsilniejszym składzie. Zespół przygotowywał się do spotkania bez m.in. trenera Macieja Skorży, który jest asystentem selekcjonera Pawła Janasa i był na Ukrainie, oraz bez siedmiu kadrowiczów z różnych reprezentacji.[/i]
i jakoś nie przekładają. Widac można :P
Oczywiście, że można. Można też grać nawet co dwa dni. Tylko jeśli ma się możliwość przełożenia meczu mając w perspektywie mecz z Grekami to działacze Wisły woleli przełożyć.
Jeśli chcesz mi udowodnić, że da się grać co trzy dni to nie ma po co - bo ja to wiem. Tylko czemu Wisła (a dokładniej działacze) ma nie próbować przekładać meczu gdy może to pomóc w walce o Ligę Mistrzów ?
bo to nie jest powod do przekladania meczu. powinny byc to powazne przyczyny.
Na ile jest sprawdzona wiadomośc z interii, że mecz będzie... 1 listopada?
No chyba jednak lekka przesada z taką datą :(
http://pilka.interia.pl/news?inf=658225
moze lepiej 24 grudnia zaraz po 1 gwiazdce.jezeli to prawda z tym 1 listopada, to jest to skandal.
ubecja może wszystko, a przeciez "Wszystkich Świętych" to dla milicji żadne tam święto. Ot - dzień jak co dzień
Nieprawda, oni mają akcję "Znicz", która polega na tym, że najwięcej jest policjantów tam, gdzie leżą pochowani ludzie z rodzin komendantów, ministrów i innych z ich mafii.
Zresztą ja bym tam nie żałował.
Derby będą wieczorkiem i w TV sobie człowiek spoko obejrzy, a im frekwencja na pewno pojechałaby w dół, ze hej.
a czy w ramach tej akcji "Znicz" starszy posterunkowy Dariusz D. nie będzie przypadkiem zbierać mandatow od tych co po pijanemu wjeżdzają na pasy? I kto wtedy zagra im na obronie?
[i]Autor: Miś (IP zapamiętane)
Data: 20 Sie 2005 - 21:53:24
ubecja może wszystko, a przeciez "Wszystkich Świętych" to dla milicji żadne tam święto. Ot - dzień jak co dzień[/i]
mają już doświadczenie: swego czasu GTS grał właśnie w ten Dzień ze Zbrojovką Brno
jeśli rzeczywiście derby odbedą się 1 listopada to ktoś tu na głowę upadł.Nawet nie chodzi o frekwencję ,ale jak to będzie wyglądało wszystko na mieście to łatwo sobie wyobrazić.Myślę ,że policja nie zgodzi się na to..ale pożyjemy ,zobac.zymy
policja się zgodzi. Swój (posterunkowy) swoim (działaczom) nie będzie sie przeciwował :P
Misiu obudź się mamy 2005 rok..:-)
i co z tego?
zmiany zaszły TYLKO W GOSPODARCE i OBYCZAJACH :P
reszta dziedzin bez zmian
Oj Misiu Misiu... Ty to jednak niereformowalny jesteś.
Powiedz mi skąd w Tobie tyle złośliwości i nienawiści ?
nienawiści we mnie nie ma. Złośliwość - jak najbardziej. Po prostu - w odróznieniu od kibiców sukcesu Telefoniki (tzn. takich od 1998 wzwyż) małe "co nieco" w wykonaniu gts widziałem na własne oczy
No ja zaczołem troche wcześniej niż "sukces Telefoniki" a jednak później niż GTSowskie przekręty. Co z takimi począć ?
A poza tym ile jeszcze będziesz wspominał "jaka to zła Wisła była" ? Czy będziesz to robił gdy już wszystkie osoby związane z starym GTSem wymrą ? Pewnie tak bo zawsze będziesz mógł obwiniać za to ich spatkobierców... tylko do czego to prowadzi ?
PS. Byłem u was na meczu w 2 lidze ... tak w ramach wymiany - dobry znajomy wyciągną mnie "do siebie" a ja go "do mnie" na mecz. Jakoś wole takie układy między kibicami... no ale nie z każdym się da :/
nie przesadzaj. Cenię sportowe sukcesy innych. Podkreślam - spottowe. Ale tak mnie jakoś dziwnie wychowano, że wszelkie machloje mnie wq. A Wisła - czy dawniej, czy teraz ma ich trochę na koncie.
Cherry Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Oj Misiu Misiu... Ty to jednak niereformowalny
> jesteś.
>
> Powiedz mi skąd w Tobie tyle złośliwości i
> nienawiści ?
Wiesz co robi ten Miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego (pasiastego) społeczeństwa. To jest Miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym Misiem? My otwieramy oczy (wiślackim) niedowiarkom.
Bardzo przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)