polecam lekturę mądrego i wyważonego postu PAS-a (nieco wyżej), który trafia w sedno. Nie chodzi bowiem o samo przełożenie, ale o zomowski sposób w jaki zostało to załatwione. Tryb nakazowo-odgorny. Cały gts i kapkowsko-TW-owska mentalność
-
-
IM wolno BEZKARNIE ŁAMAĆ PRAWO
Maniex Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > A dyskobolia tez moze wnioskowac ale tego nie
> robi. ich sprawa
>
> jesteś pewny???? no nie wiem nie wiem....
> a to widziałeś? hę?:
>
> z forum Groclinu: To w takim razie dlaczego się
> nie zgodzili na przełożenie meczu Legii z
> Dyskobolią, o co wnioskował Drzymała? Przecież też
> mają czterech reprezentantów: Przyrowski, Sninsky,
> Lazarevski i Kumbev. Niby wszystko jest zgodnie z
> prawem, bo wyznaczając mecz Legii z Groclinem na
> sobotę PZPN przepisów nie złamał - trzy dni po
> reprezie i pięć przed UEFA. Ale Wisła zgodnie z
> regułami też powinna grać w sobotę - trzy dni
> przed LM i trzy po reprezie. Widać są równi i
> równiejsi.
>
>
Tak jestem pewny. Dlatego że ci trzej serbowie czy chuj wie kim oni są nie zostali powołani do naszej reprezentacji która to gra za zgodą PZPNu 15 i 17 sierpnia. Tylko 15 sierpnia jest oficialnym terminem uefa i ci stranieri bedą miec wiecej niz 3 dni przerwy.
A to co piszą na forum groclinu chuja mnie obchodzi. serwer wszystko przyjmie.
>
>
>
>
IM wszystko wolno.
[i]Z reprezentacją Serbii i Czarnogóry zagrają w poniedziałek biało-czerwoni w pierwszym meczu turnieju Walerego Łobanowskiego, który odbędzie się w Kijowie. Wystąpi w nim pięciu piłkarzy mistrza Polski, ale Wisła Kraków wynegocjowała... [b]minutowe limity[/b].
(PS)
tym bardziej będę się cieszyć jak za te wszystkie machloje spotka ich [b]zasłużona[/b] kara
towarzysze wiślpsiaki do pior!
czekamy na slowa, jakto wcale nie jestescie traktowani inaczej od reszy Polski
jak to derby przelozyc trzeba bo sie zmeczycie
to już jest koniec ! wymiękam !
pewnie że im wolno bo to jedyna druzyna która robi nam ranking w uefa w tym wieku!!!!!! (z małym wyjątkiem na dyskobolie)
jakby nie oni to pewnie mielibysmy 2 druzyny w pucharach, ktore by juz odpadly , gdyby nie oni to Cracovia w tamtym roku do końca by nie walczyła o puchary bo 4 miejsce nic by nie dawało Pasom!!!!
a gdybysmy awansowali do pucharów to nasza sytaucja jako zespołu byłaby obecnie zupełnie inna!
pewnie ze im kurwa wolno bo kadra narodowa, największa świętośc POLSKI wislakami stoi.... i że awansujemy na mistrzostwa świata to zasługa wyłącznie tego, że kluczowi zawodnicy tej kadry grają lub grali w wisle i DZIĘKI TEMU JAKOS TA KADRA GRA!!!!! ...BO KURWA NIE NA PEWNO DZIEKI TEMU ŻE TRENEREM JEST TAKI PAJAC JAK JANAS!!!
więc kurwa może większośc z Was jest tylko pasiakami a juz nie polakami ... to powodzenia, ale ja JESTEM PRZEDE WSZYSTKIM POLAKIEM ..
zero wyobrażni, tylko swój zakichany interes i swój żal i złośc na świat, Polska to nasz wspólny interes ale o czym tu kurwa mowic.....
stadiony buduje sie wiekami bo sie dogadac nie mozna, autostrady, etc.... wszystko kurwa
, bo kazdy tylko patrzy na swój czubek nosa ......
pajac jesteś.
Cel uswięca środki tak? To zapewne jest zdanie prawdziwego Polaka?
A jakby dla awansu do LM musieli hipotetycznie np. okraść niejakiego mieszka to by było OK, niewazne, że przy tym złamią prawo, wolno im, byle cel osiągnąć?
Bo nie można było się - zgodnie z regulaminmem rozgrywek - zwrócić do Cracovii z prośbą o przelożenie meczu (na co wiadomo czemu Cracovia by się zgodziła).
Nie ONI musza wszystko z góry, po chamsku, po partyjno ubeckiej linii.
I o to, a nie o samo przelożenie jest cała chryja.
Tak to trudno zrozumieć?
I dlatego zycze im, aby za te wszystkie soje machloje zostali ukarani.
I zostaną - predzej czy później.
A to będzie źle, bo niejaki mieszko się za nimi - jako prawdziwy Polak zapłacze na śmierć
Krokodylimi łzami.
mecze kadry są w poniedziałek i środe ...i maja zagrać co 2 dni , w każdym meczu po 90 minut????
bo nasi maja kontuzje za kontuzje to oni też musza miec kontuzje??
bo jak kurwa franek rozpierdoli wiązadła to ja nie widze szans na wygranie z austria i walią i ...bedziecia musieli rasialdo w ataku oglądać - ja tego nie przeżyje znowu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bo jak kłos rozperdoli głowe to nie będzie miał kto powstrzymać walijczyków i austriaków, bo kurwa nie mamy drugiego stopera, bo taki madry inaczej bąk woli kase w katarze
bo jak kurwa sobol łąkotke rozpierdoli przez gre CO 2 DNI .... to w kadrze znów będzie grał chłopak janosika LEWANDINHO!!!!!!!!!!!!!!
to ja juz wole 3 wojna swiatową...niż rasiaka i lewandinho ...
A CRACOVIE PRZELOZONE DERBY NIE ZJEDZA, NIE ZJE TO ZE WISLACY NIE ZOSTANĄ ZAJECHANI NA KADRZE ... SPYTAJ JEDEN Z DRUGIM JAKIEGOS PIŁKARZA Z KAŁUŻY, CZY CHCE GRAĆ CO 2 DNI W PELNYM WYMIARZE CZASOWYM..... i jak to wplynie na jego zdrowie....
A SUKCES KADRY TYLKO PRZYCZYNI SIE DO ROZWOJU PASIAKÓW!!!!!
tak, bo to jest wina Cracovii, że tak Stefański ułożył kalendarz i ze gts ma rewanż z grekami, więc trzeba Cracovię z byka i z chama. Bo wyegzekwowanie swoich praw w spoisób zgodny z prawem i na dodatek wymagający poproszenia Cracovii to nie do pojęcia dla przesiąkniętych zpomowską mentalnością tajnych wspołpracowników
Ucz pan lepiej forumowiczów historii, bo to robisz dobrze (vide pierwsze wpisy "new nick" mieszka)
i wyłącz Waśc capslocka, bo to równie nieeleganckie jak metody postępowania gts-u.
Mieszko podaj proszę ilu kadrowiczów wypromowała wisła a ilu do niej zostało zakupionych, więc proszę cie nie pierdol że te wspaniałe wyczyny naszej kadry to zasługa Wisły.
Jeżeli takie wielkie zasługi dla polskiej piłki ma Wisła to zróbmy ją dożywotnio Mistrzem Polski i niech chłopaki odpoczywają, a reszta drużyn niech walczy o pozostałe miejsca w tabeli, a w ramach premi za zakwalifikowanie się do LM dajmy im jeszcze PP.
Mis czyli tobie chodzi tylko o to ze Wisla nie poprosila Cracovii? Czy interesuje Cie wogole aspekt sportowy? Tak pozatym to wydaje mi sie, że wladze Cracovii oraz sztab trenerski przyjal taka opcje z wielkim zadowoleniem. Ciesza sie takze kibice Cracovii (ci z wiekszymi rozumkami :)) poniewaz otwiera sie przed nimi szansa na obejrzenie derbow przy R22 w sile 1200 osob.
Nie widze zadnej szkody dla Cracovii w tym rozwiazaniu. Byc moze nie wszystko bylo zgodne z formalnymi procedurami ale w wypadku gdy WSZYSTKIE zainteresowane strony sa zadowolone wszystko jest ok.
Ilu Wisla wypromowala kadrowiczow? Grajac w Wisle w 1-szej reprezentacji zadebiutowali:
Brozek, Baszczysnki, Frankowski, Glowacki, Kosowski, Kaluzny, Jop, Zajac, Gorawski, Szymkowiak.
Pisalem z glowy wiec pewnie przy kims sie pomylilem lub o kimś zapomniałem, co nie zmienia faktu, ze Wisla w ostatnim czasie jest najwiekszym dostawca graczy do reprezentacji.
Mieszko - szacunek.
As napisał :"Tak pozatym to wydaje mi sie, że wladze Cracovii oraz sztab trenerski przyjal taka opcje z wielkim zadowoleniem. Ciesza sie takze kibice Cracovii (ci z wiekszymi rozumkami ) poniewaz otwiera sie przed nimi szansa na obejrzenie derbow przy R22 w sile 1200 osob.
Nie widze zadnej szkody dla Cracovii w tym rozwiazaniu. Byc moze nie wszystko bylo zgodne z formalnymi procedurami ale w wypadku gdy WSZYSTKIE zainteresowane strony sa zadowolone wszystko jest ok. "
Janusz Filipiak, prezes Cracovii
Nie mogę się cieszyć z sukcesów Wisły, ale w sprawie zmiany terminu derbów jestem skłonny pójść im na rękę. Trzeba zrobić wszystko, żeby w polskiej piłce zaczęło się dziać lepiej, a właśnie awans do Ligi Mistrzów może podnieść jej podupadający prestiż. Sądzę, że jeśli my podejdziemy do prośby Wisły pozytywnie, to oni także przychylnie popatrzą na sprawę wpuszczenia naszych kibiców na derby. Trzeba być poważnym i nie bawić się w małe gierki! Dodatkowo derby 20 sierpnia nie stałyby na najwyższym poziomie, bo Cracovia jest bez formy, a Wisła - będąca myślami przy Panathinaikosie, nie miałaby serca do walki.
Dariusz Mróz, prezes Grupy 100
Nie mam nic przeciwko przełożeniu derbów. Im dłużej się na coś czeka, tym lepiej to smakuje. Remont stadionu to dla Wisły pewna przykrywka, ale nie tak rozwiązuje się problemy z kibicami. Fani "Pasów", którzy mają mocne nerwy, będą pewnie próbowali wejść "in cognito", ale ciężko będzie im się nie oderwać od krzesełka przy którejś z akcji Cracovii. Szkoda, że nie ma współpracy między klubami a organizacjami kibiców, które np. w meczu Legii z Lechem pokazały, że nawet na spotkaniu tak zwaśnionych klubów może być spokój.
Piotr Wawro, prezes Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków
Przesunięcie derbów to dobry pomysł. Rozgrywanie meczów w sobotę i wtorek to zbyt wielkie obciążenie dla piłkarzy. Co się tyczy wpuszczenia kibiców Cracovii na nasz stadion, to w tej kwestii nie zrobimy nic. Rok temu na naszym stadionie pojawiło się ich 525. Przy negocjacjach otrzymałem ustną obietnicę ówczesnego wiceprezesa Cracovii, że taka sama liczba kibiców Wisły zostanie wpuszczona na stadion Cracovii. Gdy doszło do meczu, pan profesor Filipiak o tym zapomniał i na stadion przy Kałuży wpuścił nas tylko 320.
Radosław Majdan, bramkarz Wisły
W sumie to dobrze. Mecz można by zagrać, ale istnieje ryzyko, że ktoś mógłby odnieść kontuzję. Przecież w takich meczach zawsze się gra twardo - zwraca uwagę bramkarz wiślaków Radosław Majdan.
Wojciech Stawowy, trener Cracovii
Czy jestem zadowolony z przełożenia derbowego meczu z Wisłą? Szczerze przyznam, że nie wiem jak odpowiedzieć na to pytanie - rozkłada ręce trener Cracovii Wojciech Stawowy. - Chyba najlepiej moje przemyślenia oddaje przysłowie na dwoje babka wróżyła. Są argumenty za, są przeciw.
Plusem takiego rozwiązania jest - zdaniem szkoleniowca - fakt, że więcej czasu na odzyskanie formy będą mieli zawodnicy, którzy z rozmaitych przyczyn mają treningowe zaległości. - Po kontuzjach wrócili Łukasz Skrzyński i Paweł Drumlak, teraz z anginą walczy Łukasz Szczoczarz. To niby tylko trzech zawodników, ale przy naszej skromnej kadrze to niezwykle ważne, by odzyskali dobrą dyspozycję i wzmocnili zespół - tłumaczy opiekun "Pasów".
Ewidentna korzyść nie wytłumiła jednak przekonania, że mimo wszystko warto było rozegrać to spotkanie. - W tym wariancie istotne jest po pierwsze utrzymanie rytmu meczowego, po wtóre - naturalna chęć do szybkiej rehabilitacji, zatarcia złego wrażenia po wpadce w Zabrzu - wyjaśnia Stawowy. - Cóż, teraz będziemy musieli zaczekać na to jeszcze tydzień dłużej, czyli w sumie przerwa w ligowych rozgrywkach wydłuży nam się do ponad dwadzieścia dni. Sporo.
To wymaga pewnych korekt w planach, krakowianie będą musieli na przyszły weekend znaleźć sobie sparingpartnera. - I to mocnego, żeby sprawdzian miał sens. Będziemy musieli poszukać rywala ze Słowacji, Czech, może Węgier - zastanawia się trener.
No jakoś nie widzę wielkiego zadowolenia władz Cracovii i sztabu szkoleniowego. Raczej powiedzieć można, że im to wszystko jedno, ale jeśli Wisła chce to Cracovia nie będzie protestować. Zadowolenie strony Wisły - powszechne. Ze szkoleniowego punktu widzenia jest jeden duży problem : 3 tygodnie przerwy dla Cracovii. Po takiej przerwie (i to na początku rozgrywek) z dyspozycją może być bardzo różnie.
Dla mnie osobiście samo przeniesienie terminu meczu nie stanowi jakiegoś problemu. Fakt tylko, że w całej tej sprawie Cracovia została potraktowana przez Wisłę i PZPN "per noga". Nie mogę zrozumieć władz Wisły, które tej sprawy w ogóle nie konsultowały z Cracovią (nie tylko dlatego, że były do tego zobligowane przepisami, ale z uwagi na chęć pozytywnego załatwienia swojej przecież sprawy) Trudno nie doszukiwać się w takiej postawie chęci lekceważenia Cracovii. Tak więc dla mnie nie wszystko jest OK. A w sprawie widzów pan Wawro zajmuje stanowisko jakiego nie chciałby na pewno usłyszeć od Cracovii w sprawie przeniesienia meczu. Jakoś nie mogę uwierzyć Wiśle i panu Jurczyńskiemu, że w tej sprawie może się coś zmienić. Cracovii na derbach nie będzie!
Poza tym to nie jest tak, że większy rozumek mają kibice mający takie same poglądy jak Wiślacy. Tolerancji na poglądy inne niż swoje życzę ...
:) Z rozumkiem to akurat bylo do Misia jesli sledziles temat to wiesz dlaczego to napisalem.
Ja oczywiscie toleruje wszystkich zdanie i je szanuje. Dla mnie osobiscie przesuniecie derbow to tez nie jest najszczesliwsza decyzja.
Zgadzam sie z twoim postem choc wydaje mi sie ze jakis telefon z Wisly(tak by przynajmniej wypadalo) na Cracovie zostal wykonany o czym my akurat wiedziec nie musimy.
AS - asem nie jesteś - po wpisie widać, ze "kibicem" jesteś od lat trzech, czterech
Baszczyński - debiut w reprze jako zawodnik Ruchu,
Kosowski - jw jako Górnik Zabrze,
Kaluzny - jw jako Zagłębie Lubin
Szymkowiak - jw jako Widzew Łódź
i kto ich wypromował?
Reszta zawodników z Twojej listy owszem zadebiutowała w kadrze jako zawodnicy Wisły, ale wypromowali ich i ukształtowali zupełnie gdzie indziej, a Wisła kupiła "gotowe"
Brożek - to jedyny "wiślak" w kadrze (na razie młodzieżowej)
ja tez nie widze szkody SPORTOWEJ dla Cracovii (przeciwnie :), ale szkode moralną. Po raz kolejny ubecy pokazali, że prawo nic nie znaczy. Za pół roku zechcą ukraść z Cracovii np. Gizę (jak ukradli Stroniarza, Kmiecika, Sarnatów, Zająca, Jelonka i wielu wielu innych) i zerobią to "odgornie" łamiąc prawo. A As i mieszko to pochwalą
A twój szacunek dla osoby pochwalającej łamanie prawa - wybacz ale nie pozwala mi mieć szacunk
i znow ta biedna Cracovia poniżona przez ubeków :/
Misiu głowa do góry
"Garbata dola Cracovia gola"!!!
Na chwilkę odkładjąc na bok sprawy prawne - chciałbym wierzyć że w tej kwestii jest wszystko okay, a nie na zasadzie my wam damy kadrowiczów na 15 minut a wy nam przełozycie mecz.
Czy naprawdę koledzy z drugiej strony błoń nie widzą totalnego braku profesjonalizmu w tego typu działaniach ?
Terminy były znane od dawna, jakby Wisła na początku sezonu poprosiła o przełożenie tego meczu bo ma w tym okresie eliminacje LM to osobiście miałbym mniejsze prentensje.A nie na zasadzie ze wygralismy dwoma bramkami(czytaj: mamy szanse na awans) to trzeba wszystko zrobic żeby nasi zawodnicy nie grali przez dwa tygodnie poprzedzające mecz rewanżowy. Czy jakby Panathinaikos wygrał np. 0-2 to byłyby te cyrki z przekładaniem. Wątpie.
Wszyscy w Europie grają co 3 dni i Sobie to chwalą tylko u nas wszysycy robia wszystko zeby grac jak najmniej. Przeciez to paranoja. Po to sie kombinuje szeroka kadre na sezon zeby moc walczyc na wszystkich frontach, jak sie ktos nie czuje na siłach to którys z tych frontów odpuszcza (np. traktowanie po macoszemu Copa del Rey przez wielkich ligi hiszpańskiej, czy granie drugim składem pucharu ligi prez Arsenal czy Chealsa). Teraz zamiast przed sezonowych wypowiedzi w stylu: "mamy szeroką ławkę więc postaramy sie powalczyc o potrojna koronę", trzeba sie wypowiadać "zamierzamy walczyc o potrójną korone wiec wiekszośc naszych spotkan trzeba bedzie jakos poprzekladać".
Potem taki Żurawski dziwi sie ze Celtic w dniu meczu ma jeszcze rano normalny trening. I nie gra w meczu po sie przetrenowal.
Wiem ze Wiśle bardzo zalezy na tym awansie, ale lepiej dla nich samych byłoby żeby to zrobili po bożemu bez tych wszystkich kombinacji. Nie dośc ze byłoby to z pożytkiem dla Polskiej piłki (pokazanie w końcu że stać Polskie kluby na profesjonalizm), to wydaje mi się że taki ewentualny sukces smakowałby jeszcze lepiej.
W tym wszystkim pozostaje jeszcze sprawa mnie szarego kibica Cracovii, który uklada Sobie wakacje tak żeby tylko na derby byc w Krakowie, a tu nagle okazuje sie ze meczu nie ma bo...gwiazdki muszą odpoczać, bo przeciez rozgrywanie meczu co trzy dni przerasta możliwości Polskiego piłkarza.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam
Opieram sie na www.90minut.pl
Mylisz sie Misiu. Wiem, ze koniecznie chcesz zeby wyszlo na twoje ale kiedy podajesz ludziom nieprawdziwe informacje to klamiesz i jestes niepowazny.
Kosowski debiut w reprezentacji mecz towarzyski z Belgia 21 sierpnia 2002 gral 45 minut. Gral wowczas w Wisle.
Reszte zawodnikow sprawdz sobie sam jesli masz ochote. Dzis przeczytalem w roznych tematach kilka twoich postow i uwazam ze nie da sie z toba dyskutowac. Zawsze musisz miec racje i nie uznajesz zdania innych.
Na tym koncze dyskusje z toba.
opierający sie na przerzucie maciejko (Maciej Kusina) nie sa dla mnie żadnym autortytetem.
Dobrze ze kończysz dyskusję ze mna, bo nie zamierzam z tobą dyskutować.
Mam tylko nadzieję, że wyleczyłeś się z bywania na tym forum, bo my tu żadnych psow (As do nogi) nie chcemy
As (mimo wszystko z dużej litery) - o co Ci chodzi?
Masz kompleksy? Żadna kobieta Cię nie chce? Nawet na Reymonta Cię lekceważą?
no cóz... każdy pewnie czterołapy mial takie problemy... napisz do "filipinki" może Ci pomogą
> Brożek - to jedyny "wiślak" w kadrze (na razie
> młodzieżowej)
>
debiut w pierwszej mial juz jakis czas temu zaliczym nawet jedno trafienie, choc strach powolywac sie na jakies zrodlo
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)