A wam mati_ts to wstyd jest ze sie CRACOVI boicie i co tu robisz ?
-
-
Derby Wisła - Cracovia przełożone!
nie mam zamiaru szarpać się z Qniem ;) - bo to do niczego nie doprowadzi. Zwłaszcza, że jako jeden z nielicznych gości "stamtad" zachowujesz się kulturalnie.
Twierdzisz Qń, że to co robi gts (i jego kibice na forum) jest wspaniałe, porządne i najlepsze, a to co robi Cracovia na swoim forum - odwrotnie. Masz do tego prwo jako kibic gts. Ja tez mam prawo uważac dokładnie odwrotnie.
Co do Ojca Świętego - widzę, że boli was to, że Papież byl kinicem Cracovii i stąd teksty na oficjalnej, ze "wpierał was (sic!!!) z nieba na meczu z PAO".
A ja przeczytalem jeszcze raz ten tekst i widzę, że autor czepia tam się raczej Listkiewicza, który kazał grac na początku kwietnia mecze. Więc co Cie tak boli. Prawda?
Miś Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> libero, o Tarczę? OK. A potem razem ze sharksami
> na pełnej k.... pod konsulat?
> To na przyszłośc oduczy przekładania derbow na
> zimę
>
> "z drugiej strony". To wy macie jakiekolwiek
> klopoty? Nowa trybuna, nowa drużyna, nowy trener,
> awans do LM "o krok", prezes trzymający w szachu
> calą pzpnowską śmietankę, pan S. (TW Telefoniki )
> rządzący sedziami.
>
> To są kłopoty? Ot ubecka mentalnośc
Misio kochany no właśnie mówię, że chyba żzera was zawiść i chcielibyscie miec te same kłopoty: nowa trybunę, nowa drużynę, nowego trenera, awans do LM o krok i pana Saksa trzęsącego 5 lat temu polskimi sędziami.
Dokładnie misiu . Ja też odniosłem dziś wrażenie ,że histeryczna reakcja kibiców ze strony starego koryta Rudawy , wizyty dawno niewidzianych nicków...świadczy o tym jak ich kopneły zarzuty. Zarzuty słuszne bo i Wisła i PZPN zachowały się skrajnie nieelegancko.
A że większość netowców jako reakcje preferuje brutalny atak to nie od dziś wiadomo...
gnojku, kto Ci dal prawo nazywania kogos debilem i to jeszcze w gosciach? gdzie jest admin, zeby tego buca zbanowal?
Miś Napisał(a):
> Twierdzisz Qń, że to co robi gts (i jego kibice na
> forum) jest wspaniałe, porządne i najlepsze, a to
> co robi Cracovia na swoim forum - odwrotnie. Masz
> do tego prwo jako kibic gts. Ja tez mam prawo
> uważac dokładnie odwrotnie.
>
> Co do Ojca Świętego - widzę, że boli was to, że
> Papież byl kinicem Cracovii i stąd teksty na
> oficjalnej, ze "wpierał was (sic!!!) z nieba na
> meczu z PAO".
>
> A ja przeczytalem jeszcze raz ten tekst i widzę,
> że autor czepia tam się raczej Listkiewicza, który
> kazał grac na początku kwietnia mecze. Więc co Cie
> tak boli. Prawda?
Twoja niechęć do "szarpania", to brak argumentów. Popatrz proszę powyżej na swoje pismo:
1. Gdzie napisałem, że to co robią kibice TS Wisła jest "wspaniałe, porządne, najlepsze" a to co robi Cracovia "odwrotnie". Wytknąłem parę błedów- czy mógłbyś sie do nich odnieść, bez uogólniania?
2. Błagam, mówisz o Ojcu Świętym, znaj miarę! Boli mnie, że Jan Paweł II był kibicem Cracovii? Oczywiście, że mnie boli! Boli prawie tak mocno, jak to, że jedyną partią, której błogosławił była samoobrona. Wybacz, albo nie wybaczaj, ale o kibicowaniu papieża chcesz pisać Ty? Ty, który w innym temacie piszesz z satysfakcją o nieszczęściu Kuby Błaszczykowskiego?
3. Na ostatni zarzut chętnie odpowiem, pod warunkiem, że go sprecyzujesz-
Czy zdanie miało brzmieć:"Wiec to Cię tak boli? Prawda? -odpowiem nie, nie to.
Czy zdanie miało brzmieć:"Więc co Cię tak boli, Prawda? -odpowiem.... nie, nie odpowiem, bo dyskusja o Prawdzie, o tym czy Prawda potrafi boleć, o tym- co to jest Prawda, to nie temat na to miejsce, ten czas i dych dyskutantów (mówię/piszę zwłaszcza o sobie).
Rykoszet:
[i]Wisła była w rękach milicji nie z wyboru, a z przymusu[/i]
Ale wam wyprali mózgi.
Wisła"z przymusu" byłaby w zrzeszeniu Kolejarz, ale jeździły wiernopoddańcze pielgrzymki do Warszawy i nieomal na kolanach błagano aby ich wzięto do Gwardii.
Aby pokazać dobrą wolę, za namową tow. Jurowicza [b]wszyscy[/b] piłkarze wisły wstąpili do jedynie słusznej partii. Bynajmniej nie z przymusu.
Czy to Rożański mówił: jak nie wstąpicie do ZS Gwardia to my Wam pokazemy?
Nie, to działacze i zawodnicy wisły na kolanach blagali aby mogli być w tym bogatym i wszechwładnym zrzeszeniu.
Gdy tylko stalinizm upadł - Cracovia i Tarnovia jako pierwsze - juz w trzy dni po slawnym zarządzeniu o "możliwości powrotu do historycznych nazw" zrobuly to w marcu 1955.
Wisła trzymała się nazwy Gwardia [b]najdłużej ze wszystkich polskich klubow[/b] - do października 1957. Dwa i poł roku jeszcze
A przeciez Różański już wtedy siedział. I nikt waszych działaczy nie przymuszał.
Nazwę zmieniono, przydomek "gwardyjski" pozostal w nazwie (a za tym szły profity, a nie przymus).
w koncu "gwardyjski" zniknął z nazwy (w 1990). Ale mentalnośc pozostała.
I nie wybielajcie sie na silę, bo zaden chlorowy wybielacz wam nie pomoże.
Jedynie przyznanie się do niechlubnej przerszłości. Ale na to nikogo z was nie stać
offtopic:
Qn napisałeś: [i]Oczywiście, że mnie boli! Boli prawie tak mocno, jak to, że jedyną partią, której błogosławił była samoobrona.[/i] jestem w stanie (choć z oporami wielkimi) zrozumieć, że ktoś jest kibicem niewłaściwego towarzystwa.... ale żeby wierzyć lepperowi?
Szanowny Moderatorze.
Proszę zrób coś, bo już nie mogę czytać wypowiedzi tych zwiślackich pokrętów... Mają swoje forum więc niech tam wracają.
Mam nadzieję, że Panathinaikos wygra 2:0 i będzie po sprawie... OLO, OLI bramkę strzel, OLI, OLI bramkę strzel...
Pozdrawiam: Leesior
tacy dwaj Napisał(a):
> offtopic:
> Qn napisałeś: Oczywiście, że mnie boli! Boli
> prawie tak mocno, jak to, że jedyną partią, której
> błogosławił była samoobrona. jestem w stanie (choć
> z oporami wielkimi) zrozumieć, że ktoś jest
> kibicem niewłaściwego towarzystwa.... ale żeby
> wierzyć lepperowi?
Tacy-dwaj, napisz proszę, że nie żartowałeś, że nie zrozumiałeś tego co napisałem, proszę!
Qń. prowokujesz. Argumentow to nie macie Wy (w tym Ty)
chcesz argumentów. OK. To zmuś się do odpowiedzi na pytania:
1) jaką drużynę przed nieważnymi meczami kadry dziesiątkują tajemnicze choroby (a na nalblizszy mecz klubowy są zdrowi jak, nie przymierzając, Qnie;)). Nie po raz pierwszy zresztą ?
2) Jakiemu polskiemu klubowi ze wzgledu na czekający go za 12 dni mecz pucharowy przelożono mecz ligowy?
3) Czy dla profesjonalistów granie co 3 dni jest rzeczą zbyt trudną?
4) Czy nie podając w piśmie proponowanego nowego terminu meczu - Wisła przypadkiem nie złamała par. 24 regulaminu rozgrywek?
5) Czy zatrudnienie p. Engela (podobnie jak p. Apostela po serii koszmarnych porazek w sezonie 1995/96) wynikało wyłacznie z wybitnych kwalifikacji tychże?
6) Ile czasu od złożenia był rozpatrywany przez pzpn (i z jakim efektem) wniosek Groclinu o przełozenie meczu ze względu na mecz pucharowy dwa sezony temu?
Jesli nie uchylisz sie od odpowiedzi - będzie szesć następnych ;)
Co sie tak dziwicie ze tu jest tyle ludzi z Wisły? jak temat o Wisle to dlaczego ma nie byc jej kibiców? a to ze sie was boimy i przekladamy mecz to kawał roku... :-) chyba nie watpicie jakim wynikiem skonczylby sie mecz jesli gralibysmy w terminie ?
bez odbioru
zaraz przyjdzie leśniczy i wygoni wszystkich z lasu... ;-)
tacy dwaj Napisał(a):
> Autor: Qń (IP zapamiętane)
> Data: 12 Sie 2005 - 12:29:00
> Gościem tu jestem, wiem, nie będę sie zatem wdawał
> w pyskówki, proszę Was tylko o jedno- zastanówcie
> się może na ile jesteście kibicami Cracovii a na
> ile antykibicami Wisły?
>
> odpowiem Ci... PRAWDZIWY KIBIC CRACOVII POWINIEN
> BYĆ JEDNOCZEŚNIE ANTYKIBICEM WISŁY.... czy to tak
> trudno zrozumieć?
Normalnemu, niezkompleksionemu człowiekowi bardzo trudno...
a "obiektywna" prasa jak zwykle kłamie. Napisała:
[i]Po rozpatrzeniu wniosku klubu Wisła Kraków SSA o przełożenie meczu derbowego z Cracovią oraz [b]po uzyskaniu opinii MKS Cracovia SSA[/b], stanowiska Ekstraklasa S.A, selekcjonera reprezentacji Polski oraz stacji Canal+ Cyfrowy, posiadającej prawa do bezpośredniej transmisji z meczu derbowego, Departament Rozgrywek i Licencji postanowił przełożyć mecz Wisła Kraków - Cracovia na inny termin.[/i]
Tymczasem w oficjalnym piśmie z pzpn ta "opinia Klubu" wygladała tak:
[i]Decyzja ta, podjęta po zapoznaniu się z wnioskiem Wisły Kraków oraz stanowiskiem selekcjonera reprezentacji Polski, została zaakceptowana przez Ekstraklasę S.A. oraz stację Canal+ Cyfrowy.[b]Prosimy bardzo o zrozumienie podjętych decyzji[/b], które mają pomóc mistrzowi oraz reprezentacji Polski w osiągnięciu celów, przynoszących korzyść całemu polskiemu piłkarstwu.[/i]
no i co teraz gieteesowcy powiecie o swoim krystalicznie czystym klubiku.
z forum Groclinu:
[i]To w takim razie dlaczego się nie zgodzili na przełożenie meczu Legii z Dyskobolią, o co wnioskował Drzymała? Przecież też mają czterech reprezentantów: Przyrowski, Sninsky, Lazarevski i Kumbev. Niby wszystko jest zgodnie z prawem, bo wyznaczając mecz Legii z Groclinem na sobotę PZPN przepisów nie złamał - trzy dni po reprezie i pięć przed UEFA. Ale Wisła zgodnie z regułami też powinna grać w sobotę - trzy dni przed LM i trzy po reprezie. Widać są równi i równiejsi. [/i]
No i co gts-owcy?. Jak się pojawiły argumenty - to zamilkł nawet Qń który mówi...
Qń czyli pies i na dodatek gada.
Full serwis i nawet wtyki w Związku miewają. Naprawdę warto mieć tam na Reymonta swoje ulubione miejsceczko.
Ja pierdole ludzie.........Jedni i drudzy dajcie sobie siana............Temat się lekko rozmywa............A co do tematu......Dla nas to chyba lepiej że derby są przełożone.....Nie zmienia to faktu że "kombinacje" Wisły za przyzwoleniem Pzpnu są lekko mówiąc dziwne............... Tyyyyyyyleeeeeeeeeeeeeeeee....
Urwałeś się z łańcucha i kaganiec ci spadl???Pchełki gryzą????DO BUDY I TO JUŻ !!!!!!!!!
Tak naprawdę Wisła mogła załatwić to prosto i z większą "klasą". Zwłaszcza, że stanowisko Filipiaka jest zbieżne z życzeniem Wisły. Wystarczyło wystosować prośbę do Cracovii i uzgodnić to jak normalny klub. Ale Wiśle mogłaby pewnie korona spaść z głowy, więc woleli załatwić to za plecami Cracovii, oddając wszystkie sprawy w ręce PZPN-u. Wykorzystując fakt, że Janasowi są potrzebni Wiślacy na zgrupowaniu. Pewnie prosić o coś Cracovię to wielki dla nich dyshonor... Jak malutki, prowincjonalny klubik.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)