Bart jak podbija na gastro to mu nawet styropian smakuje
-
-
Było o kiełbaskach teraz czas na kebab i zapiekanki!!! :)
Liptoon. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> na mogilskim naprzeciwko Metropolitany(to już
> chyba jest ul.Librowszczyzny) jest Grill King (z
> tego co wiem to ten sam właściciel) i zarówno
> kebab jak i burger (mięso robione na ogniu) są
> godne polecenia.
Gdzie Rzym a gdzie Krym
Dr.Oetker Napisał(a):
> rajcek19 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > popieram powyższe wypowiedzi, ale kebab a
> > zwlaszcza zestaw to Antalya w Chrzanowie
>
>
> Gdzie to dokładnie w Chrzanowie?? Będę tam
> jakoś na czasie i bym chętnie stestował kebsa
> na frytkach z sosem ostrym :D
idąc krakowską, idzie się wprost na rynek, potem przekątną na Dobczycką. tam się owy kebab znajduje
nie chce mi się szukac wczesniej w temacie ale wypasione zapiekanki mają w Skawinie, wszyscy wiedza gdzie
Może wiecie czy jest w Krakowie lokal, w którym serwują angielskie danie "fish and chips"?
w byle jakiej restauracji zamów sobie rybę z frytkami :)
Hrabia Napisał(a):
> Może wiecie czy jest w Krakowie lokal, w którym
> serwują angielskie danie "fish and chips"?
Na ul.Karmelickiej,jakieś 50m od Bagateli w kierunku alei jest "Bar Rybny".Kojarzę go jeszcze z lat 80'Wtdy nie dawali jeszcze frytek do ryby,ale teraz jak najbardziej! :) Dosyć spory wybór rybki mają i mają swoją renomę :)
Tylko mi chodzi o to żeby ta ryba z frytkami smakowała tak je te na Wyspach :) Bardzo dobra była, a już z 1,5 roku nie jadłem i tak czytając ten wątek naszła mnie ochota na to danie :) Sporo Anglików przylatuje do Krakowa, więc pomyślałem, że gdzieś to dla nich sprzedają :) Dania rybne z frytkami zamawiam od czasu do czasu i lubię je, ale nie smakują mi tak jak fish and chips, które jadłem w Anglii :)
Masz rację,na Wyspach smakuje niestety inaczej... :) W takim razie ja nie pomogę,ale wydaje mi się,że ciężko będzie znaleźć podobnie podane i podobnie smakowo jedzenie.Też za tym tęsknię...bo zdarzyło mi się kilka razy dostać "fish and chips"w gazecie,co w tych czasach jest rzadkością niestety :(
A wiecie może czy gdzieś w Krakowie jest kebab z frytkami? Jadłem takiego we Francji w Paryżu i jeszcze nigdy tego u nas nie widziałem. To jak wie ktoś?
baltak Napisał(a):
> A wiecie może czy gdzieś w Krakowie jest kebab z
> frytkami? Jadłem takiego we Francji w Paryżu i
> jeszcze nigdy tego u nas nie widziałem. To jak
> wie ktoś?
W więkoszości bud z fast foodem widziałem opcje "Kebab na frytkach"
lokale typu fish and chips mają w stolicy i zdaje sie gdziej nad morzem (3miasto)? u nas jesli nie w jakims barze rybnym to moze w fast foodzie north fish?
chociaz jesli sukasz smaku jak z uk to lepiej odrazu wybij to sobie z głowy
:D to sorki chlopaki....
Ta pyszna chrupiaca skorka (nie jest to typowa panierka) , biale puszyste bez ostek miesko, ktore nie jest przyprawiane i te nieregularne ciete frytki....a do tego vinegar - palce lizac. Zjem jutro :)
To biale miesko to zwyczajny dorsz a panierke mozna sobie samemu zrobic:D:D:D
Maka+jajko+woda+sol zeby to byla panierka plynna i na gleboki olej i ready;)
Owszem nie jest w 100%taka sama ale w 85% to juz spokojnie chyba ze najpierw usamzycie sobie wiaderko frytek w oleju i dopiero w te przepaliny wrzucicie rybke.:D:D
Tez pozdrawiam jutro piatek wiec ryba i frytki:D:D:D
Za pare miechów sezon na saksy. Jedźcie na Wyspy i cieszcie się codziennie niepowtarzalnym, brytyjskiem smakiem fish and chips :) aa do tego jakie piwko polececie? Bo wiadomo - rybka lubi pływać :D
Z piwek to Stella,Kronenberg(z mozliwoscia ciaglego gazu w puszce bo w srodku jest kulka z gazem ktory sie ciagle wydobywa z niej) ale ja polecam ciderki:D:D:D:D Stella Cidr i Strongbow w ostatecznosci Magners.Miod na serce:D:D:D:D
Kubełek kurczaków z KFC - niebo w gębie.
Tylko Polskie piwko !
Edit:
Teraz wiem Kruszyna dlaczego lubisz cidery - wychowalo sie na jabcoczkach i "ruskich szampanach" to anglia i jej alko spasowalo :D :D
izbik Napisał(a):
> :D to sorki chlopaki....
> Ta pyszna chrupiaca skorka (nie jest to typowa
> panierka) , biale puszyste bez ostek miesko,
> ktore nie jest przyprawiane i te nieregularne
> ciete frytki....a do tego vinegar - palce lizac.
> Zjem jutro :)
Co jak co ,ale angole robią najlepsze frytki i rybę . Do tej pory pamiętam grube frytki, wielka porcja za 2 Funciaki do tego vinegar :) Jedyne co można u nas trafić to chipsy z vinegarem:)
Od tylu lat to samo więc doszli do perfekcji :) A jadł ktoś English breakfat?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)