Panowie rozpisywali sie o kielbaskach a ja proponuje dyskusje o zapiekankach i kebabach!
Moim skromnym zdaniem najlepsze zapiekanki sa w Skawinie w budce przy stacji kolejowej gdzie z wielka przyjemnoscia udaje sie z zona i dzieciakami czesto w niedziele! Rodzinka puka sie w czolo jak mowie ze jezdzimy 15km specjalnie na zapiekanki i prawdziwa oranzade w szklanej butelce o,33l za 80 gr. Zapiekaneczka kosztuje 3,50 zeta mozliwosc dolozenia oprocz Keczupu calkiem fajnego majoneziku :)
Duza chrupiaca bula duzo pieczarek i wyjatkowo dobry ser w calkiem sporej ilosci cudownie po bokach zrumieniony! Drugi taki punkt to Korona gdzie sa rownie udane zapiekaneczki aczkolwiek chyba ciut slabsze od skawinskich!
Natomiast jesli chodzi o kebab to polecam Wieliczka Rynek kolo stacji kolejowej w budce! Duzy smaczny cieply i do wyboru trzy wersje tradycyjna drobiowa i wegetarianska! Wyzej wymieniona oranzadka tez sie znajdzie tyle ze w budce obok gdzie mozna rowniez zjesc lodzika wloskiego jak za dawnych lat!
A wy gdzue najchetniej jadacie tego typu potrawy? Nadmienie ze kebaba jadalem w wielu miejscach w Krakowie i nigdzie nie byl tak dobry jak w Wieliczce nawet u dzikusow z Grodzkiej! :)
-
-
Było o kiełbaskach teraz czas na kebab i zapiekanki!!! :)
ja kebab wogóle omijam z wiadomych względów ;)
zapiekanek nie jadam bo nie lubie pieczarek :P
ale dobre hamburgery są na kleparzu
Zapiekanki dobre są... przy naszm stadionie:) Ta budka pierwsza od myjni.
zapiekanki to syf ogólnie, ale jak już się musi to jest "full wypas" na placu żydowskim obok endziora za jedyne 5 zł
A od czasu likwidacji "dzikusów" z Grodzkiej kebabów dobrych nie ma.
Pewną namiastką sa kebaby w pudełku od Knorra, ale trzeba do nich mięso samemu dorobić. Ale chlebek pita z pudełka jest OK
Kurna pany przez te wasze gastronomiczne temata (zaczęło się od marmelaaady) zglodniałem :(
A z tematów fast food jeszcze o pizzie nie bylo :P
zapiekanki zdecydowanie najlepsze sa na placu targowym w bienczycach,nieczesto tam jestem ale jak juz przejezdzam to nie ma zmiluj.teraz to tam nawet juz niejeden punkt jest ale ten najstarszy ma najlepsze.przy okazji obok stragany z najlepszymi i najtanszymi owoco-warzywami w okolicy Krakowa
Potwierdzam w skawinie zajebiste zapiekanki, nieraz wracajac z meczow w rejonach Borku Szl, Facimiecha, Rzozovii itp nadrabiamy autokarem z zawodnikami wlasnie na te zapiekanki.
W Wieliczce są jeszcze kebaby na ul.Goliana obok parkingu za Domem Towarowym "Kinga"! Ale nie jestem zwolenniczką tego typu jedzonka więc o jakości nic nie powiem!
najlepsze kebaby w Krakowie są na grodzkiej , ale najlepsze w Polsce są w Gdyni niedaleko skweru Kościuszki
dobre zapiekanki sa przy Koronie przy wejsciu do klubu !!! prze zajebiste :) obok tez sa zapikanki w budynku Koronya ale tam sa megagorsze !!!
Dobre kebaby są na Krakowskiej(naprzeciwko Cristin) a zapiekanki full wypas na żydzie :)
Zapiekanki w Skawinie są coraz gorsze. Jakieś 3/4 lata temu były nie do przebicia.
Ale i tak cały czas pod budka są kolejki, więc widać ludziom nadal smakuje, moze tylko innym..
No nie wiem jak dla mnie to najlepsze kababy sa w Piramidzie pod Bagatela, moze jadlem jzu w wielu miejscach ale tam sa najlepsze, jeszcze sprawdze te punkty wymienione przez Was bo tam nei jadlem, oczywiscie tylko wersja OSTRA zadne tam badziewie lagodne.
Mialem ostatnio okazje jesc prawdziwy kebak. Jak opowiedzialem Turkom o tym, co sie u nas uwaza za kebab to chyba wylewali przez dobre pol godziny :)
Radze naprawde rozwazyc przywiazanie do "kebabow" :D
no ja staram sie zawsze wymoc na ladujacym badziewia do bulki zeby byl srednioostry ale zadko sie tak zdaza ze by mnie posluchal wiec 2l pepsi stoi w pogotowiu! Ale nawet fajnie jak tak morde wypali i powykreca tylko potem troche zgaga je.bie a na drugi dzien pojawia sie zjawisko powszechnie znane pod nazwa Masakra Odbytu!!!!!!!
Co do zapiekanek w Skawinie to faktycznie ostatnio jakby ciut gorsze ale i tak twierdze ze najlepsze!
MisioPas za zadko jadasz ostre, mnie juz one np. wogole juz nie ruszaja, zjadam takiego ostrego i nic, a kiedys bylo rzeczywiscie tak ze zjadlem ostrego i odrazu cos do picia trzeba bylo kupic.
Lubie ostre ale umiarkowanie a te dzikusy wala to chili jak smietane na pierogi! Ale nie mowie ze nie dobre tylko trzeba sie przyzwyczaic tylko potem sie dziurki w zoladku robia:)
Ostatnio widzialem jak wje.bal gosciowi na bulke chyba cala miske tego czerwonego diabelstwa a potem na wierzch jeszcze mu po miesie polal! Sam dotalem wrzodow od patrzenia na to a jak bym zjadl to by mi dziury w dupie powypadaly!
MisioPas - polecam taką jedną indonezyjską restaurację na Earls Court w Londynie. Jakbyś tam się stołował, to "dzikie" kebaby byłyby szczytem delikatności. Ja też lubię jak najostrzej (dla mnie te "dzikie" kebaby moglyby być jeszcze polane tabaskiem), a tam - raz jedyny w życiu - mnie zapiekło. A jak jeszcze - wbrew radzie kelnera - zapiłem toto piwem, a nie czystą wodą, to miałem odczucia podobne do opisanych przez Ciebie :)
najlepsze hotdogi sa w budce "Jeffsa" na terenie Galerii Kazimierz. Wprawdzie po 4 zł, ale dość duże, z całą masą dodatków (nie tylko "tradycyjne" keczap, musztarda i sałata, które na dodatek można wybierać
Najlepsze zapiekanki sa w N-Hucie na Albertynskim, w budce oczywiscie, zaraz kolo ronda na przeciwko Wandy. Tam jest kobita, ktora sama te zapiekanki robi, nie kupuje zadnych zamrazanych itd. Naprawde sa przepyszne. Fajne tez tam maja hot-dogi z musztarda.
najlepsze zapiekanki to na placy żydowskim " full wypas " a najlepsza jaka kiedykolwiek jadłem to w Gdynii
kebaby dawniej jeszcze jako takie w Krakowie byly ale teraz :/ najlepszy Donner Kebab w Tychach
hot dogi dobre i tanie i najwazniejsze ze z cebulowa posypka w Ikei
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)